השקעה

gug123

New member
השקעה

האם לדעתכם קיימת עדיין כדאיות בהשקעה בדירת מגורים (2.5-3 חדרים) בב"ש או שהרכבת כבר יצאה מהתחנה. מה צריך לקחת בחשבון בהשקעה כזו בהנחה שהנכס מרוחק ממקום מגורי כ-2 נסיעה?, האם עלולות להיות בעיות מיוחדות עקב כך שעלי לשקלל מלכתחילה? חג שני שמח.

הכל תלוי ב ...

ההחלטה תלויה ב ... מטרת ההשקעה !!! טווח הזמן להשקעה !!! האם יש לך את כל הסכום הנדרש או אתה מסתמך על משכנתא. התשואה על ההשקעה (דמי שכירות) לעומת התשואה על השקעת הכסף בבנק (ריבית). האם אתה צופה שתהיה עלייה/ירידה במחירי הדירות והשכירות באזור. אפשרויות השקעה אלטרנטיביות.

nirdagan

New member
אינני מבין גדול ברכבות

אבל עליך לשאול את עצמך אם האיזור בו אתה קונה את הדירה ילך וישתפר עם השנים או ילך וידרדר. באר שבע איננה הומוגנית ומאוד חשוב באיזה איזור אתה קונה. לא פחות חשוב הוא המחיר שעולה הדירה בהשוואה לדירות אחרות באיזור. (כלומר אם מדובר במציאה). לגבי הריחוק ממקום מגוריך, זה אומר שתצטרך כנראה להיעזר במתווך כדי להשכיר את הדירה, מה שמוריד מההכנסות שהדירה מייצרת.

gug123

New member
בואו ננסה להיות מעט יותר מעשיים

עמדתכם הובהרה. יחד עם זאת, לשם הדיון בואו נניח שיש לי הזמן לנסות "לצוד" מציאה - היינו דירה באיזור האוניברסיטה בבאר שבע (והרי זה האזור בו בוצעו למיטב ידיעתי השקעות בשנים האחרונות מצד משקיעים) והמחיר יהי מחיר סביר עד טוב ביחס לדירה ומצבה. לעניין שאלתו של אבי - משך ההשקעה אינו מוגבל אך לדעתי ינוע בין 5 ל-10 שנים עד למימוש. לעניין החישוב המתמטי - בואו נעזוב אותו כרגע בצד ולא מטעמים שאינו חשוב (בכוונתי להשוות את ההשקעה (בניכוי הוצאות משכנתא וכו') להשקעה בפקדון נושא ריבית (שקלי או דולרי לפי העניין) בבנק לתקופות דומות. אולי אפנה בשאלות מעט יותר ספציפיות - האם ידוע למי מהנוכחים האם מחיר הדירות בבאר שבע מצוי בשפל או שיא? האם ידוע לכם האם קיים עודף היצע על ביקוש בנושא השכרת דירות בעיר? אם יש מישהו שהינו בעל דירה בבאר שבע זה בכלל יעזור אם ירשום עצה או שתיים. שוב תודה.

קט בלו

New member
לא שווה

הייתי אומרת שקצת אחרת את הרכבת. דירות שנמכרות היום ב-35 אלפי דולר נמכרו לפני 7 שנים בחצי המחיר. מה גם שצריך לשים לב לעובדה נוספת, מאד חשובה. הבלוקים הישנים בבאר שבע הם בני 40 שנה ויותר. מה תעשה אם ביום בהיר אחד מהנדס העיר יחליט שהמבנה מסוכן ושצריך לפנות אותו על מנת לחזק את היסודות? אם למישהו יש דעה נוספת אשמח גם אני לשמוע.

למעלה