השקעה מסביב לפגישות

השקעה מסביב לפגישות

מה הדבר הכי מושקע שעשיתם מחוץ למפגש עצמו?
והכוונה היא יותר לכיוון השחקן מאשר למנחה (אבל גם זה מעניין מאוד לשמוע)
לי יצא לתכנן מקדש ברמה מאוד מפורטת ולעצב סמל לעיר שהקמנו.

לאחרונה התחלתי לעבוד על פרויקט חדש, הגיע לידי יומן עור מושקע, ופשוט התחשק לי להכין מזה את היומן של רום.
אז בעודי נובר בסיכומי פגישות הראשונים שלנו תהיתי כמה פסיכי אני כרגע, האם מישהו מכם עבד על משהו כזה פעם?

Nihau

New member
יצירת מפות ערים ועולם

יומן לדמות ניהאו, למידת אמנות לחימה במציאות במקביל לדמות.
אתה בחברה טובה.

DDN

New member
אל תשכחי את השיר שכמעט הקדשת ברדיו לדומיניק

Nihau

New member
אאההם כן, טוב. זה היה מקרה מיוחד.

ההשקעה של שחקני נוסגות' במשחק הייתה ייחודית.
וטוב שהזכרת לי, השיר שאדריאן כן כתב על פשטידת עורבים נמצא איפשהו כאן בפורום.

דרגורן

New member
למה זכור לי התעסקות עם מגילת קלף ובקבוק?

ההתעסקות כללה:
רכישה של נייר קלף
השרייה שלו בנוזל בשביל שהוא יתקמט ויתיישן
חריכה של הקלף עם נר (הבית הסריח מעשן)
ואז מציאת בקבוק שיתאים לגודל הקלף
סגירת הבקבוק עם פקק ושעווה
ומסירתו לשחקנים בפגישה.....

Nihau

New member
זה היה למטרה אחרת

אתה מבלבל שני מקרים נפרדים ושניהם היו במסגרת כנס זה או אחר, לא בדיוק מ"ת למרות שאפשר לקרוא לזה אירוע שמושפע קשות ממ"ת.
מקרה אחד- זה עם הבקבוק והפתק בפנים- היו עזרים להרצאת הפתיחה של פאנקון אאל"ט.
מקרה שני- זה עם הקלף והשעווה- היה מכתב רשמי אל יו"ר העמודה לקידום משחקי תפקידים- שייצרתי אותו במלוא הראוותנות כ"יאה" לעוצמת החשיבות העצמית של האדם המדובר.

DDN

New member
אתה אכן בחברה טובה

שיחות בין דמויות בעזרת תוכנת IM כלשהי (שיחות מדורה ארוכות וכו')
ציורי מפות, בתים, טירות, ערים.
יומני משחק
ציורי דמות (אני ישבתי באייקון כלשהו ותיארתי לאביב אור את דומיניק כדי שתצייר אותה)

major mouse

New member
דוגמא להשקעה

צירפתי שני קבצים ששימשו כאביזר משחק (בלעז: prop) במשחק של עולם האפלה.

הקובץ הראשון מכיל חלק מתיק מטופל בסנט ג'יימס - הכלאה בין מתקן כליאה, לבית חולים לחולי נפש מסוכנים.
והקובץ השני, נספח לתיק המכיל חליפת מכתבים הקשורה לתיק.

הדמות קיבלה את שני המסמכים, וכך גם השחקן, מודפסים ומסודרים בתיקית קרטון. במעמד קבלת החקירה.

אני אפרט לגבי המשחק במידה ויהיו מעוניינים.

major mouse

New member
תיקון

בהודעה המקורית מצורף רק הנספח.
מסתבר שניתן לצרף רק קובץ אחד להודעה.

מצרף את תיק המטופל

גורבש

New member
מסמכולוגיה

מפות - עולמות, אזורים, ערים, שכונות, מקדשים, בתי עיריות
רשומות היסטוריות - time line של אירועים חשובים, דמויות מפתח וההיסטוריה שלהן
רשימות של חפצי מיוחדים - חפצי קסם, יצירות אומנות
פיתוח משחקי פנאי המשוחקים בעולם המערכה
יומנים של הדמויות

דרגורן

New member
רשימה חלקית:

כתיבת יומן משחק דמות בפורום (דניל, פרנג'ינג'וש, ולנטיין, ואלרייה, ועוד)
בניית כפר שלם לדמות - במשחק של Lore שיחקתי ננס, אז בעת בניית הדמות Lore עודד אותי לבנות את הכפר של דמות שכלל:
אנשים, חיים כללים, כלכלה בסיסית, וכו'
במשחק LARP של VTM - השאלתי גלביה שחורה ומעוטרת מחבר (שיחקתי אסמיט - גזע ערפדי מארצות ערב), וישבתי ככה לבד בתל אביב (ליד רידינג), עד שהגיעו שאר השחקנים (זאת הייתה הפעם הראשונה שהדמות באה לביקור, אז היא רצתה להגיע מוקדם ובלבוש רשמי)
המצאתי שיטה של קסם במשחק חופשיטה

בתור מנחה בנוסג'וט לא עשיתי בפועל הרבה (בעיקר לחשוב ולתכנן), אבל ניצלתי (ללא בושה) את השחקנים בשביל לצייר מפות של הישובים, ולאכלס אותם באוכלוסיה (ניהאו מעולה בזה!)

Nihau

New member
עכשיו שהזכרתי לי...

אז בניתי את הפיסיולוגיה והתרבות של הגזע של ניהאו על בסיס מה שהמנחה סיפר לי (שני משפטי תיאור והרשאה חופשית לאלתר את כל השאר), הרחבתי קטגורית מדע קסום ומלאתי כמה דפים טובים בספרי ההיסטוריה באיזה מסע בזמן במשחק פרטי... אבל נראה לי שכולנו השקענו המון בחופשיטה, הרבה יותר מבדרך כלל (חוץ מנוסגות').

כמנחה יצא לי לבנות ולייצר עולמות ועזרים שלמים עבורם די הרבה, אפילו לקחתי שחקנים לסדנת בישול אצל שף מקצועי כדי ללמד אותה כמה מהטכניקות שהדמות שלה צריכה לפתח כדי לבנות את המקצוע שלה. היה כיף גדול.

גורבש

New member
דוגמאות לפירוט

ניהאו 1
ניהאו 2

"כמה דפים טובים בספרי ההיסטוריה" - זו צורה צנועה להגיד "הדמות שלי שינתה את ההיסטוריה של שניים וחצי גזעים, חיסלה (שוב, לתקופה ארוכה) ישות אימתנית שעושה המון צרות כאשר היא מסתובבת חופשי ועל הדרך יצרה גם כמה אגדות שהרפתקנים מתקופות מאוחרות יותר מושפעים מהן עד היום".
זה גם סיפור שצריך ספר משלו בתולדות קוניה על מנת להיות מסופר (רמז, רמז)

Nihau

New member
רשומות המשחק ההוא שמורות אצלי ומגובות לעד

היאח הנוסטלגיה :)

Nihau

New member
אסימונים בצניחה חופשית

לקח לי הרבה זמן לזכור את ה(רמז, רמז) בסוף ההודעה- למה התכוונת?
שאני אכתוב ספר או שמעולם לא שמעת את כל הסיפור?

גורבש

New member
התכוונתי לזה שתכתבי ספר

את הסיפור שמעתי מהצד של ה GM וחלקים קטנים מהצד שלך, אשמח מאוד לקרוא את הסיפור מנקודת המבט של הגיבורה.

Drej

New member
לאחרונה

יצא לי לשחק וורפוג' במשחק אברון, היה לו כישרון ליצור חפצי אומנות קטנים ותכשיתים ובין פגישה לפגישה הייתי יושב וחושב איזה תכשית יתאים לאיזה דמות וכותב לעצמי תיאור שלו ובתחיל הפגישה מתאר לדמות המקבלת מה הדמות שלי הכינה עבורה.

לרוב לא יוצא לי לשחק ואני יותר משה"ם
אולי נתקן את זה בעתיד הקרוב

Serpent Axis

New member
בד"כ אני מנסה

אני מנסה לספק אביזרים לדמויות (מכתבים מסתוריים, תיק חקירה שאשכרה מוגש במציאות בתיקיית קרטון עם מסמכים שנוצרו עבור המשחק).
פעם ישבתי וכתבתי כתבת עיתון והדפסתי אותה בצורה שתראה "כמו" עיתון.

פעם גם הכנתי מעין קליפ פתיחה למשחק - עם שיר פתיחה ושמות השחקנים בקרדיטים למראה קטעי מעבר שונים. השחקנים מאוד התלהבו ממנו.

DDN

New member
דיברו על השקעה בתור שחקן ולא בתור מנחה

בתור שחקן, אני יכול לספר עוד ועוד על ההשקעות שאתה כמנחה עשית לנו (אני זוכר פסקול לפגישה, וגם 'קולות' שאתה עשית לדמויות שלך)

אז אני אספר על איך השקעת בתור שחקן:
ציירת את אמדיאה (הדמות שלו במשחק), ואת וולדרין (או זלדרין, לא זוכר מי זו הייתה)

הציור שלך לאמדיאה, מאוד עזר לי "לראות" את הדמות שלך. הציור המפחיד שלך לואל/זאל יצר לנו את "חובצת החמאה"

בתור שחקן, כששיחקת את אוסמן וגם את קפטן ג'ט - אתה ישבת ללמוד היסטוריה ותרבות שמתאימה לדמות כמו שרצית שתהיה.
וגם ציירת את ג'ט כזכור לי.

אתה אחד השחקנים המשקיענים שיצא לי להכיר

למעלה