השקט שנשאר...

פאמקי

New member
השקט שנשאר...

השקט הזה, שכולנו מחזיקות בו, מצמרר אותי. בימים האחרונים, אני מתקשה לומר משהו, ומרגישה זאת גם בסביבתי. לא משהו מודע, לא משהו מדובר... משהו פנימי יותר. עמוק. המראות, הכאב, קבורת הא/נשים המדהימות והמדהימים הללו, שרק רצו לסייע, לעצור את הלהבות המשתוללות ומכלות כל חלקה טובה... קשה להכיל. ובתוך כל זה, בשיחה עם חברה, עם כל הצער והכאב, חיפשנו נקודת אור... "התייחסו לזוגת הרוגה כאלמנה". אכן, גם בכל כך רע- הנפש מבקשת מעט נחמה- ומתקשה. כל כך מתקשה. מי יתן ואסונות לא יהיו מנת חלקנו בעולם הזה. משתתפת בצער המשפחות, מייחלת לבריאות (הגוף והנפש) של הנפגעים והנפגעות.

../images/Emo57.gif אמן למילותייך פאמקי

קשה וכואב היה לצפות במראות האלו וכן קראו לה "אם" הצוערים אתמול שוחחתי עם נשים שהכירו אותה מצמרר והלב כואב נקווה ונייחל לימים טובים תודה לאל שגם בני כבר בבית ושלאט לאט האש דעכה שם שנשמע ימים אופטימים יותר

אהובה תומר נפטרה....

פאמקי...המילים שלך לצערי מתארות בדיוק את התחושה, את הכאב, ההלם המוחלט והזמן שלאט לאט מאפשר לדברים לחלחל .... וכמו מתוך שתיקה רועמת, שומעת שנפטרה מפצעיה אהובה תומר..... האישיות שלה, הנשיות החזקה, האנושיות, הדאגה לכולם והמקצועיות....הפכו אותה לאישה הכל כך אהובה שהייתה. לצד הכאב הזה, לפחות בי מקוננת תחושה של כעס, על המחדל הענק הזה, כולי תקווה שילמדו את הלקחים ושמציאות הרת אסון כזו לא תחזור על עצמה.... ובכל זאת, אין בכל אלו נחמה. חבל שרק זעקת כאב חרישית, נשמעת עכשיו. חבל שלא נעשו אותם הצעדים, בכל השנים האחרונות בלי לגבות מספר רב כ"כ של נספים..... והאמת שמילים הן שוב רק קיצור דרך לתחושות הרבה יותר עמוקות וכואבות. תנחומים למשפחות הנספים.

אהובה תומר

האישה הראשונה שפיקדה על תחנת משטרה כבר ב- 1997 - תחנת נהריה, והאישה הראשונה שפיקדה על תחנה גדולה - משטרת חיפה, מונתה ב- 2009. אבידה גדולה למשטרת ישראל ולמדינתנו. עצוב, עצוב מאוד. תנחומים לכל המשפחות האבלות. ותנחומים על 40,000 דונם של חורש טיבעי, מהמם ביופיו.

טורטיתת

New member
נשאר שקט ? !

הפכה בת זוגתה של ההרוגה לאלמנה, מה קורה עם הילדים? הבית הרכוש? ומה קורה אם אין "כתובה" חוזה שמגדיר שמחבר את שני הנשים כגוף אחת? מקווה שהביקורטיה לא תשבור את האלמנה, ושתקבל את כל אשר מגיע לה ע"פ החוק.
יהי זכרם ברוך
בבית העלמין של חולון / יצחק שדה אחרי מותנו, בבית העלמין של חולון נשב את ואני, אל החלון איזה אושר יהיה זה, נשב דומם כך את תהיי שלי אני שלך נזכור, אך לא נאמר דבר כל שסבלנו כל שעבר שנות אור של אחר צהריים אינסופי נצחים באים נצחים חולפים נחל השאול, שחור ירקרק לאט בכל מלוא היקום אני ואת.

אוססונה

New member
השריפה אשר שרף ה'....או, רשלנות פושעת?

בוקר טוב! איך שהתחלנו להריח את "ריח השריפה" בעיר חיפה, מעל פסגת הר הכרמל, פניתי את זוגתי יחד עם הילדה "נועה", היישר לירושלים, עיר "האבות", של זוגתי ושלי, כי שתינו נולדנו בירושלים, 02. (השתיים, הן רק זוגתי ואני) מזל, כי האסון קרה, בחג החנוכה, בו זוגתי "מובטלת" מכורח "חג האורים". לא רצינו לקחת סיכון, למען הילדה "נועה", כאשר היא עדיין מוגבלת. ילדה שבירה הצריכה השגחה צמודה, עד אשר היא תחלים סופית. היא, כן תחלים, בניגוד גמור לכל סיכוי רפואי והגיוני. כדאי להינשא ולהזדווג, לבת זוג אשר עוסקת "בחינוך", יש להן הרבה חופשות. (אם אין המורים משתכרים שכר ראוי והגון, לפחות יש להם חופשות בחגים.) אני, נותרתי עם הסבתא. כן להתפנות, לא להתפנות, בסוף, התפנינו. הסבתא שלי האלמנה, מאותן "מסורבות פינוי". עד אשר הסכימה להתפנות, צמחו לי עוד 45 שערות לבנות. תלשתי את כולן, בחמת זעם. אך, צמחו לי שערות אחרות במקומן, לבנות עוד יותר כהזדקנתי בין רגע. ולא היא. לא זקנתי ולא כלום, עד אשר באה לידי מצווה לגמול לה לסבתא המופלאה שלי, שאני אחמיץ אותה?. במקום אותן שערות לבנות שצמחו לי, צמחו לי יחד אתן אלף אלפי שערות בהירות אחרות. (מילא אני צובעת את שיער ראשי, שומרת על "הבלונד" בצבע החרדל. הבלונד הולך ומתכהה עם השנים, תמיד שואלים אותי, אם אני בלונדינה טבעית. ואני עונה: אני פשוט עוזרת לטבע, את האמת, רק זוגתי יודעת.....). יחד עם הסבתא, פניתי גם, את החברה שלה. יתכן והסבא שלי ז"ל, למקרים שכאלה, לפני מותו, מינה אותי אחראית בלעדית, לזוגתו. (אט אט הדודים שלי, נרגעים, הפסיקו את המאבק שהיה ביני לבינם, כאשר הם יודעים, שאין לי כל כוונה להשתלט על הרכוש הרב, אשר סבי ז"ל, הותיר אחריו. אני מנהלת את הרכוש הרב, ברווחים די טובים. את חלקי בירושה, סבי נתן לי לפני מותו. סבי ז"ל וסבתי שתחיה, קנו לי דירה. מה אני יכולה עוד לבקש? לא כלום. ) בזהירות מרובה, בנהיגה איטית, ברכב מושכר, בצד הימני של כביש החוף, הובלתי את סבתי ואת החברה שלה, אל העיר "נתניה" לבית מלון. אני, שונאת לנהוג בכבישי הארץ. אך, בשעת חרום, אני מסוגלת לנהוג. אין לי מילים לתאר, איך קבלו אותנו באותו בית המלון. מלון, אשר ידע פיגוע חבלני בערב חג הפסח. מייד, עשו לנו הנחה גדולה. לאחר שסבתי והחברה שלה, נרגעו והתמקמו בחדרן. אני, הסתובבתי בעיר נתניה, מהרהרת וזנוחה לאנחה לבדי. תוך כדי הסיבובים, מצאתי את ריקי זוגתי, אף היא מסתובבת למצוא אותי לאנחות. שתינו נדהמנו, עמדנו האחת מול השנייה, בלי מילים. יד ביד, ירדנו אל חוף הים, שם הצתנו עוד את הלהבה הבוערת בקרבנו. להבה, אשר לעולם אינה מזיקה. להבת האהבה, אשר כלל וכלל אינה זקוקה "למכבי אש". מי יודע כמה אהבות נכבו "בשריפה אשר שרף ה'", ועוד בחג האורים. סביר להניח, כי זו רשלנות פושעת... יהי זכרם ברוך...

pizi33

New member
רשלנות היא לעולם פושעת

לא תמיד היקף האסון הוא כל כך גדול. ברוב במקרים אפילו לא מדברים על רשלנות, מטפלים בנזק וממשיכים הלאה. השריפה הזאת כיבתה המון המון אהבות. לאו דווקה זוגיות. הכי כואב היה לראות את זוגתה של פביולה מניחה את דגם הבית על הקבר. אבל זה לא המקרה היחיד של משפחות שנהרסו, של חיים צעירים שנגדעו בטרם עת. איני מאמינה באלוהים, מעולם לא האמנתי, ולכן המשפט "השרפה אשר שרף ה'" משאיר אותי נטולת יכולת התייחסות.

אוססונה

New member
פיצ(ז)י ציפי 33. זו דרכי להקצין.

בוקר טוב מקודמו. בדיעבד, אף אני חוזרת בי מהמשפט הקשה הזה. איני יודעת, איך יצא לי, יתכן מחמת "הכאב" הרב. אין תופסים אישה בשעת כעסה. מאמינה או לא מאמינה באלהים, כלל וכלל אינו רלוונטי... נכרתו ונגדעו חיים רבים של הרבה משפחות. כפי שאמרה "פאמקי", השקט שלאחר הסערה. כאשר רובנו יודעות, כי אין כלל וכלל שקט, באותן משפחות.... מצסכימה אתך לחלוטין, "רשלנות היא לעולם פושעת". יתר על כן, "אדם מועד לעולם". כלומר - בהרבה מקרים, אפילו אם המקרים נעשים "בשגגה" ובלי מתכוון, תמיד באדם, יש אשמה. זה ההבדל היחיד בין אדם לבהמה. שלא נדע עוד צרות אחרות.

למעלה