השקט שאחרי הסערה...

נטס

New member
השקט שאחרי הסערה...

טוב, אז מי מכם שזוכר אותי, יזכור בוודאי שעברתי לפני כשבועיים לאנגליה.. אחרי נחיתה פחות רכה כשהתברר לי שאני לא אמכור מחליקי שיער אלא כריות חימום וכניסה לבית שהדיירים הקודמים השאירו מזוהם, סופסוף התחלתי להתאקלם.. היינו חמישה בדירה, למדנו סופסוף להסתדר, והיום, אחרי התבשלות של כל מיני דברים אצל כל מיני אנשים כבר כמה ימים, הכל התפוצץ.. אחד החבר'ה ספג פגיעות ברכוש בגלל שהעבירו אותו ממקום למקום והדברים נשארו מאחור, והמנהל לא רצה בכלל לשמוע על לקיחת אחריות בנושא, העניין התגלגל, והבחור גורש מהבית. אז אחת הבחורות החליטה שאם הוא יוצא כולנו יוצאים, ואני בסה"כ רציתי להעביר ערב שקט בבית.. אז החבר הטוב של המגורש עזב איתו, והבחורה עוזבת מחר.. נשארנו אני ובחורה חדשה לגמרי שראתה דברים שממש לא מעודד לראות אחרי יומיים במדינה/עבודה/דירה חדשה... אז יש לי לאן לעבור, אבל אין לי עדיין מס' ביטוח לאומי מקומי (אני אזרחית בריטית), והפגישה איתם ביום רביעי.. הבוס כבר רמז שלא כדאי שאמשיך, כי גם ככה אני עובדת חצאי ימים (בגלל בעיה רפואית), ואני בכלל לא יודעת מה אני רוצה לעשות.. לחזור לעבודה ממש לא בא לי, העבירה תהיה מגעילה ואני לא אהיה בשום מצב רוח למכור.. האם אני נשארת פה עד שעניין הביטוח הלאומי ייפתר או שאני עוברת לגור עם חבר טוב, אנגלי, ומתחילה שוב מאפס..? כל העניין עוד לא ממש שקע, אבל זה קורה לאט לאט.. גיליתי שהבוס הוא כנראה לא האדם הכי אמין שיש, ושעיקר הדאגות שלו הן סביב כסף ולא סביב העובדים כמו שנתן לי להרגיש בהתחלה... אני ממש בסרט, מבולבלת לגמרי, לא יודעת איפה אני עומד ואיפה אני רוצה לעמוד.. ונוסף על הכל, התחברתי מאוד לשותף של הבוס (שלא קשור לעבודה), מה שעוד יותר יבאס אותי אם אעזוב, כי הוא יישאר פה, לפחות עד ינואר.. בכל מקרה, אשמח לעיצות, הערות, רעיונות ובעקר פיתרונות, כי לי אין כזה כרגע...

smaak

New member
טוב, זה מיותר לומר "אמרנו לך"

למרות שאני לא כל כך זוכרת אותך בפוסטים קודמים. הזכירי את מצבך - יש לך דרכון ואת חוקית?

Nobilis

New member
תקראי את הפוסט שוב

היא כתבה את זה (היא אזרחית בריטית, כך שאין בעיה של חוקיות). אם יש לך חבר אנגלי טוב שיכול לארח אותך לתקופה קצרה (כפי שכתבת), הייתי עובר לגור איתו, ומחפש במהירות עבודה זמנית אחרת (מלצרות, וכו'). אבל קודם שאלה - מה המטרה בעצם? השתקעות לזמן ארוך? פרק זמן קצר של עבודה וחוויה?

smaak

New member
נובי, שים לב מתי כתבתי את הפוסט..

ככל הנראה ערנות לא היתה הצד החזק שלי..

נטס

New member
אז ככה...

המטרה היא להשתקע ולהתחיל ללמוד בשנה הבאה.. והבעיה שלי גם סוג של נפתרה בשמי.. הבוס בא עכשיו להגיד לי שאני לא ממשיכה לעבוד, ונתן לי את הזמן שאני צריכה להתארגן על מס' בביטוח הלאומי.. לגבי עבודות אחרות, מלצרות זה לא בשבילי מאותה סיבה שגם העגלות לא.. אני סובלת מפיברומיאלגיה ומאוד קשה לי לעמוד על הרגליים שעות ארוכות.. גם ציינתי שאני עובדת רק חצאי ימים..

yaelisam

New member
להתחיל מאפס נשמע לי כרגע כמו משהו ממש טוב

יחסית למה שאת מתארת. מה את עוד עושה שם? את מחכה שגם אותך יגרשו מהדירה כשיימאס ממך? לא הייתי נשארת כדי לאכול את הח#$%$#א הזה. את אזרחית בריטית, ולכן מותר רק ללכת עכשיו ולחפש עבודה נורמלית, לעומת חבריך שבטח עובדים שם באופן לא חוקי.

נטס

New member
טוב,

אז הבעיה נפתרה בשבילי.. הבוס בא לפה עכשיו כדי להגיד לי שאני לא ממשיכה לעבוד, ושייתן לי זמן להתארגן.. לדעתי הוא פשוט לא רוצה שעובדים חדשים ישמעו על כל הסיפור הזה, למרות שלהם זה בטח גם יקרה.. אבל לפחות הוא הסכים לכתוב לי מכתב לביטוח הלאומי, מה שמאוד יעזור..

forglemmigej

New member
אני חושבת שכל חויה היא ניסיון לחיים

אז למדת עוד משו על אופי המחורבן של הבוס ושהכל היה עבודה בעיניים. אני לא מבינה איך בדיוק הוא מרויח אם כולם עוזבים אותו אחרי יומיים או שפריירים לא מתים אף פעם
לפי דעתי עכשו זה ממש ממש לא זמן טוב להגר לאירופה ,או לכל מקום אחר בעולם, המצב הכלכלי על הפנים הרבה אנשים מאבדים ויאבדו את מקום העבודה. ועד כמה את מכירה את החבר האנגלי ,לעבור לחיות עם מישהו זו החלטה לא פשוטה אל תעשי שום דבר בלי מחשבה תחילה.

נטס

New member
בהחלט חוויה...

ואני שמחה שהוא ביקש ממני לעזוב, כי זה עשה לי חיים הרבה יותר פשוטים.. אני יוצאת מפה בלי רעש ובלגאן.. והוא בעצמו יודע שאני יכולה לעשות לו הרבה יותר נזק משהו יכול לעשות לי.. כל מה שאני צריכה לעשות זה לדווח עליו והוא נדפק, אבל זה לא הסגנון שלי... ההגירה לפה נעשתה אחרי שנים של חלום על המעבר הזה, ומיתון כלכלי זה לא מה שיעצור אותי.. חוץ מזה, פקידות קבלה תמיד צריך..
לגבי החבר הטוב, זה ממש מצחיק.. כולם ישר חושבים על האופציה הגרועה שהוא מתכנן מעבר, או שזה לא הולם, וכשאני חושבת עליו זה בכלל לא נראה לי הגיוני לחשוב דבר כזה.. בפעם הראשונה שמישהו אמר לי שזה אולי מה שיהיה, אמרתי לו את זה ושנינו מצאנו את הרעיון כמשעשע.. זה כמו האח הגדול שלא היה לי..

למעלה