השפעת האינטרנט

s h i r k u s h

New member
השפעת האינטרנט ../images/Emo88.gif

אין ספק שהאינטרנט השפיע על חיי בהרבה תחומים, חלק מההשפעה חיובי וחלק די שלילי אבל אין ספק שקיבלתי המון דברים טובים מהאינטרנט: נפתחתי יותר, הכרתי אנשים נהדרים, האינטרנט עוזר לי עם הרבה מקורות מידע לערבי יחידה שאני מעבירה ובקיצור הוא עוזר רבות. חשבתי לאחרונה בכמה ימים האלה שהמחשב היה מקולקל (שלושה ימים ארוכים מאוד
) ואני לא מסוגלת לתאר לעצמי את החיים בלי אינטרנט ליותר מכמה ימים, זה כבר נהיה מסורת אצלי לקום מוקדם בבוקר לצבא ולפני זה לכתוב כמה דקות בפורומים או בסופישבוע לכתוב בפורומים ולהיות באינטרנט. אז... מה בעצם אני באה לשאול פה... הממ... הממ... כיצד האינטרנט השפיע עליכם והאם הוא שינה אותכם, אם כן אז האם זה לטובה או לרעה

השפעת האינטרנט

אין ספק שהאינטרנט שינה את חיי. לא יכול לדמיין שהייתי נחשף לכל הידע, הסיפורים, המוזיקה והאנשים לולא האינטרנט. היכולת שלי לכתוב סיפורים התפתחה בעקבות החשיפה לקוראים. גם כמבקר חובב התפתחתי. היכרתי אנשים רבים שלעולם לא היה יכול להיות לי קשר איתם. כמו אנציקלופדיה ענקית.

סרפד

New member
גם את חיי האינטרנט שינה

קשה לי להעריך אם ועד כמה הוא ממש השפיע על האישיות שלי, אבל הוא ללא ספק השפיע על תחומי העניין שלי, הוא גם השפיע על העמדות שלי ביחס לכל מיני דברים - החשיפה למידע, החשיפה למוסיקה מכל העולם והאפשרויות היצירתיות בו שינו את העולם שלי. אני מתמכרת כל פעם לדבר אחר - פעם זה בניית אתרים, פעם זה מוסיקה, פעם זה מידע. כרגע מה שמשפיע עלי במיוחד הוא האפשרות לקרוא בלוגים ודברים אחרים של אנשים בעולם, במיוחד במזה"ת, שאין לי גישה אליהם בשום דרך אחרת.

nizanm

New member
אהממ, אהמ..

1. אני מסתייע בפורומים כמו נדל"ן , חוק ומשפט ועוד. 2. אני משיב לפונים פה ושם. לאחרונה בפורום יזמות וניהול עסק. 3. וכבילוי : 3.1 כשיש לי פנאי,אני נמשך כמגנט.(צריך להתחיל..בעצם מעכשיו: אספור קודם עד עשר) 3.2 קרה כבר שבלילה לא יכולתי להרדם,נכנסתי לפורומים החביבים עלי כמו חקירות פרטיות, חלל ולוויינים ועוד. איזה מזזל, שהחתולה של עמית לא חייבת לעמית כלום.(ראה חתימה של עמית). מעניין מה עמית היתה עושה,אם היא כן היתה חייבת לה משהו ולא היתה מחזירה לה. בטח היתה משפדת אותה ואוכלת אותה חיה..

e-magine

New member
החיים ללא אינטרנט...

לאנשים שהאינטרנט הוא חלק מהחיים היומיומיים, הם באמת נראים חיים קשים עד בלתי נסבלים. יחד עם זאת, יש המון דברים אחרים שכשאנחנו מתרגלים אליהם, מאד קשה לתאר חיים בלעדיהם. אולי נתחיל במיים זורמים בתוך הבתים, שלהורי הסבים של כולנו לא היו, חשמל שלסבים שלי לא היה כשהיו ילדים ונערים, כל הדברים שעובדים על חשמל, החל ממקרר וכלה במזוג אוויר, טלפון קווי, רדיו, טלוויזיה, סלולר, יש גם היום אנשים שמוותרים על חלק מהדברים האלה. מה שכן, אני מסכים איתך שכשמתרגלים לאינטרנט, ואין גישה אליו, תחושת החסכך היא שונה מהתחושה של מקרר מקולכל, כי הצורך הוא נפשי ולוגיסטי ולא רק לוגיסטי.

Aisha

New member
האמת שמשפיע לפעמים די לרעה

אני די מזניחה דברים שצריך לעשות בבית , בלימודים . זה נותן השליה שאתה נמצא בחברה שבעצם אתה נמצא לבד ובודד. אבל זה גם עוזר . אני נעזרת בפורמים שקשורים בבניית אתרים ופורמים שקשורים לבריאות הנפש. או סתם שיש לי שאלה שאני צריכה מענה. יותר קל מללכת לספריה או למדף הספרים ולחפש תשובה.

xslf

New member
אני עכשיו כותבת ספר

שהפנייה מהוצאת הספרים הגיעה אלי בעקבות הבלוג שלי. לא השפעה?
אני משתמשת באינטרנט לעבודה מרחוק, במקום לנסוע למשרד כל יום. יותר מזה- העבודה שלי לא הייתה קיימת בכלל ללא האינטרנט. אני עובדת על מוצר שצוות הפיתוח שלו מגיע מכל העולם, והאינטרנט היא כלי העבודה המרכזי שלו. כנ"ל מערכת ההפעלה והדפדפן בהם אני משתמשת ברגע זה- (לינוקס וגקו)- הם לא היו באים לעולם ללא האינטרנט, ועבודת הצוות המבוזרת שהיא מאפשרת.

יופי של אתר יש לך ../images/Emo98.gif

אני בדיוק עומד לצאת אבל כבר למדתי כמה דברים בקשר לעיצוב אתרים מהאתר שלך.

e-magine

New member
../images/Emo32.gif ל xslf

לפני כמה שנים, קראתי מאמר שלך, על מיהול פורומים, זה עדיין פתוח לקריאה באיזה מקום?

xslf

New member
לא בדיוק ברור לי לאיזה מאמר אתה מתכ

מתכוון. היה פעם איזה מאמר שבוסס על טיפים שפרסמתי קודם בנענע. המאמר עצמו כבר לא זמין ברשת, אבל הטיפים שכתבתי בנענע כן: http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=501035 או שאתה מתכוון למאמר אחר?

אז ככה:

אני לא יכולה להגיד שהאינטרנט שינתה את חיי, אבל היא, ללא ספק, מאוד הרחיבה והעשירה אותם. בניגוד למה שכתבה עיישה, שהיא מעדיפה לחפש תשובה באינטרנט במקום בספר, אני קראתי ספרים שלא הייתי קוראת, אלמלא כל מיני דיונים בפורומים, אנשים שדיברתי איתם בפורומים, וכו'. יחד עם זאת, גם אני מחפשת מידע קודם כל ברשת.

מחשבות כפירה

ברור שיש אנשים שלא חושבים כמונו. ברור לי גם שהם ממעטים להסתובב בפורומים וכנראה שגם לא בפורום הזה. מישהו צריך להיות להם לפה ולהגיד למה האינטרנט לא שינה להם את החיים או יותר חשוב למה הם כועסים על האינטרנט ואולי על המחשב בכלל. ואני לא סתם אומר את זה. כולנו מכירים כאלה ואולי אפילו מקרוב מאד.

justme2002

New member
היי לכולם

טוב אני חדש בפורום...למרות שקראתי הרבה פעמים ואולי אפילו פעם הגבתי ולעצם העניין --> לדעתי צריך להפריד לשניים: ברור שהיום אני כבר לא הולך לבנק כי אני גולש לחשבון שלי וזה אחלה פתרון ויש עוד ועוד עדכונים שכבר לא צריך לרוץ ללוחות מודעות נניח באוניב' כי יש הכל במחשב, אבל ויש אבל גדול יש בו סכנת התמכרות חריפה לדעתי ואני יסביר משום מה טלוויזיה לא מושכת אותי יותר מדי כלומר אני אוהב לשבת לראות סרטים אבל באמת שלא מכור, אבל אינטרנט זה סיפור אחר הרשת לפעמים פשוט שואבת אותי ולמה? לא למאמרים מדהימים בעומקם, אלא פשוט לשוטט כדי להכיר אנשים וכו' מה שכמובן חיובי אבל באותה שעה מאוד משלה כלומר אתה באשלייה שאם יש לך 100 איש באיסיקיו אז אתה אולי למעשה מרכז העולם -- השאלה היא האם אותם 100 איש הם באמת חברים בסגנון האמיתי הישן והטוב של פעם? האם בעת צרה תוכל לקפוץ אליהם? האם ברגע שהם יחליטו להחליף ניק או פשוט יסננו אותך האם תדע בכלל מה עלה בגורלם? במרבית המקרים התשובה היא לא מה שמוביל למסקנה שכמו כל דבר בחיים אינטרנט זה טוב, אבל במידה!

לגבי הדוגמא של האייסי קיו

אין הבדל לטעמי בין רשימה של אייסי קיו לרשימה של חברים במציאות. גם חברים במציאות יכולים להפנות עורף בשעת צרה. סביר להניח שחבר שנמצא אצלך ברשימה כ"ניק" ולא נפגשתם לעיתים קרובות - החברות היא ברמה יותר נמוכה מאשר חברים במציאות. אי לכך אין מי יודע מה ציפיות לגבי החברות הזו. לדידי חברים קרובים מהאייסיקיו או מהפורומים או מהבלוגים באופן אוטומטי עוברים לתקשורת טלפונית, מפגשים וכו'. חבר שנשאר ברמה של "ניק" זה בערך כמו חבר שהקשר בינו לבינך הוא רק שיחות טלפון. יש כמובן גם יוצאים מהכלל. התחושה של "מלך העולם" לפי כמות החברים ברשימה מזכירה לי (טיפה) את הבן הצעיר שלי. יש לו כבר 12 חברים ברשימה. לא משנה שאין לו מה להגיד להם ושחצי מהם הם אותם אנשים עם ניקים שונים. זו התייחסות ילדותית ויפה אמרת שזו אשליה.

Aisha

New member
אני עושה הפרדה חדה

בין החברים שלי בנט (חברים וירטואלים) וחברים בRL . אני גם לא יודעת אם אפשר לקרוא לחברים ברשימה במסנג'ר או אי סי קיו חברים . אם חבר באי סי יבקש ממך להלבות לו כסף האם תיתן לו? האם חבר טוב ב RL יצתרך כסף האם תלבה לו?

סוג ורמת החברות תלויים בנו ובחברים

אם את מראש מחליטה שחבר ברשימה שלך ישאר וירטואלי אז ברור שזו חברות מאד מוגבלת. אם את מתייחסת אליו כמו אל בן אדם במציאות, אז אחרי שלומדת להכיר את אופיו ותכונותיו את עשויה לרצות להרים לו טלפון ולהעמיק את היחסים. אם אחרי הטלפונים תחליטו ששווה להיפגש אז יכול להיות שאת והוא או היא תהיו חברים בנפש. כמובן שיכול להיות שחבר וירטואלי ישאר וירטואלי בגלל החלטה שלו או שלך להשאיר את הקשר במישור הוירטואלי אבל ללא ספק אי אפשר להגיד שחברים וירטואלים לא יכולים להיות חברי נפש גם במציאות. אם את מלווה לו כסף או לא זו כבר שאלה אחרת.

e-magine

New member
../images/Emo124.gif אנא תמצאו לי כתבה מהיום

קראתי הבוקר במעריב, מהדורת הנייר, (כן, כן, אני מודה, יש לי הרגל מגונה כזה, לקרוא בדבר הזה שגם עולה כסף גם גורם להשמדת יערות הגשם), כתבה על מחקר חדש שעוסק בהתמכרות לאינטרנט במבוגרים בארץ. משום מה איני מוצא את זה במהדורת און ליין, אולי מישהו יכול למצוא לי את זה, תודה מראש.

הכתבה מהיום ../images/Emo6.gif

מרכז המידע הישראלי "פי.סי.און", העוסק בתחקירים בנושא מחשב ואינטרנט, ערך מחקר חדש. בין מסקנותיו:
50% מהמכורים גולשים באינטרנט בעיקר במהלך שעות העבודה.
יותר ממאה אלף ישראלים התמכרו לגלישה ברשת.

e-magine

New member
יש מסעדה טובה לכובעים?

אני מכיר כמה אנשים שצריכים מזמן לאכול את הכובעים שלהם, לפני 3 שנים כשכתבתי על הדברים האלה, לעגו, זה הזמן להזכיר להם.

למעלה