השפעות של אומגה 3

השפעות של אומגה 3

לפי ויקיפדיה יש השפעות שליליות לאומגה 3 במינון של מעל 3 גרם ביום, של גרימת דימומים. אבל לא ראיתי את זה בשום מקום אחר, אם כי לא חפרתי בגוגל גם בעמודים ה"אחוריים". אם הבנתי נכון אז אומגה 3 ממקור צימחי (שאין לה השפעות שליליות כאלה) לא נותנת את אותן ההשפעות הטובות. באתר של אומגה גליל מצוינות השפעות שליליות שוליות בלבד כמו עליה של טעם רע,. הוא מציין מינונים שיכולים בהחלט להגיע למעל 3 גרם ביום, והרבה מעל. מחכה לתשובה שלו בנושא. לא ראיתי בשום מקום עדויות לנזק בעקבות אומגה 3, וגם אין שום ציון מקור בויקיפדיה לגבי ההשפעות השליליות, כך שאני לא יודעת איך להתייחס לזה. מה עוד שבמקומות אחרים יש המלצות למינונים של 3 גרם ויותר, כולל המלצת של הנטורופט שלנו שהוא גם רופא (וגם בעל שם בתחומו) לשמן של גרמסי עבור בעלי, במינון של כף ביום = כ-4.5 גרם ביום. כן ראיתי הזהרות לגבי מטופלים הנוטלים גם תרופות לדילול דם. מקווה שלא השבתתי שמחה של אף אחד. אנחנו ממשיכים כרגיל, ומקווה שנוכל לרדת במינונים בכל מקרה.

תודה על המידע על המוצר של גרמסי

לגבי דימומים- דימומים יגרמו במקרה אחד שהוא נטילת אומגה 3 דגי בשילוב עם תרופות לדילול דם כמו אספירין כי יש השפעה סינרגיסטית עם האומגה. נטילת האומגה לבד לא תגרום שום דימום (!!) כיוון שמה שהאומגה עושה בגוף (בין השאר) זה גורמת למנגנון קרישת דם להיות תקין ומונעת היווצרות קרישים (קרישיות יתר של הדם נובעת מתזונה שכוללת כמות גבוהה של אומגה 6, למעשה שתי האומגות הללו ״מתחרות״ בגוף שלנו על אותם אנזימים באותו מנגנון של קרישת דם. נטילת אומגה 3 תתן קרישת דם נורמלית (ולא יתר) והיא לא תגרום לדימומים. באתר של גיא המנגנון הספציפי הזה מוסבר הייטב (בעברית) אני קראתי גם בספרות מקצועית ונאמר שם בדיוק אותו דבר. (אם היה סיכון הכי קטן בעולם בגרימת דימומים היה חובה לציין זאת על התוית). לגבי נטילת אומגה שלש ממקור צמחי- האומגה 3 שקיים בצומח צריך לעבור המרה בגופינו כדי שהגוף ידע להשתמש בו. כלומר יש רק שתי חומצות שומן חיוניות לגוף =EPA +DHA, והן ממקור דגי ( מופקות מגוף הדג). האומגה שלש ממקור צמחי ״לא קריא״ לגוף עד שהוא עובר המרה. הבעיה היא שהגוף האנושי לא יודע להמיר הייטב את האומגה שלש הצמחי לחומצות השומן החיוניות לו (וכך במקרה הטוב באנשים בריאים, רק 5-15% מאומגה שלש צמחי שנכנס לגוף יהפוך לאותן חומצות שומן חיוניות שמהוות מרכיב במוחינו.) לכן הכי פשוט זה לקחת ישר את אותן חומצות אומגה 3 שהגוף צריך שהן אומגה שלש ממקור דגי. חוץ מזה שכנראה הבעיה של אנשים שלוקים בטורט היא בעיה מטאבולית- קושי מיוחד בהמרה לחומצות השומן החיוניות הללו ולכן כשהם ״מקבלים אותן על מוכן״ ניכר שיפור.

תודה על ההסבר, משהו בויקיפדיה

נראה לי אולי מגמתי- לא יודעת, ואין לי כלים לדעת מי/מה צודק. מה עוד שזה המקום היחיד שראיתי ציון של בעיתיות במינון מסוים, בלי קשר לתרופות. הקיצער: אנחנו ממשיכים. מה שכן, ננסה לרדת במינון בהמשך. התחלנו כאמור ב-2 כפות ביום = 2* 15 מ"ל . בימים האחרונים ירדתי לבערך 25 מ"ל ביום (2 כפות לא מלאות ביום). אם יהיה בסדר, ארד עוד שבוע ל-2 כפיות * 2 ביום שזה 10 מ"ל * 2 ביום. מובן שאדווח. וממש ממש תודה על השיתוף בכל המידע! מאד מאד עזרת לי. ומקווה שעוד טורטיים יצאו נשכרים.

העונג כולו שלי! ומצטרפת לתקוותך.

לדעתי את עושה נכון (כך בסוף מוצאים את המינון המדוייק הרלוונטי לנטילה יומיומית) שיהיה הרבה הרבה בהצלחה!!!! לילה טוב.

למעלה