השפעות הסויה

סוזי1231

New member
השפעות הסויה

שלום, רציתי לדעת האם סויה בצורה הגולמית שלה בריאה לגוף או לא? חשוב לציין שאני בגיל המעבר (בת 50), כלומר יש לי חוסר באסטרוגן בגוף. מה דעתכם?

ירדנה212

New member
לא חובה בצורה גולמית

יש שאומרים שבצורה הגולמית של הסויה יש לה גם חסרונות, אני אישית נוטלת תוסף תזונה שמכיל סויה בצורת מיצוי ואני לא חשה בתופעות לוואי כתוצאה מזה. קוראים לתוסף תזונה פמארל והוא של טבע

squalus

New member
בצורה הגולמית?

את מתכוונת לפולי סויה טריים, לא מבושלים? אם כן, אז לא, פולי סויה טריים לא בריאים לגוף כלל וכלל, ואף רעילים. פולי סויה טריים מכילים אנזימים מעכבי-טריפסין שיחוללו שמות במערכת העיכול שלך. הם חייבים בישול לפני אכילה.

Gidi Shemer

New member
אני חושב שכוונתה היתה

לא "חיים", אלא פולי סויה מול חלב סויה, טופו וכו'

מעניין אותי לדעת

למה את שואלת? הרי יש דעות חלוקות לגבי הסויה, וקשה לחרוץ את דינה לכאן או לכאן כטיפול לגיל המעבר... חוץ מזה מזון בריא לגוף זה לא תמיד קביעה מוחלטת, שכן זה תלוי בגוף המארח את אותו מזון... ולגבי הסויה הגולמית, התכוונת לפולי סויה? לאדממה? לטופו?

סוזי1231

New member
הסיבה ששאלתי

כי חברותיי המליצו לי לקחת תוספי תזונה שמכילים סויה אבל בגלל ששמעתי את הדברים שדיברתם עליהם כאן מפחדתי לנסות. בכל מקרה אני עכשיו מנסה את התוסף תזונה פמארל שמכיל סויה אבל בצורת מיצוי, כך שההשפעות של הסויה עצמה אמורות להיות פחותות

דורית 407

New member
הנושא במחלוקת, ועדין לא נחקר עד הסוף

הינה מתוך כתבה שפורסמה החודש בYNET "סויה אל תחליפו את החלב בסויה מה אמרו עליה: הסויה היא מזון בריאות אולטימטיבי שעוזר למנוע מחלות לב, מסייע במניעת אובדן עצם ותסמיני גיל המעבר, מגן מפני סרטן השד, סרטן האנדומטריום וסרטן הערמונית, ומהווה מקור טוב לחלבון בתזונת ילדים. את הגושפנקה הרשמית למיתוס הזה העניק ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקאי), כשב-1999 אישר לרשום על מוצרי הסויה היגד בריאותי שלפיו אכילת 25 גרם סויה ביום "מפחיתה סיכון למחלת לב כלילית". מה אומרים עכשיו: רוב המחקרים המבוקרים מראים שגם אם נצרוך 50 גרם סויה ליום (כמות כפולה מהמלצת ה-FDA) התרומה להורדת ה-LDL תגיע בסך הכל ל-3%. הכמות הזאת אינה משפיעה על רמות ה-HDL או על לחץ הדם כלל, וגם לא על רמות הכולסטרול, הטריגליצרידים או שומני דם אחרים. גם במה שנוגע לתסמיני גיל המעבר, נמצא שצריכת סויה לא הביאה לשיפור בתסמינים או להפחתתם, וביחס להאטת אובדן העצם התוצאות חלוקות. באשר למניעת מחלות סרטן, יעילות הסויה ובטיחותה אינן ברורות בשל מיעוט מידע איכותי ממחקרים קליניים. חלק מהמומחים אפילו תוהים אם האסטרוגנים הצמחיים בסויה אינם עלולים דווקא להאיץ התפתחות תאים סרטניים. ומה עם תזונת ילדים? מחקרים בחיות ובבני אדם הראו שהגניסטאין, סוג של אסטרוגן צמחי בסויה, עלול להגדיל את הסיכון לפגיעה בבלוטת התריס אצל תינוקות, ואף לשנות את דפוסי ההתפתחות המינית שלהם. למה לאכול סויה: למרות היעדר היעילות למניעת מחלות לב וכלי דם, פולי סויה ומזונות בלתי מעובדים אחרים המכילים חלבון סויה, כמו טופו וחלב סויה, בכל זאת נחשבים לבעלי תועלת תזונתית משום שהם מהווים מקור לחלבון מלא שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. פולי הסויה מכילים 40% חלבון, 20% שומן (רובו רב בלתי רווי), ו־20% סיבים תזונתיים מסיסים, וכן סידן, ברזל צמחי וויטמין C. נוסף על כך מכילה הסויה איזופלבנואידים, המאופיינים הן בפעילות דמוית אסטרוגן והן בפעילות מעכבת אסטרוגן. אז כמה סויה לצרוך: לאנשים בריאים מומלץ לצרוך סויה לפחות פעם בשבוע כתחליף לבשר כדי להפחית את כמות השומן הרווי בתזונה. חשוב להדגיש שמדובר בסויה לא מעובדת: פולי סויה, טופו או חלבון סויה. לילדים ולנוער עד גיל 18 וכן לנשים עם היסטוריה של סרטן השד, מומלץ להגביל את צריכת הסויה עד לשלוש מנות בשבוע (מנה = קציצת סויה ביתית או כוס חלב סויה). ההוכחות לסיכונים משימוש בתמ"ל (תרכובות מזון לתינוקות) על בסיס סויה אמנם אינן חד משמעיות, אך הקונצנזוס כיום בארגוני הבריאות הוא שהעדיפות הראשונה לתינוקות שאינם יונקים היא לתמ"לים מבוססי חלב פרה "

למעלה