השפעה הריטלין לאילו שאין ADHD????

השפעה הריטלין לאילו שאין ADHD????

אני סטודנט ואני לאחרונה נתקלתי בתופעה שהמון סטודנטים בחופשיות נוטלים את התרופה ריטלין גם כאשר הם לא סובלים מהפרעות קשב וזה רק כדי להיות מרוכז במבחנים וכ"ו מה שאני רוצה להבין זה מה בדיוק ההשפעה של ריטלין לאילו שבכלל לא סובלים מהפרעות קשב ומה תופעות לוואי בנושא זה (יש לציין שלא התנסיתי בזה וגם לא רוצה אבל אני סקרן לגבי הנושא הזה)

zivadina

New member
לפי שהבנתי

ריטלין מגביר את הערנות של אנשים "רגילים", אבל לא מגביר את הרכוז שלהם. הפסיכיאטרית שלנו, ד"ר איריס מנור, כתבה שהוכח מחקרית שריטלין ל-non adhd לא מגביר את הרכוז שלהם. מכיון שיש לי הפרעת קשב ורכוז, אינני יכולה לכתוב לך על כך מנסיון אישי.

איפה נתקלת בתופעה?

בעיתון או באוניברסיטה? האם ראית אדם קונה בבית מרקחת ריטלין בלי מרשם? האם ראית אדם מחלק/מוכר ריטלין לאנשים אחרים מחוץ לבית מרקחת? אולי במקרה ראית כמה אנשים לוקחים ריטלין והאמנת לסיפור שלהם שלפיו הם לא לקויי ריכוז והם השיגו את התרופה בלא מרשם? פשוט מעניין אותי לדעת.

virlomi

New member
שמעתי שני סטודנטים מדברים ברכבת

מישהי אמרה שזה עוזר למבחנים. היא לא ממש צינה אם היא ניסתה והשתמשה. אבל היא הציעה לסטודנט ששוחחה איתו לנסות להשיג, מאח או חבר מאובחנים. אז גם אם לא האמנתי לעיתון עכשיו אני מאמינה. למרות שלא ראיתי מכירה ממשית.

ואני שמעתי ברכבת שיהודים חוטפים

ילד נוצרי ושוחטים אותו לקראת פסח כי הם צריכים את הדם לאפית המצות. כשזה רק הופיע בספרות האנטישמית לא האמנתי אבל אחרי ששמעתי בכרבת אני כבר מאמין. נו, באמת, מסטודנטית למדעים ציפיתי לקצת יותר.

בכל מקום

בכל מקום שתסתובב אתה תראה כמה קל אפשר להשיג את זה ניתן לקנות כדור ב 10 ש"ח במוסדות האוניברסיטה

ניתן לקנות מאותם חבר'ה שמוכרים חשיש

???? ומה קורה אחרי שאתה מגלה שזה לא עוזר לך כי אתה לא ADD?

zivadina

New member
מכירת ריטלין היא עברה על החוק

בדיוק כמו מכירת חשיש וסמים אחרים. אני מציעה לא להכנס לזה ולא להסתבך עם שימוש לא רפואי בריטלין. לאדם שזקוק לאמצעים מעוררים לפני מבחן, מומלץ לשתות קפה או לאכול סוכריות עם קפאין.

למעלה