השפה הבינלאומית

השפה הבינלאומית

דה פאקטו, האנגלית הפכה להיות השפה הבינלאומית. מסיבות ידועות. מבחינה מסויימת ספרדית יותר מתאימה להיות השפה הבינלאומית מאשר האנגלית. ספרדית היא השפה הקלה ביותר ללימוד מבין השפות המערביות. כל מי שמכיר את האותיות הלטיניות יכול ללמוד לקרוא טקסט בספרדית תוך כשעה בערך (לקרוא, לא להבין). ספרדית, כמו עברית, משתמשת רק בחמש תנועות. בספרדית יש דקדוק מובנה עם יחסית מעט יוצאי דופן - אני מתכוון בהשוואה לשפות הדומות לה. וכמובן, בתחרות הזאת האספרנטו תנצח את הספרדית או כל מועמדת אחרת.

nutmeg

New member
הידעת

שלדובר אנגלית ילידי יותר קשה להגות את חמשת התנועות השטוחות EIAOU מאשר את ה-17 שהוא הביא מהבית? הייתרונות שהופכות שפה אחת ליותר 'בינלאומית' מחברתה לא תמיד נמדדות על פי מספר ההגאים או פשטות התחביר, למרות שזה נראה הגיוני ושכך צריך להיות. לרוב, בני האדם אינם הגיוניים בעליל - אפילו שהם חושבים את עצמם ככאלו.

Mנטה

New member
הכי טוב שהעברית תהיה

אבל מזה משנה מה הגיוני, משנה רק מה שיש

או קיי

אבל גם אם האמריקאי לא יצליח להגות במדוייק את התנועות EIAOU , הוא ייצר חמישה תחליפים קרובים ומספיק טובים. מצד שני, הקונספט של אבחנה בין 17 תנועות שהספרדי צריך ללמוד כדי לדבר אנגלית, הוא בדרגת קושי מאוד גבוהה. למעשה מאד קל לבדוק איזה שפה יותר קלה ללימוד. קחי שתי קבוצות, אחת דוברת אנגלית והשנייה ספרדית. המטלה תהיה ללמוד את השפה של הקבוצה השנייה. התוצאות ידועות.

nutmeg

New member
אני לא מתווכחת

ואומרת שאנגלית קלה שפה. היא לא. אני רק אומרת שההתפשטות שלה והפיכתה לבין לאומית לא הייתה על פי קריטריון הקושי. עוד אמרתי שאנשים לא תמיד פועלים על פי קריטריון-קושי מסוג אחד. יש עוד קריטריונים של קושי מלבד הגייה שפועלים בשטח.

fa jing

New member
אני אולי משוחד אבל מה על סינית...?

זוהי אחת השפות העתיקות ביותר הקיימות היום. זוהי השפה המדוברת ביותר בעולם (1 מכל 5 בעולם הינו סיני). אין בשפה הטיות של זכר/נקבה. אין הטיות זמנים. אין זמנים, בסינית אלא רק מילות יחס המציינות ייחוס לזמנים. אבל יש טונים. ויש סימניות .......

renjintso

New member
פפחחחחח

Ni shou shen ma? המילות יחס ההן כ"כ לא ברורות, שכבר עדיף הטיות זמנים. וטונים, וסימניות (ימח שמן),וגם 14 תנועות. כמעט כמו באנגלית. אבל בקצב שסין מתפתחת, זה עוד עשוי לקרות, ואז אתה ואני נגחך בחמלה מהולה בבוז לעבר כל אנשי הקולטורה דוברי האיטלקית\ספרדית\צרפתית\יורקשיירית\רדנקית
אני מצטרפת למנטה - הכי נוח להפוך את העברית לשפה בינ"ל וזהו.

fa jing

New member
מילות היחס לא ברורות....?../images/Emo12.gif

נו...טוב.......אולי בהתחלה....אבל אחרי שמתרגלים זה נהיה ברור לא?..... כמו כל שפה....בערך....

nutmeg

New member
בבקשה:

a pat, paste, part, mantor e men, butler i bit, bite, beat, beet o on, own, some, boat u put, move, mute​
דובר ילידי שומע (ומפיק) צלילים שונים...

שאלה

האם paste אינה בעצם מבחינה פונטית pe-yst? האם התנועה e כאן נשמעת אחרת מה- e ב men וב butler ? ואני שואל אותה שאלה לגבי ה i במילה bite האם היא אינה בעצם ba-yt ונשמעת כמו (אחת הצורות של) a ?

nutmeg

New member
לא

כי אלו הדרכים לבטא A - זה שמבחינתך זה מתקרב ל-E זבש"ך. לדובר ילידי ברור שמדובר ב-A. אותו כנ"ל לגבי I. מכיוון שהמוח שלך מכוייל לשמוע 5 הברות אתה מחלק I ל-A+I. מבחינתם מדובר על הגה אחד לא שניים. גם שים לב שההבדל בין bit ל- beet הוא באורך ההברה מה שלא קיים בכלל בעברית bite לעולם לא ישמע להם כאחת הצורות לבטא A אלא כאחת הצורות לבטא I.

lexigali

New member
לא מדויק:

את קצת מבלבלת בין הייצוג הגראפי (אותיות) לבין התנועות עצמן. התנועות ב-bite ו-paste הן דיפטונג (מורכבות משתי תנועות). הרי בייצוג פונטי (IPA) זה ייכתב דומה למה שזולל הציע. מה שמפריד בין תנועות זה לא איך שהדובר תופס את הייצוג הגראפי של האות, אלא הפוזיציות של האיברים השונים המפיקים את התנועה (שפתיים, לשון, וכו'). ואני יודעת שאת יודעת את כל זה, אז לא ממש הבנתי את ההסבר (?).

renjintso

New member
מוסקט, תגידי משו

למדתי פעם שההבדל בין Bit ל-beet או בין full ל-fool הוא לא באורך ההברה, אלא במיקום של הלשון בחלל הפה (תנועה קדמית מול תנועה אחורית). אותו מרצה גם אמר שאין באנגלית הבדלים באורך התנועות. אולי פעם היו ונעלמו, אני כבר לא זוכרת כל-כך. הכצעקתה?

lexigali

New member
זה נכון (מיקום הלשון).

עם זאת, ייתכן שיש גם קשר לאורך, כי המעבר למנח אחורי של הלשון עשוי לקחת זמן רב יותר (תלוי בעיצור המקדים, כמובן).

nutmeg

New member
פעם האורך קבע

בחיי! מה שניסיתי להגיד למישמיש הוא שיש הבדל בין איך שדובר ילידי תופס (שומע) את ההגה לבין איך שהוא מפורק לגורמים אצל הפונטיקאי. לא הצלחתי להסביר - באמת יצא עקום.

אטיוד5

Active member
חסרה להם התנועה ...

של אלי אוחנה. שיתביישו להם. אני ספרתי 16 תנועות - לא מבחין בין beet ל beat. את מבחינה?

למעלה