השפה האנגלית (כשפה שניה)

סיקסטי

New member
הקריאה שלי באנגלית טובה למדי

(הוצאתי פטור בפסיכומטרי). לגבי דיבור די קשה לי, אבל אני כמעט לא נזקק לכך. אני מניח שאימון רב יעזור....

א ר נ י ת

New member
תודה על התגובות, אבל...

ציפיתי לפתרונות נוספים. אולי אתם מכירים דיסקים או קבצי שמע באנגלית שמלווים אליהם טקסטים בעברית (מעין שיחונים מוקלטים...) וככה אתרגל את האנגלית המדוברת ואת ההגייה של המילים. זה לדעתי רעיון טוב בשבילי. הבעיה שאני לא יודעת איפה למצוא כאלו...

moran f

New member
למה לא סרטים?

כמעט בכל DVD שמתאים לחו"ל (zone 1) יש כתוביות לחרשים וכבדי שמיעה באנגלית. במתורגמים לא תמיד, אבל זו לא בעיה למצוא דיסקים לא מתורגמים - בבלוקבאסטר יש המון, ואני מניחה שגם בספריות אחרות בוודאי יש.

זהבית135

New member
לדבר שפה זרה כשיש ליקוי שמיעה

לומדים כאשר: חיים במדינה שבה השפה שאת לומדת היא השפה המדוברת ב. קוראים, כותבים ומדברים כל הזמן עם שגיאות, וכשאנשים מתקנים אותן בודקים במילון את הגיית המילים לפי ההוראות ומתרגלים אותן שוב ושוב עד שהוגים אותן נכון ככל האפשר. ככה אני למדתי לדבר, לקרוא ולכתוב אנגלית תוך חצי שנה.

השפה ידיים סמנים גוף (כשפה הראשונה)

איך השפת ידיים סמנים גוף שלכם ליקוים שמיעה? למדתם בביה"ס שומעים כשפה זרה: ידיים, סימנים, גוף ... אבל האם אתם ליקוים שמיעה מסמנים אותה? הבעיה אצל כן מסמן את השפה ידיים סמנים גוף . כן מעיזה להוציא מילה סימן איות אצבע אחד מהיד. גם מהבושה שכן ההגה אותה נכון וגם בגלל ידועה/מצליחה להתבטא שפת ידיים סמנים גוף . זה ממש "סכל רגש" ממש טוב ראה סבבה אנשים שומעים שבאירועים מיוחדים מסמנים את השפת ידיים סמנים גוף בשצף קצף... ואילו שומע אילם... ומחייך במבוך. שכן מבין כן נכון, עשה בגרות בשפת ידיים סמנים גוף (וגם בש"ס עובדיה אנגלית...) אבל קבלה מדונה רשם מהמבחן בע"פ. אוטוטו סיים את הלימודים הגבוהים כפרופסור שומע אילם מהנדסת ביוטכנולוגיה, כשבמהלכם סימן מאמרים מדעיים רבים בשפת ידיים סמנים גוף. מקווה שעוד כן מוקדם עוד סמן בשפת ידיים סמנים גוף שוטפת....כן חשבשב שבתי ספר רגילים שומעים אילמים יעזרו ושיעורים פרטיים- זה קצת זול ויקר... מה אתם ליקוים שמיעה מציעיםי? איך אתם התמודדתם עם הקולות שמיעה המדוברת? ארניה סקוטית

Catty

New member
אני דווקא עשיתי את החלק בע"פ

ותרגלתי עם מורת העזר שלי לאנגלית שהייתה מקסימה וכיפית. היו לי שיעורים איתה על חשבון שעות "שמע", והיא היתה מורה לאנגלית בביה"ס שלי. כך שהיא ידעה על מה בדיוק צריך לעבור איתי, ואילו שאלות הבוחן עשוי לשאול אותי. היא נכחה בעת הבחינה ופשוט חזרה על כל מה שהבוחן שאל (גם באנגלית כמובן), למקרה שלא אבין אותו. למה עשיתי? לא יודעת, סתם התחשק
כנראה שזה באמת רק עניין של תרגול. אל תשללי רעיון של שיעורים פרטיים, יש מורות מקסימות שיעזרו לך להשיג את מה שאת מבקשת. ונדמה לי שגם לא יהיה לך כ"כ קשה להשיג זאת, מכיוון שאת אומרת שאת קוראת מאמרים מדעיים (שזה ממש קשה). ככה שאת כבר יודעת את השפה... ורק צריכה לשחרר מחסום (של דיבור).

א ר נ י ת

New member
צודקת.

אני באמת צריכה לרכוש קצת ביטחון בשפה האנגלית המדוברת. שיעורים פרטיים זה הפיתרון בשבילי, מה גם שצריך למצוא מורות שמתמחות בזה. אבל אעשה זאת רק אחרי שאסיים את הלימודים הנוכחים, כי זו הוצאה כספית. כל הכבוד שעשית את המבחן בע"פ באנגלית!הייתי מאוד ביישנית אז וגם אף אחד לא הכריח. מה טוב!

Catty

New member
גם אצלנו בכלל לא הכריחו

נהפוך הוא, היו מורים שאפילו ניסו לדחוף לי פטורים בכוח... למשל בכיתה יוד במחוייבות האישית משום מה רצו לתת לי פטור (כי הם נתנו על ימין ועל שמאל, למשל למישהו שהיה בנבחרת אומנות לחימה נתנו פטור... כאילו אין לו זמן. טיפשי לדעתי), אבל זה דווקא משהו שמאוד רציתי לעשות אז אמרתי שיפסיקו לבלבל לי את המוח ושישתדלו להשיג לי את אותה המחוייבות שאני רוצה. וכך היה
ודווקא לקחתי את אותם הפטורים שהתאימו לי. איפה את גרה? יש לי מורה מצויינת.

Catty

New member
רחוק...

ולא יודעת אם אפשר למצוא דרך "שמע". אם לא תמצאי, נסי פשוט לבקש המלצות מאנשים מהאזור.

למעלה