השפה האנגלית (כשפה שניה)

א ר נ י ת

New member
השפה האנגלית (כשפה שניה)

איך האנגלית שלכם? למדתם בביה"ס אנגלית כשפה זרה: כתיבה, קריאה, דיבור ... אבל האם אתם דוברים אותה? הבעיה אצלי שאני לא דוברת את השפה
. לא מעיזה להוציא מילה אחת באנגלית מהפה. גם מהבושה שלא ההגה אותה נכון וגם בגלל שאני לא יודעת/מצליחה להתבטא באנגלית. זה ממש מתסכל אותי. אני מרגישה ממש רע כשאני רואה מסביבי אנשים בגילי שבאירועים מיוחדים דוברים את האנגלית בשצף קצף... ואילו אני שותקת... ומחייכת במבוכה. שלא תבינו לא נכון, עשיתי בגרות באנגלית (וגם בערבית...) אבל קיבלתי פטור מהמבחן בע"פ. אני אוטוטו מסיימת את הלימודים הגבוהים שלי כמהנדסת ביוטכנולוגיה, כשבמהלכם קראתי מאמרים מדעיים רבים באנגלית. אני מקווה שעוד לא מאוחר ואני עוד אדבר באנגלית שוטפת.... אני לא חושבת שבתי ספר רגילים לשפות יעזרו לי ושיעורים פרטיים- זה קצת יקר... מה אתם מציעים לי? איך אתם התמודדתם עם האנגלית המדוברת? ארנית

moran f

New member
לפעמים פטור זה לא דבר חיובי

למה את חושבת שבתי ספר לשפות לא יעזרו? שווה להתקשר ולברר אם יש להם קורס שכן יתאים לך (אולי מספר תלמידים קטן בקבוצה יספיק?) ואם לא - אולי תוכלי להציע להם לארגן קבוצת לקויי שמיעה או משהו כזה.

GALINUSH1

New member
את לא לבד..

בהחלט שפה אנגלית קשה רק לא לך אלא לרבים מאיתנו לקויי שמיעה למרות שבתיכון עשיתי בגרות באנגלית ב-4 ימ"ל עם כל ההקלות המגיעות ללקויי שמיעה ועוד השגתי ציון טוב אבל גם לי מאוד קשה לדבר אנגלית בחופשיות וגם הרמה שלי בקריאה לא הכי מהירה ומתרגמת כל מילה ומילה ולכן זה מעכב אותי... ועכשיו כשהתחלתי את הקורס בפסיכו' אני מנסה להשקיע במילולית ובמתמ' ובאנגלית לא לי "חשק" כאילו אני חייבת לקרוא טקסטים אבל בהחלט אני יודעת שבמהלך הקורס אקח כמה שיעורים פרטיים עם המורה "להסרת חלודה באנגלית" ו"אכריח" את עצמי לקרוא יותר ו...נקווה לטוב! אבל מי שרוצה ממש ללמוד ולדבר ולקרוא ולכתוב הוא יודע שהוא חייב להשקיע מעצמו קצת יותר ופשוט ללמוד כמו כולם...ומי שמדבר היטב באנגלית ואת מבינה אותו אז תכריחי אותו מידי פעם לדבר איתך במשפטים בודדים וקלים באנגלית וגם שייתקן אותך אם את טועה (מי שאת מרגישה חופשי לטעות לידו)...בהצלחה!

המרחפת

New member
פחות להכריח ויותר לפעול מתוך רצון

בהתייחס ללימודים לפסיכומטרי, מרגע שאת אומרת לעצמך שאת מכריחה את עצמך ללמוד, המוח סוגר את עצמו בפני המידע, וקולט אותו פחות טוב. אם את אכן שואפת לציון גבוה ממליצה לך כבר עכשיו ולא מתישהו במהלך הקורס מדי יום, כל יום, לקרוא ספר באנגלית במשך שעה. |בדגש|לא לתרגם כל מילה ומילה אלא לנסות לקרוא באופן שוטף, לשים דגש על מהירות הקריאה והבנת הרעיון הכללי של הפסקה. פתאום רואים שיש צורך בתרגום של הרבה פחות מילים, מתרגמים רק את אלו שהן ככל הנראה קריטיות להבנת הטקסט (שמיקומן בפסקה מעיד שאולי הן מילות היפוך, או שהן מנעו את הבנת הפסקה כולה). החלק באנגלית אולי מהווה רק 20% מהציון הכללי, אבל תחשבי כמה הרבה זה 20%...לא עדיף לך לקבל כמה שיותר בתוך החלק הזה? מה גם שמשעות של ציון נמוך בחלק האנגלית בפסיכומטרי משמעותו קורסים באנגלית במהלך הלימודים- גם עוד כסף בנוסף לסכום שכבר שילמת על הקורס פסיכומטרי וגם 4 שעות בשבוע+ שיעורי בית + עבודות ומבחן בתוך סמסטר לחוץ ממילא.

סיקסטי

New member
לא ספרים. עיתונים באנגלית.

גם יותר זמינים, וגם הרבה יותר מתאימים למטרה. בספרים גם ימאס לך מהר, וגם תיתקלי בהרבה מילות עצם לא מוכרות שלדעת אותן לא יתרום לך שום דבר.

deafinisrael4

New member
קורס שפת סימנים אמריקאית

הי, אין ספק שהשפה האנגלית לא פשוטה לאנשים חרשים וכבדי שמיעה. לעומת זאת, במכון לקידום החרש נפתח קורס שפת סימנים אמריקאית, שפה שהרבה יותר קלה וכייפית ללמידה. דרך הקורס אפשר גם ללמוד אנגלית... לא חייבים ידע קודם באנגלית כדי להיכנס לקורס. למי שמעוניין, הקורס נפתח ב- 14.10.07 בימי א', בשעות 17.30-19.00 וכולל עשרה מפגשים. הקורס יתקיים בתל אביב במכון לקידום החרש. לפרטים נוספים ולהרשמה (נותרו מספר מקומות) לפנות ללינוי מזור [email protected] פקס - 03-6316891 מאחלת לכולם חג סוכות נפלא!

moran f

New member
ולמה לשרשר אלי?

בכל מקרה, זה ממש לא נותן מענה לארנית שהסבירה שהאנגלית שלה טובה והבעיה היא רק בדיבור. קורס ש"ס לא יתרום מבחינת אנגלית מדוברת.

GALINUSH1

New member
ל-deafinisraek

איזה מעולה שיש כזה קורס שנותן מענה ללקויי שמיעה שמתקשים באנגלית אך רציתי לשאול: אם הקורס הזה בתשלום? ואם כן כמה? ובו מדובר אך ורק בשפת הסימנים? ואיזה רמה תהיה? כוונה ל-3\4\5 יח"ל? רמה בסיסית? מתקדמת?

deafinisrael4

New member
תשובה

בקורס מלמדים שפת סימנים אמריקאית למתחילים. הקורס נפתח ב- 14.10.07 בימי א', בשעות 17.30-19.00 וכולל עשרה מפגשים. המקום: המכון לקידום החרש, רח' טשרנא 7, תל אביב, בתוך בי"ס עירוני ט' עלות:- 500 שקל. מי שנרשם ומשלם שבוע לפני תחילת הקורס, מקבל הנחה של 5%. לפרטים והרשמה: לינוי מזור מייל [email protected] פקס: 03-6316891 טלפון: 03-6311595

GALINUSH1

New member
עוד שאלה

הבנתי אבל המטרה שלי זה לא ללמוד את שפת סימנים אמריקאית אלא בכלל ללמוד לדבר, לכתוב ולקרוא באנגלית וכל זה יש?

mazorl

New member
תשובה1

בשביל ללמוד לדבר אנגלית, צריך לקחת קורס אנגלית. קורס שפת סימנים אמריקאית זה למי שרוצה ללמוד לסמן ...

זהבית135

New member
נראה כאילו מישהו מחפש פה פרנסה

ועלה על הפטנט של המצאת קורסים שאינם מביאים תועלת לאף אחד פרט למי שמעביר את הקורס. בשביל מי ובשביל מה זה טוב? האם מדובר ב-ASL או בשפת הסימנים האנגלית שמסמנת אנגלית מלאה? ומי ה"מרצה" המעושר/מאושר? אולי יש לנו הכבוד להכיר...

המרחפת

New member
אנגלית כשפה מדוברת

נשמע שאת מתלבטת בעיקר בקשר לאנגלית מדוברת. מהעובדה שאת כן קוראת מאמרים באנגלית אניח שאוצר המילים שלך והשליטה בדקדוק סבירים עד טובים מאד. אם כך, זה רק להשתמש בה. אני בדעה אחת עם מורן ששווה לבדוק בבתי הספר לשפות כמו כן רוצה לומר שלא מדוברת ב-160שיעורים פרטיים. ייתכן ויהיה מדובר רק ב-10 או במקרה חריג 20, כדי להסביר לך את ההגייה (עניין שלוקח שיעור אחד) ולתרגל איתך. בכל מקרה זה מסוג הדברים שפשוט קופצים למים הקרים ומתחילים לדבר עם מישהו. לגבי שאלתך על נסיון אישי: בגיל 15 טסתי עם כל הכיתה לגרמניה והתארחנו בבתים של משפחות. שם התחלנו לתרגל בפועל את האנגלית והגענו למצב שגם בינינו דיברנו באנגלית. המשכתי לתרגל זאת במקומות רבים והיום גם בעבודתי בדיבוב אני משלבת אנגלית. מודה ומתוודה שבתיכון הוצאתי פטור מהבחינה בעל פה בעיקר מתוך עצלנות ולא מתוך חוסר יכולת להתבטא באנגלית. קצת נלחצתי מהרעיון לשמוע את השאלות. הפטור מהבחינת בהבנת הנשמע היה מוצדק, אני לא יודעת לפענח רדיו

זהבית135

New member
עדיף לקחת מורה פרטי ולא בי"ס

לפני שנסעתי לאמריקה תירגלתי עם מורה פרטית שתיקנה את כל השגיאות שלי ולימדה אותי להגות נכון, ואח"כ - בארץ הגדולה עצמה, למדתי וחזרתי ולמדתי להגות לפי מילון. שום קורס של כמה אנשים לא יקדיש די תשומת לב למי שהוא לקויי שמיעה.

למעלה