השפה בה כותבים

ע ל ו מ ה

New member
השאלה אם זה חלק מה"תנאים"

לפרסום. לדעתי זה לא. אכן סביר להניח שמישהו שהוא מקצועי ובעל קול ייחודי, אכן יהיה חשוב לו להיות ייחודי גם באתר משלו. אני יכולה גם להעריך (אין לי כוח לבדוק...) שהבלוגים היותר מפורסמים ומבוססים הם יותר ותיקים, ואולי בכלל התחילו כשהמערכות לא היו רווחות מספיק. אז אינדיבידואליות ו-early adoption הן תכונות שתורמות מצד אחד לבלוג להתפרסם ומצד שני לבעל הבלוג לפתוח בלוג באתר משלו. אבל לא קיום הבלוג באתר משלו הוא שגורם לפרסומו. והדוגמאות שנתת, של וולווט ואמנון, מוכיחות שאכן התוכן ו/או רשת הקשרים הבסיסית עוזרים לבלוג להתפרסם גם כשהוא בפורטל.

הכל נכון

ובנוסף, בוודאי שאיכות לא נגזרת אוטומטית מהיותו של האתר עצמאי. העניין המרכזי עבורי הוא שאני רוצה לכתוב בלוג דו-לשוני. לפעמים נוח לי לכתוב יותר בעברית, לפעמים באנגלית, לפעמים אני רוצה שתוכן מסויים יהיה נגיש בשתי השפות. בלוג באנגלית לעולם לא יזכה לחשיפה הראויה במערכת כמו תפוז ודומות לה, בגלל כל העיצוב מסביב. אותו דבר נכון במידה רבה גם להיפך. הבלוג של אורי ברוכין, למשל, הוא דוגמא נחמדה לאיך אפשר לעשות את זה אחרת. אני עדיין מגלגלת את הרעיונות (עדיין לא עושה איתם משהו זו גם דרך להגיד את זה
), אז בינתיים אני מסתכלת מסביב על מה אנשים אחרים עושים ולאן הם מנסים לחשוף את עצמם.

ע ל ו מ ה

New member
שלב הלימוד הזה הוא שלב חשוב

כמובן שיש אנשים שבאופיים הם קודם מנסים המון דברים. אבל דווקא בנושא של כתיבה, אני יכולה להבין שזה לא מתאים - אני מרגישה למשל שאצלי זו סיבה עיקרית לא להעביר לאתר בלוגים אחר, כי ארצה להביא איתי כל מה שכבר כתבתי, ואז זה יהיה מן פרסום חוזר ופחות אטרקטיבי. אז מוטב לגלגל את הרעיונות בראש קודם, ולהתאמן בקטן, ורק כשדי שלמים עם הרעיון ויודעים איפה ומה, רק אז לפרוץ ולהתחיל לכתוב את "התוכן האמיתי". זו כמובן התחושה הפרטית שלי. אבל היא מחזקת את ידייך בבחינת כל האופציות. (אולי תשימי לינקים לכל הבלוגים האלה שאת מספרת עליהם?
)

ע ל ו מ ה

New member
אגב... לגבי בלוג דו-לשוני

לדעתי בלוג כזה לא יימשוך יותר קהל (כביכול קוראי העברית וגם קוראי האנגלית) אלא פחות קוראים (אלה שקוראים גם עברית וגם אנגלית). כי כדי לעקוב אחרי בלוג - שהוא בסופו של דבר אוסף של פיסות פאזל שיחד מציירות תמונה שלמה - צריכים להיות יכולים לקרוא את כולו. או... שהתכוונת לפרסם כל רשומה גם בעברית וגם באנגלית? (וואו, זו יכולה להיות השקעה לא פשוטה...)

noyy

New member
../images/Emo28.gifקודם שמישהו יארגן לי מורה פרטי

אנגלית זה לא הצד החזק שלי.

TheWhiteTigris

New member
יש דברים שלא משתנים בגיל ../images/Emo3.gif

(וה"ירידה" היא עלי לא עליך, תרגעי)

chen snape

New member
יצא לי לכתוב כמה פעמים באנגלית

אבל לא הייתה הענות וכמעט ולא קראו, מפני שרוב הבלוגרים שנכנסים לתפוז ולישראבלוג מעדיפים לקרוא בעברית ולא באנגלית. בנתיים אני כותבת בעברית

למעלה