השפה בה כותבים

השפה בה כותבים

כל פעם עולות הכתבות האלו, על מה שקורה בבלוגים בלבנון, או באיראן, או בסין או בהודו, אבל בעצם לרובם לא ממש ניתן לגשת, כי פשוט לא מבינים מה שכתוב שם. היחידים שנחשפים הם אלו שכותבים את הבלוג של הם בשפה האנגלית, והם בדרך כלל מיעוט בבלוגוספירה המקומית. וכשחושבים על זה, השפה פתאום הופכת להיות מן קיר שחוצץ בין העולם והבלוג, כי איך אנשים יכולים להתעניין אם אין להם מושג מה כתוב? למשל, קראתי איפהשהו שרוב הבלוגים כיום (שלושים ומשהו אחוז) הם ביפנית. מי ידע על מה הם כותבים שם? אולי זה נורא מעניין ומגניב - אבל אף פעם לא ממש נדע. הקטע הוא, שגם אם נניח הייתי כותבת את הרשומות בבלוג באנגלית, עדיין כל הכפתורים והכל הן בעברית, אז זה לא ממש פותר את הבעיה. לכן בעקבות כל אלו אני שואלת: האם שקלתם לכתוב פעם בלוג דו לשוני או לגמרי באנגלית?

DevArea

New member
אני שוקל לפתוח בלוג באנגלית

למעשה, כבר מזמן הייתי פותח בלוג באנגלית, אלמלא הייתי תוהה מי יקרא אותו ואיך אפרסם אותו.

ע ל ו מ ה

New member
חסרות מערכות בלוגים באנגלית?

בעלות דף ראשי כמו של תפוז, ישרא, רשימות? שמקדמות בלוגים ורשומות על סמך הרבה מאד קריטריונים?

DevArea

New member
דוגמא ולינק בבקשה.

ובבקשה בלי הרבה פרסומות, ממשק נוח וקידום מהיר.

ayala26

New member
התלבטתי קצרות בעניין השפה

כשהתחלתי את הבלוג. מצד אחד - בן הזוג שלי לא קורא עברית וגם בני, כשיגדל, לא יוכל לקרוא על מעלליו (הוא נושא מרכזי בבלוג) מצד שני, הולנדית לא באה בחשבון וקוראי הם ישראלים ובמשפחתי לא כולם קוראים אפילו אנגלית ואני עצמי קוראת רק בלוגים בעברית כי אין לי סבלנות לקריאה באנגלית. נקודה נוספת היא שעברית היא שפת האם שלי ואני מאוד אוהבת לכתוב בה על ניואנסיה הקטנים ובאף שפה אחרת לא אוכל לעוות פתגמים שזה אחד הדברים שאני אוהבת לעשות. ונקודה אחרונה: ישראלי שכותב על ישראל בכל מקרה גם אם יכתוב באנגלית לא יהיה מובן לתושב העולם. זה מזכיר לי שראיתי לפני יומיים את סילבן שלום אומר בראיון באנגלית שהלבנונים dancing on the roofs...
אי אפשר לתרגם ביטויים מילולית לאנגלית. זה לא עובד - אולי זה מובן אבל זה מאבד את המשמעות שמעבר לפירוש מילולי של מילים.

ע ל ו מ ה

New member
המ... מצד אחד ומצד שני...

מצד אחד, התשובה שלי היא שלא, לא הייתי כותבת בלוג באנגלית. וזה משום שלפני שהבלוג שלי (זה שבתפוז) מיועד לפרסם אותי ולחבר אותי לעולם, הוא קודם מחבר אותי אלי. ועברית מאד חשובה לי. היכולת שלי לשלוט בשפה - לכתוב בנימי נימים של רגשות וחוויות - היא יכולת שבפני עצמה ממלאת אותי גאווה ועונג, ולא הייתי מוותרת על זה. מצד שני... בעצם אני הלא מנהלת לפחות בלוג אחד באנגלית... בעבודה... ומשום שהמערכת שמותקנת שם לא תומכת טוב בעברית ואי אפשר בכלל לשקול שם עברית. והשליטה שלי באנגלית היא בסה"כ ברמה שתומכת גם באי אילו נימי נימים של רגשות, גם אם לא לעומק כמו בעברית. לבלוג מקצועי היא מספיקה מעל ומעבר. אז... התשובה שלי לא חד משמעית. אבל לגבי הבלוג האישי, היא כן. רק בעברית, גם אם אני מפסידה קהל יעד רחב.

פגעסוס

Well-known member
אני פתחתי בלוג באנגלית באתר שלי

לשם הסברה. גם אם זה לא באמת ישפיע לפחות אני ארגיש שאני עושה משהו (למילואים לא הזמינו אותי עדיין). יש כמה וכמה בלוגרים שמנהלים הסברה באנגלית על המצב בארץ, את אלו שמצאתי שמתי בלינקים של הבלוג שלי. http://www.glove.co.il/israelieye/ **הלינקים למעלה עדיין לא פעילים. בנוגע לחשיפה לבלוגים באנגלית, אפשר להשתמש בtechnorati אני עוקב באופן קבוע אחרי רשומות שמתפרסמות בטאגים - war,lebanon,hezbollah ואחרים. טכנוראטי war - http://technorati.com/tag/war טכנוראטי lebanon - http://technorati.com/tag/lebanon טכנוראטי hezbollah - http://technorati.com/tag/hezbollah טכנוראטי - http://technorati.com

אני חייב לעצמי את הכתיבה באנגלית

במשך היום אני מדבר בארבע שפות, ואני חייב לשמור על חשיבה וניסוח בעברית בהחלט יכולתי לפתוח בלוג מקומי פה, אבל זה לא קרץ לי בכלל

גאמי

New member
חשבתי על עניין השפה לא פעם

הבעיה היא אחת. אמנם מהיסודי אנו למודי אנגלית. אז זו לא האנגלית שאיתה היינו רוצים לכתוב פוסט חסרים כל הניואנסים הקטנים שהופכים את השפה ליותר ממלל. בעיקר אם הרצון הוא לכתוב דברים שחורגים מדברים טכנים. כמו הדמיות, מטאפורות וכל מיני שימושי שפה קצת יותר גבוהים. מקנאה במי ששפת האם שלו אנגלית למשל ואז יש לו את היכולת לעשות זאת אחלה יום

דם דם

New member
עברו לי כמה פעמים מחשבות כאלה

לפתוח עוד בלוג באנגלית או אפילו אצלי לשים מין תרגום באנגלית לבלוג. מה שכן עדיין האנגלית שלי רחוקה מלהיות מושלמת ככה שבנתיים זה יחכה וגם אני לא ממש מכיר הרבה אתרים מקומיים או בינלאומיים שאפשר לפתוח בהם בלוג באנגלית שזה כבר בעיה. אבל מה שכן אני מאמין שבתוך שנה-שנתיים יקום לו גרסא "לועזית" של הבלוג שלי איפשהו בעולם (רק צריך למצוא אתר מתאים ומוכר) והאמת חשבתי גם פעם לכתוב ברוסית...שזה בכלל יצא זוועה

לא

לא חשבתי לכתוב בלוג באנגלית, אם הייתי רוצה לעשות כזה דבר בטח הייתי הולך למערכת בלוגים באנגלית וכותב שם. אבל לא יודע.. לא מרגיש צורך לכתוב בשפה אחרת, זה יוצא לי הכי טוב כשזה בעברית.

כותב רק בעברית

זאת משום שאני לא כ''כ טוב באנגלית והכתיבה בשפה הזאת תהפוך לסיוט. אם הייתי יכול, אני חושב שהייתי מוכן לשקול את זה ולכתוב במקביל גם באנגלית על מנת שאוכל להכיר אנשים מארצות אחרות וגם שאנשים מארצות אחרות יקראו את מה שיש לי לומר.

עונה לעצמי ../images/Emo3.gif

בתקופה האחרונה אני הופכת ברעיון, לפתוח בלוג בנוסף לבלוג הקיים, ולכתוב אותו כבלוג דו-לשוני. ספציפית עניין השפה פחות מהווה מחסום לגבי, אם כי בהקשר הזה, היתה תקופה שעשיתי מאמצים לקרוא בלוגים בצרפתית, עם עדיפות לכאלו של בנות 14 ומטה בגלל רמת השפה, ובעיני זה יכול להיות סוג של תרגול לא רע לפתוח גם בלוג בצרפתית, ולעדכן כל יום רשומה קצרה, הכי דבילית, על מה עשית היום או משהו. הסיבה שאני מתחבטת בעניין היא שלא בא לי לפתוח אותו במערכת בלוגים גדולה, כשבדרך כלל אפשרויות העיצוב מוגבלות, וגם אתה טובע בין מיליון בלוגים שונים. בתפוז יש פחות מ- 60,000 בלוגים, וזה כבר המון. בבלוגיות דוברות אנגלית יש בטח הרבה הרבה יותר, וכשרובם נראים בדיוק אותו הדבר.... אבל אז אם ככה, זה אומר ממש אתר, וורדפרס, עניינים, כך שמדובר בסוג של התחייבות להשקעה, ומכאן ההתלבטות.

ע ל ו מ ה

New member
למה אתר משלך עדיף על בלוג בפורטל?

כשהאתר הוא שלך הרי שבסה"כ יש לך לינק שאת צריכה לפרסם אותו בעצמך - את יכולה לעשות את זה בכל מיני מקומות (לא שיש לי רעיונות, אבל נניח שלך יש). את אותו הדבר את יכולה לעשות עם הלינק לבלוג שבפורטל, לא? אז מה היתרון שבבלוג באתר משלך? בפורטל לפחות אנשים מגיעים אלייך מהעידכונים האחרונים ומסערות טוקבקים וממומלצים ומקטגוריה. יש שם הרבה יותר סיכוי. לא נראה לי שחשוב כמה בלוגים יש בפורטל. חשוב כמה בלוגים יש בעולם בכלל. בלוג באתר משלך יתחרה בכל הבלוגים ההם גם.

מדובר בנקודה קצת אחרת

ללא ספק את צודקת לגבי החשיפה התוך-פורטלית שזוכים לה כשכותבים בלוג בתוך מערכת בלוגים גדולה. רואים את זה לא רק בתפוז, אלא למשל גם בישראבלוג, בסדרי הגודל של הסטטיסטיקות. לראייתי, אתר עצמאי הוא דרך טובה לבניית זהות אינטרנטית. אמנם מקרים כמו של וולווט אנדרגראונד (תחת ישראבלוג) ואמנון כרמל (תחת תפוז) מדגימים שזה לא מחוייבי המציאות, מבחינת הבלוגוספירה המקומית (ובאופן דומה בבלוגוספירה הגלובלית) בלוגים שזוכים לקרדיט מקצועי רב הם בדרך כלל עצמאיים. מספיק לבחון את כתבות הבלוגים העונתיות כדי לראות לאן נוטות ההמלצות: חדר 404, אפלטון, זגוגיות, כולם בלוגים עצמאיים.

למעלה