השף סוגר שבוע...

funky chef

New member
השף סוגר שבוע...

אחרי שבוע שלא ביקרתי בפורום (התחלתי לעבוד בשתי עבודות) יש לי קצת דברים לספר ובסוף גם שאלה לשאול.... רזמטז גנב לי את השאלה, ללא עוררין עראק הוא אחד המשקאות היותר טובים לדעתי, במיוחד בארוחת דגים ופירות ים. אותי גם עניין בעבר לנסות להכין עראק ביתי אולם כמו שהבנתי - לא כדאי!!! העראק הטוב ביותר שניתן להשיג כיום בארץ הוא עראק "סבאת" שמיוצר בבית לחם, והעראק אל - מסעייה הירדיני שהוא הרבה יותר יקר (20$ בדיטי פרי של ירדן) ולא כ"כ ניתן למצוא בארצנו הקטנטונת. מהשבוע התחלתי לעבוד כברמן קפה בבית קפה קטן והעבודה די נחמדה, אני אכן מסכים שעבודה בפאב היא יותר אטרקטיבית אולי משום העובדה שאחרי שתי דרינקים אנשים נוטים לזנוח את נושאי השיחה הבנאליים (בחירות לראשות העיר בפעם ה-1000) ועוברים לשיחות ברומו של עולם ופלירטוטים. וחוץ מזה גם העבודה השניה שלי קשורה במזיגה (מתדלק). תחתונית, קני לחבר שלך בקבוק ג'ימסון ובעודף קחי אותו למסעדה (פנקי גם את עצמך). ועכשיו לשלב השאלות.... 1.מתי תחרות ברמני הקפה? ואיפה כמובן? 2.אם אתם יושבים בפאב וקיבלתם כמות קצץ דומיננטית ומעליבה, תחזירו? או לא תחזרו? בנוגע לבמבי המקורי וחתונתו הממשמשת ובאה ראשית מזל טוב, ושנית אני מבקש לא לשפוט - עוד לא ראיתם את הכלה.
שבת שלום לכולם, השף

siete

New member
בקשר לקצף

היות ואני מהאנשים שקשה להם לגמור יותר משליש, ואני מאד אוהבת קצף, לא הייתי מחזירה את כוס עם כמות דומננטית של קצף

Angel of Chaos

New member
אהה קצף :)

לא הבנתי את העניין בהתחלה :) כמות הקצף אמורה להיות דיי נכבדת משהו כמו 1ס"מ בחצי ליטר, 2.5 בליטר, הרעיון הוא לגמור את הגינס (מילה נרדפת לבירה) לפני שהקצף נגמר, הסברים טכניים לכך לא חסר בכלמני הודאות קודמות. אה וכמובן שהכוס הסטנדרטית אכן מכילה את הכמות הזו ויש מספיק מקום גם לקצף. אני דווקה הייתי נעלב לקבל בירה ללא קצף. + סיפור קצרצר: אני יושב בפאב, בחור על הבאר מזמין בירה, הברמן מניח את הכוס פותח את הברז, מסתובב ועשה כלמני דברים בעודו עם הגב לבירה ומבלי להביט הוא סוגר את הברז, מסתובב ומגיש את הבירה, הלקוח אומר משהו בסגנון:"כבוד" הברמן עונה ול: "ניסיון", ואני מחזיק את עצמי שלא לצחוק. עד כאן לבירות.

amircn1

New member
תראה, רוב האנשים

כשהם מקבלים קצף זועמים על כך שלמעשה "עבדו" עליהם והם קיבלו כביכול פחות בירה, ולכן כנראה הם קצת ייתרגזו, להחזיר את הכוס, אני לא יודע, אבל הם לא יהיו כל כך מרוצים אני לעומת זאת, מבין את החשיבות של הקצף ולכן אני לא הייתי מחזיר, כל עוד הקצף ברמה סבירה מה זה סביר בשבילי ? 1-2 ס"מ

LaDjA

New member
כמות סבירה.

ברוב כוסות הבירה יש סימון לקו השליש/חצי. לפעמים הסימון הזה הוא במרחק הגדול מ-2 ס"מ מהשפה. ההגיון שלי אומר - בירה עד הסימון וכל השאר קצף. שלא יהיה פחות מס"מ, אבל השמיים הם הגבול. אלא אם כן - יש איזשהו חיסרון בעודף קצף, שאני אינני מודע אליו?

siete

New member
../images/Emo32.gif פופקורן

אני בטח גם היחידה שחושבת שזה מעצבן לקבל פופקורן שנשפך לכל עבר כי המוכרים בקולנוע לא רוצים שתרגיש מרומה. שיורידו את מחירי הפופקורן במקום לגרום לי ללכלך את האולם...

bujored

New member
בהולנד למשל..

נהוד למזוג בירה עם כמויות אדירות של קצף ובכוסות קטנות (אין שם כוסות שליש, אלה כוסות רבע). הם טוענים שככה הבירה הרבה יותר טעימה, ניסיתי, באמת אחלה אבל בסופו של דבר זה גם הרבה יותר זול :)

Orrza

New member
אהלן לכולם וסליחה על ההעדרות...

כן, גם אני חזרתי לעבוד בבאר\מסעדה וזנחתי את גן האירועים (נשברלי). ולהלן תשובותי: נראה לי שדובר כאן על קצף של קפה במקור, לא? בכל אופן אתן תשובה (אנסה לפחות) לשני המקרים... קפה: לא אמור להיות קצף בכלל! הקפה (קפוצ'ינו) אמור להיות בנוי משלוש חטיבות, קפה, חלב חם, וחלב מוקצף (לא קצף!!! קצף מגיע אם מקציפים יתר על המידה או מרתיחים את החלב) שליש מכל מרכיב. אם מה שהקצפת מלא בועות או או בעל מרקם של הקצף באמבטית בועות, לא הצלחת. בחלב המוקצף (האיכותי והמתבקש) אין בועות כלל והוא נראה כמו שמנת. אין הרבה מקומות טובים בארץ לשתיית קפה, ורוב המקומות לא מלמדים הקצפה טובה מהי. ומעדיפים ללמד את הרמנים שלהם למזוג מכלי ההקצפה עם כפית (אוחחחש...). בקשר לבירה: bujored אמר וצדק, שבהולנד מגישים אחרת. אבל מה? בהולנד יש בירות הולנדיות שבהן המרקם של הקצף הוא שונה. קחו למשל את "מק שופ" (האהובה עליי גם מהסיבה הזו) אם תמזוג אותה רגיל תתקבל שבת קצף של חמישה\שישה ס"מ והיא לא תרד במשך דקות ארוכות, זה מדהים. במכבי וגולד-סטאר המצב שונה. ולתשובה: בשני המקרים, של הקפה ושל הבירה: אם זה באמת היה מוגזם הייתי מחזיר. בריאות!!! אור.

bujored

New member
לא בדיוק :)

מק שופ (שיכר) היא בירה בלגית ולא הולנדית כפי שציינתי, ובהולנד שותים בד"כ בירות הולנדיות כגון היינקן (לאגר) לסוגיו, אמסטל ועוד. בקשר לקצף קפה: קצף חלב, חלב מוקצף תקרא לזה איך שאתה רוצה, זה ברור לכל אחד שעובד עם קפה איך אמור להיות קצף חלב, במרקם שמנתי כפי שתיארת, למעשה המונח המקצועי הוא מיקרו-קצף. הקצף המגעיל שיש בקפה של קפולסקי נוצר באמת כשמחממים את החלב ליותר מ70 מעלות ואז הסוכר בו נשרף, ויותר מידי אוויר מוכנס אל ההקצפה דבר הגורם לקצף להתנפח וליצור בועות אוויר גדולות ומרקם יבש. הקצף המגעיל אדב יהיה בד"כ בבתי קפה הגרועים. אני אישית מוציא בעבודה כל קפוצ'ינו עם לאטה-ארט של לב, עלה או סתם קשקוש יפה :) יאללה ביי !

MidNight Flame

New member
נצל"ש - אני היחיד שאוהב סאן מיגל?

למה הבירה הזו אף פעם לא עולה לדיון? מה אתם יודעים לספר לי עליה?

Orrza

New member
קיבינימאט, מה קורה לי....

הייתי בטוח שציינתי שמק-שופ היא בלגית... בכל אופן, אני התכוונתי... סליחה

למעלה