השען - רומן הסטורי

Yildiz Star

New member
סיפורי מאה לילה ולילה

הספר אלף לילה ולילה הוא אינו אלה מאה סיפורי אגדות מאלפות שנכתבו בתקופה הממלוכית (מאות 13 - 16) על ידי מספר רב של יוצרים. עם השנים נוספו אגדות אחדות אשר קובצו לספר אחד בתקופה העוסמאנית (מאה 18) ונוספו להם סיפורים חדשים, קובץ הספרים החדש כונה "סיפורי אלף לילה ולילה". באירופה של המאה ה-18 (צרפת וגרמניה) לוקטו סיפורים מכתבי יד שונים ונוספו סיפורים אירופאיים בעברית יש תרגום מיושן של הסיפורים "האירופאיים" על ידי מתרגם הקרא'ן לעברית המנוח פרופ' י.י.ריבלין. בשבועות האחרונות יצא תרגום לעברית של כתבי יד בערבית על ידי פרופ' יוסף סדן "לא אלף ולא לילה" מאה ואחד סיפורים מאלפים, בהוצאת עם עובד.

שרקייה

New member
האם הספר הזה מכיל את הסיפורים

על פיהם כתב המלחין רימסקי קורסקוב את היצירה "שחרזאד"?

slevinger

New member
נכון מאוד סייח

סיפורי אלף לילה ולילה ריתקו אותנו בילדותנו (כאן בישראל וכנראה בכל העולם), אהבתי לקרוא אותם. יש גם יצירות קלאסיות שנכתבו בהשראתם, כמו סינבד המלח. בקשר לשטפונות אתה צודק, זה מופיע גם בספרו של אבי. באשר לשען, אני רואה שהצלחתי לעורר בכם עניין...
, ונהרות בבל צודק, נתן רוזנפלד, שברברה טאופר הקדישה 5 שנים לחקר תולדות חייו, הוא מייסד שושלת סאצ'י, שבניה היו אספני יצירות אמנות ופרסומאים בעלי שם עולמי (כך על גבי הכריכה האחורית). הספר אגב יצא לאור בשנת 2002 בהוצאת כתר, 180 עמ'.

שרון ר1

New member
בזמנו קראתי על הספר

לא זוכר איפה. המחברת חקרה את הנושא כמה שנים, ראיינה איזה רופא, נדמה לי מירושלים, שהוא הנכד או הנין של גיבור הרומן, ועוד כמה קרובי משפחה בישראל. בזמנו התכוונתי לרכוש את הספר אבל אח"כ שכחתי מהנושא.

שרון ר1

New member
כל הדיון על הספר הביא לי שוב חשק

לקרוא את הספר. הפעם הכוונות לקניה ילוו במעשים.....

למעלה