השען - רומן הסטורי

slevinger

New member
../images/Emo127.gifאוקיי שאול

רומן הסטורי הוא תמיד סיפור אמיתי, כלומר גרעין הסיפור, הדמויות, העלילה בכללותה, אבל לא בהכרח כל פרטי העלילה. לסופר יש מרחב תמרון ויכולת לשנות כראות עיניו. אבל הדמויות והתקופה הן תמיד אמיתיות וזה מה שיפה ברומנים הסטוריים. כשאקרא אדווח, אני מתה להתחיל כבר, אבל אני באמצע ספר מרתק אחר ואני לא נוהגת לנטוש באמצע....יענו נאמנה....

סעאצ'י

לפי מה שהבנתי, מדובר במשפחת סעאצ'י, ביניהם 2 האחים סעאצ'י של חברת הפרסום הגדולה מלונדון.

maslanski

New member
ברברה טאופר באמת צריכה להודות לך

בעקבות הפירסום בפורום רכשתי את הספר"השען". לדעתי זהו ספר הכתוב בצורה גרועה מאד.כמעט בלתי קריא. והיו הרבה רגעים בהם כמעט ויתרתי על המשך הקריאה.אבל משהו משך אותי בכל זאת.וסוף סוף הבנתי את מקור שם משפחתי. הרבה פעמים שמעתי במשפחה שמקור השם בא משמו של יהודי אוסטרי שעזב את וינה במאה התשע עשרה והגיע לבגדד. התחתן עם בת המקום. העמיד צאצאים ומת. והנה מצאתי אותו. ישראל פרסבורג. מה שנשאר לי עכשיו, זה לעדכן את כל השבט שלנו כאן ובחו"ל. ורק בשביל זה היה שווה לי לסבול את כתיבתה הגרועה של ברברה טאופר. תודה לך גב' לוינגר.

slevinger

New member
השען - רומן הסטורי

האם מישהו מכם קרא ויכול להמליץ על הרומן ההסטורי - השען - שכתבה ברברה טאופר המקסימה? מדובר בשלושה יהודים וינאים שמתגלגלים בדרך לא דרך אל בגדאד באמצע המאה ה-19 .

slevinger

New member
צירוף מקרים??

נכנסתי היום לחנות סטימצקי כדי לקנות ירחון מסויים, ומה אני רואה? הספר הנ"ל בכבודו ובעצמו בעגלת המוזלים (40 ש"ח), אז לא התאפקתי וקניתי....אז כשאסיים לקרוא אדווח לכם אוקיי??

גילה100

New member
במיסטיקה אומרים כאשר אדם

מזמן לעצמו משהו, הטבע דואג להביא לו אותו. כנראה שבגלל שמאוד רצית את הספר, הטבע שלח לך אותו.

slevinger

New member
מגניב אה??

מאז שהספר יצא לפני כשנה-שנתיים הוא בראש שלי....כי אני מחבבת מאוד את ברברה טאופר, הגיורת האוסטרית שבאה לפני שנים לישראל בשירות דיפלומטי, התאהבה בישראל ונשארה, אשה מקסימה שכל הזמן צוחקת....(הופיעה הרבה פעמים בטלויזיה). חוצמזה זהו רומן הסטורי שעשוי ללמד אותנו משהו על חיי הקהילה היהודית בבגדאד באמצע המאה ה-19 (כמאה שנים לפני שהורי חיו שם...), אז לדעתי הוא מוכרח להיות מעניין. אקווה שלא אתבדה.

וגם אני ביום ראשון אם לא יהיה|אישלג

בירושלים אקפוץ לסטימצקי לקנות את הספר המדובר וד"א אני קוראת כעת ספר אחר שכתב אחד מבני משפחת שמש שנקרא ממזרח שמש והוא מתאר תולדות משפחה וקהילה כמובן בעירק בעיר כרכום אני מקווה שכתבתי נכון (ממש בימים אלו הדוד של שמעון שלי לקח לי את הספר ואני מחכה לעותק נוסף שיועבר אלי על ידי העורך ואספר לכם יותר) אז זהו ואם יש שלג ילה קדימה חברה לירושלים קובה יש אדומה הפעם ומחר אטגן קובה של אורז אז אתם מוזמנים. פנינה

slevinger

New member
../images/Emo13.gifתודה על ההזמנה

אני אגב קראתי מעט מאוד ספרים בנושא שלנו מתביישת לומר. אני קוראת ספרות מקור וספרות עולם מתורגמת וקוראת הרבה, יחסית. ספרים וספרות זה התחביב העיקרי שלי, אף פעם כמעט לא תתפסו אותי בלי ספר...

נראה ספר מאוד מעניין../images/Emo141.gif

כשהייתי ילד, השפה הערבית הייתה כל חיי, והספרות היפה ביותר שנתקלתי בה הייתה של אלף לילה ולילה, מעולם לא תרגמו את אלף לילה ולילה באופן מקורי ותמיד צינזרו את זה ועשו מזה סיפורים לילדים אבל זה לא המצב, אין כיום בשוק תרגום אמיתי של אלף לילה ולילה לא בעברית ולא באנגלית וגם שום שפה אחרת. היו שם הרבה סיפורים על חוצות בגדאד בתקופתו של הרון אלרשיד, דברים מאוד יפים שאני נזכר בהם בגעגוע. יש לי מין הרגל כזה שתפסתי אותו בילדות, אני מדמיין לעצמי כאילו שיש לי מכונה שנוסעת בזמן ואז אני מדמיין לעצמי שאני כאילו נוחת באחת השכונות של בגדאד במאה ה 19. סתם. אבל אני קראתי פעם שאזהיו הרבה שטפונות, והכידקל היה עולה על גדותיו, והתושבים היו נדרשים לבוא ולעזור, מעניין אם בסיפור של אלסאעאצ'י יהיה איזכור לזה. באהבה ממני,

לנהרות בבל, בקשר לאלף לילה ולילה

בגלל המוסיקה של השורות, הפיוטיות שבעניין, אף אחד לא מסוגל להעתיק את התחושה לשפה אחרת. בגלל קטעי השירה השזורים בפנים.

תרגום הספר אלף לילה ולילה../images/Emo20.gif

אינני חושבת שיש קשר בין הפיוטים,מוזיקה וקטעי שירה לבין הקושי בתרגום. במקרה אני לומדת תרגום (עברית -ערבית ולהפך).מבין המרצים שלי,ישנה אחת שתרגמה ספר ביוגרפי על אום כולתום שיש בו מן הסתם קטעי שירה תווים מוזיקלים וכו...הספר זכה לביקורת מצויינת מבחינת התרגום. בסוף חופשת הסימסטר אביא את רעיון תרגום הספר הנ'ל לכיתה ואולי זה יאתגר מישהו!!!!!!

שרקייה

New member
קונה את הספר בשניה שהוא יוצא

חיפשתי את סיפורי אלף לילה ולילה בכל הארץ . המידע שהגעתי אליו הוא שהייה פעם תרגום של הסיפורים בכמה כרכים (כנראה שבעה) ואין להשיג אותו. אני מכירה מישהיא שיש לה את הכרכים. בקשתי גם מאיתמר - מלך מציאת הספרים, למצוא לי אותם והוא מחפש כבר שנתיים. בהצלחה, גליה

הידעתן כי קיימת../images/Emo141.gif

סינדבאד שהיא אישה ושמקורה בבצרה, הרון הרשיד יום אחד התחפש וירד להתארח אצל משפחה, שלושה נשים שגרות ביחד, הם יודעות לשיר ולרקוד ולנגן, ושבו לבו, עד שאחת מהן זעקה זעקה איומה, והתעלפה ואז ראו את גבה שהיה מלא בסימני שוט עמוקים .............. הא הא הא הא, אתם מבינים עכשיו למה כשהתחלתי לקרוא בגיל 10 לא יכולתי לעזוב. אני מצטער אני לא יכול להמשיך את הסיפור כי הוא ארוך מאוד, סיפורה של הסינדבאדית, רק שהסיפור מסופר בצורה פיוטית עם קטעי שירה באמצע......

למעלה