השעון

ענתי44

New member
השעון../images/Emo133.gif

פתאום אמא קראה לי " ענתי," אמרה, " יש פה שעון על השידה ( התכוונה לשעון שאבי ז"ל קיבל לרגל "צאתו לגימלאות מצה"ל, שהוענק לו אחרי מותו ) ואז היא אומרת לי " תקחי אותו ותלכי ל15 ושיכוונו אותו ככה שכל פעם שאני לא אדע איפה אני אני אראה את השעה שלו" אני עם דמעות שעולות עונה לה " טוב אמא בבוקר אני אקח אותו לתיקון, אבל בינתיים אם את לא יודעת משהו תשאלי ואני אגיד לך" היא חיבקה אותי ואמרה " לפעמים פעם כשישנו ואמרת שאני אסתכל על השעון כי כבר אחרי חצות. ואני לא תמיד יודעת אם זה בוקר או שזה לילה" אז עניתי לה שעכשיו מוצאי שבת ומה השעה והעברתי נושא לסידור התיק של מרכז היום.... אבל ליבי כבד עליי, היש מקום בתבל שאוכל לכוון שעון שיגיד לה, כשהיא לא תדע, מי היא? מי אני? שהיא בבית שלה בטוחה ומוגנת? ואם בוקר או לילה, ואולי חנות תיקון של שעוני אנטיאלצהיימר יש בכפר אז"ר? ואולי גם לא.... וזה נחת עלי אחרי סוף שבוע נעים למדי. בשישי, אחרי שהאחות חבשה את פצעי הלחץ ואמא אכלה ארוחת בוקר, אזרתי אומץ, ואחרי חודש לקחתי אותה למרכז המסחרי הקרוב. עשיתי סיבוב גדול מהחשש לעבור איתה במעבר חצייה בו נדרסנו. וזה הלחיץ אותה כי המדרכה פחות טובה שם. לפני שבוע עשיתי חזרה. עברתי לבדי במעבר. ולקראת הסוף נפלה לי השקית עם עוגת הגבינה. פעם לא הייתי מהססת להתכופף ולהרים. אבל התחלתי לרעוד בכל הגוף, השארתי את החבילה על הפס הלבן ורצתי בבהלה למדרכה. הנהג שהגיע, נעצר וסימן לי לא לחשוש ולחזור ולהרים את מה שנפל. אמא נהנתה בטיול הקטן שלנו, שמחה לראות את מוכר הפלאפל ושרה לו את שיר הפלאפל, בחרה איתי קומקום חשמלי, שמחה "לשמוע" על תינוק שנולד למכרה יקרה, אחרי שכבר פעמיים התרגשה מהידיעה הזו, ואפילו התנשקה עם אישה זרה שהתפעלה ממנה בחנות עלית וחיבקה בחום את אמא. בדרך חזרה, עמדתי חמש דקות ליד המעבר חצייה, כאילו אני אילן שרגליי נוטועות על מרצפות המדרכה עד שנהג אדיב עצר ואמר לי " בבקשה" הלב שלי הלם בי אבל עשינו זאת. חצינו שוב את מעבר החצייה.

ענתי יקירתי,

רק בשביל רגעים כאלה כדאי לעבור רגעים אחרים! ואל תשכחי שיש תמיד אימא א' אי-שם בין אימא ב' ואלצהיימר, ואל תפסיקי לחכות לרגעים האלה! חיבוק ענק ממני, ניצה.

ענתי יקרה, חיבוק ענק!!

אני שמחה שהתגברת קצת על הקשיים והצלחת לצאת עם אמא לטייל בסתיו הנעים שיש לנו עכשיו וגם התגברת בגבורה על מעברי החצייה. מקווה שיהיו לכן ימים רבים כאלה של כיופים קטנים ביחד ובע"ה תרגישי טוב יותר וחזקה יותר נשיקות, אוהבת, טובה

zs1957

New member
ענתי יקרתי

אמא שלך שתהיה בריאה היא פלא רפואי פעם היא צלולה ופעם היא בעולם האלצהיימר.נפש אדם לא תבין כיצד המוח פועל.. מאחלת לך שיהיו לך עוד הרבה ימים יפים עם אמא חיבוקים ונשיקות זהבה

ענתי44

New member
אמא לא פלא רפואי

אני חושבת שהנורות שכבות במוח שלה הם יכולות גופניות ורק בסוף תכבה נורת הדיבור שלה. הלילה העירה אותי הרבה היתה נסערת על "ההם שאכלו צהריים ולא נתנו לה כלום" קראה לי בשם של אחותי, החליטה שהסבים שלה הם אבא שלה ואביו של גיסי ואחר כך כשדיברה יצא לה גיבריש. והיה גם קטעים קשים איתה בקשר לדברים נוספים. אבל היא זכרה שהאחיין שלי היה בחו"ל ושאלה אם חזר.

../images/Emo24.gifענתי'לה ממש כייף לקרוא ,אמא מדברת

לא חשוב מה ,העיקר מדברת ,ישראל והבן בדום שתיקה, אני מדברת אליהם והם לא עונים רק מסתכלים עלי לפעמים בוהים לפעמים כאילו אומרים מה את מקשקשת במעבר חציה צריכים זהירות מרובה כי גם שם יש תאונות רבות הלכתי לבקר את אחות של ישראל היא עוד בטיפול נימרץ מונשמת ומורדמת לחץ הדם ירוד פעימות הלב לא סדירים במצב קשה טוב שישראל לא מודע אחרת הוא היה דואג ובוכה, בשורות טובות

ענתילה , חיבוק ענק

איך אוכל לנחם אותך יקירה??? הרי מטבע הדברים שאנו צריכים מתישהוא להפרד מההורים שלנו, לא משנה באיזה גיל זה קורה ומה מצבם של ההורים, זה תמיד קשה, כי ההורים הם האנשים שגידלו אותנו, אוהבים אותנו ללא תנאי ותמיד יקבלו אותנו בזרועות פתוחות. אמא שלך בנוסף לכל היא אשה כל כך מיוחדת שקודם כל זכית, זכית בגדול לקבל אמא מדהימה כזו שגם מעמקי האלצהיימר שלה היא דולה פנינים שכולנו כאן ממש נדהמים. בכל פעם שאני שומעת אותה מדברת אני חושבת שאשה צעירה מדברת כי קולה כל כך יפה וצלול. אז, אל תשקעי במחשבות על העתיד, תחיי את הרגע כל יום ותהני ממנה כמה שרק אפשר אוהבת, המון נשיקות, טובה

ornas2

Well-known member
תהני עם אמא, כאן ועכשיו.

מנסיון אישי. תשמחי מכל מה שהיא עושה ואומרת, גם אם זה לא לעניין. (אימי הפסיקה לדבר, וכל מילמול שלה אנו נרגשים. שלא נזכיר שאינה מזהה אותנו, והפכה לאפטית ועוד ועוד). תשמחי בשיחות איתה, בטיולים ומכל מה שהיא עוד זוכרת. במחלה הזו לצערנו אין דרך חזרה, כל מה שאבד, אבד לצמיתות. אל תחשבי על העתיד הוא בטוח יגיע. תהני מההווה וממה שיש, ולא ממה שכבר חסר. כשאחותי דאגה מעוד ירידות בתפקוד, הייתי אומרת לה, זה מה יש, בואי נתארגן ונתמודד עם מה שיש, ונקווה שלא יהיה גרוע יותר. אין הרבה מילות נחמה במחלה זו.

hregev10

New member
ענתי - אני איתך בכאבך

כפי שכבר נכתב לך, אנחנו יודעים שבמחלה הזו יש רק התדרדרות ואין לחזור אחורה, את בעצמך ניחמת אותי בכל התדרדרות שלמיכאל ז"ל, כל אחד בקצב שלו, ואצל כל אחד מתים קודם תאים שונים , זה לא אמור לנחם אותך אלא לנסות לתת לך להבין שאין דרך אחרת, עד עכשיו נהנית מאמא וגם תמשיכי להנות ממנה ככל האפשר, לצערי אין לי אפשרות להקל עליך אלא רק להזדהות איתך ולאחל לך שתעברי את כל מה שעדיין מחכה לך בקלות. להתראות חני

ענתי44

New member
תודה יקירה

אמא עוברת משהו מדהים. אני פשוט נפעמת ממסתרי המוח האנושי בכלל והאלצהיימרי בכלל. מצד אחד יש הדרדרות מילולית. היא שוכחת מילים, לפעמים אין לי מושג מה היא אומרת. ומי שביקר אצלנו יודע שאמא שלי מדברת רהוט בדרך כלל. היא התחילה קצת לראות דמויות. היא מדברת על סבא שלה ואומרת את השם של אבא שלה והסבא השני שלה הוא חמה של אחותי שצעיר מאמא שלי, אבל פתאום היא שואלת אותי אם אחיין שלי הגדול חזר מחוץ לארץ. מדהים שהיא זוכרת שהיה בקיץ בגרמניה. ואני מקבלת פתאום הצצה למקצת מהמחשבות המטרידות אותה. אמש קיפלתי כביסה ואמא אמרה לי פתאום " המכנסיים הגדולות והנוחות האלה אני אלבש מחר למקום הזה שאני הולכת. נו המתנ"ס החדש" ורגע אחרי היא מוטרדת " אני אלך למתנ"ס ומה יקרה בצהריים?" כשאני מרגיעה אותה שהיא חוזרת הביתה היא מודה לי. ופתאום היא החלה להרגיש בקשר לטיטול. היתה לה יציאת גדולים ואני נכנסת אליה, והיא עם יד סגורה באגרוף, מוטרדת מכך שנגעה בזה והיד מלוכלכת. היד היתה נקייה. בדרך כלל היא לא מודעת נוגעת ומורחת. אני מנקה והיא שוב. הפעם זה הטריד אותה, כאילו האמא הנקייה עד פדנטיות שלי הגיחה לבקר. למרות שהיד היתה נקייה הבאתי קערת מים עם סבון והיא שטפה יד ניגבה ונרגעה. גם היום כשחזרתי הביתה היד המאוגרפת היתה במצוקה. הפעם באמת נגעה והבינה שהיא מלוכלכת ביד. " אני לא יודעת איפה אני ומה קרה לי? פחדתי שיצעקו עלי שאני עושה כמו תינוק" כמובן שהרגעתי אותה והיא סייעה לי לנקות. תוך שהיא מסבירה לי איפה כואב ( פצע הלחץ בעכוז ) ואיפה מגרד. ואז כשהיא נקייה כשהגיעה האחות לטפל בפצעים היא צעקה ולא הבינה מה קורה. כששמעה שאני אעבור טיפולים מסייעים בבית חולים, אמרה לי " הבעיות שלך לא מעניינות אותי" ככה היא לאחרונה רגע מבינה ומדברת לעניין ופתאום לא צלולה רגע מחבקת ואוהבת ופתאום מנותקת רגשית מהעולם כולו. נפלאות האלצהיימר כבר אמרתי?

למעלה