השנה מתקרבת

השנה מתקרבת

סוף חודש ינואר וזה יהיה בדיוק שנה שבועיים אחרי היום הולדת שלי. ב 31 לדצמבר זה היה צריך יום הנשואים של ההורים שלי 45 שנים ובמקום זה חודש אחר כך אנחנו הולכים לבית קברות. איך כבר עברה שנה? אני לא יכולה ככל שאנחנו מתקרבים יותר אני נכנסת לדאון לא יודעת למה לא מפסיקה לחשוב עליה ונעצבת. איך כבר עברה שנה? רציתי לדעת איך אתן הרגשתם בשנה הראשונה וגם רציתי לדעת הרבה אנשים אומרים שאחרי השנה מרגישים איזה שינוי לטובה זה נכון?

לונה..

New member
לא יכולה לעזור כל כך

השנתיים הראשונות זכורות לי כמעין בועה עכורה שכזאת, קצת קשה לי להסתכל פנימה ולהגיד לך בדיוק מה היה שם. לא זוכרת שברון ואבל ודמעות "כמקובל". רק הרבה הרהורים על אלוהים. החיים המשיכו כרגיל, פחות מסורבלים ויחד עם זאת מלווים בחוסר איום שדאגתי להדחיק טוב טוב. מה שכן... בשנתיים-שלוש האחרונות אני מרגישה את החוסר הזה מצוין. הסטירות שדואגות להבהיר לי אותו מגיעות אחת אחרי השניה וכל פעם אני מבינה מחדש, ברמות שונות, עד כמה היא נחוצה בחיים שלי. אולי אפילו לא היא באופן ספציפי, אלא פשוט אמא כלשהי. בקיצור ולעניין, אני לא זוכרת שהרגשתי איזה שוני מסויים בין השנה הראשונה לאלו שבאו אחריה. מצד שני הייתי ילדה וכנראה שאצל ילדים זה בא לידי ביטוי בצורה שונה מאשר אצל מבוגרים. מקווה שבקרוב יגיעו תגובות שיוכלו לסייע לך קצת יותר. בינתיים קבלי חיבוק

11 חודש

באמת שקשה לסכם שנה שלמה מבחינה נפשית מה עבר עליי אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל. אני הולכת כל חודש לקבר של אמא שלי לא יודעת אבל שם אני מרגישה שהכי קל לי להתפרק ושם אני באמת מתפרקת. אז זה יהיה לי מוזר בהזכרה כאילו אנשים זרים ( לא מדבר על המשפחה הקרובה) פולשים למקום הפרטי שלי ומתפללים ומברכים ועושים את הטקסים האלה במקום שבשבילי הוא הכי רגיש. אני מתגעגעת מאוד מאוד וכמו שאמרתי בימים האלה זה ניהיה יותר ויותר קשה. יהיה לי מוזר לפגוש את כל הדודים שבמשך שנה לא הרימו אפילו טלפון אחד לשאול מה נשמע. לקחנו החלטה המשפחה שלי ואני לא לעשות 11 חודש ( מנהג של הספרדים) בגלל שדודות שלי הם חבורה של רכלניות וזה פשוט תיהיה הזדמנות בשבילן להיפגש ולדבר על כל הטיולים שהם עשו ואת מי הם פגשו ומי לבשה את זה ומי השמינה ככה, אמרתי לאבא שלי שאני לא מוכנה שזה יהיה הרי 11 חודש עושים בשביל לתת עוד כבוד לנפטר אבל עם משפחה כמו שלי יש אז אין להם ממש כבוד. אני לא יודעת כבר מה יותר מטריד אותי הטקסים האלה לא ממש אומרים לי כלום אני באמת צריכה לעשות הזכרה בשביל לדעת שעברה שנה? הרי כל יום שעובר אני יודעת בדיוק כבר כמה זמן המלאך השומר שלי כבר לא איתי!. אז אחרי השנה אני ארגיש טוב יותר? כמה כבר טוב יותר אני יכולה להרגיש אחרי שאני מרגישה כאילו לקחו לי חצי לב? אני מצטערת עם ההודעה שלי קצת מבולבלת...

לונה..

New member
ההודעה שלך לא מבולבלת בכלל, היא מאוד ברורה

לדעתי. אני מניחה שאומרים שמרגישים טוב יותר כי באיזשהו מובן שמים לב שעברה שנה, ו-וואלה, את עדיין פה, את עדיין חיה, אוכלת, לומדת, הולכת לעבודה, ממשיכה בשגרת היומיום... החיים עדיין נמשכים, הכדור ממשיך להסתובב - גם בלעדיה. אני מדמה את זה לסוג של אנחת רווחה שנובעת מה"אישור" והידיעה הכה חשובים הללו שהצלחת לשרוד את השנה הראשונה, כי היא באמת מאוד קשה. יש חוסר פתאומי אדיר ולכי תחפשי דרכים למלא אותו עכשיו. או כל מיני עניינים לא סגורים שהשארתן ביניכן, וסליחות וכעסים וגעגועים וחיים שלמים של ביחד שנפסקים בפתאומיות. תחשבי, זה לא קל בכלל - איך לעאזל מתמודדים עם זה? איך מצליחים לקום בבוקר בידיעה שזה לא הולך להשתנות? אז זהו, שבינתיים זה כן משתנה וכנראה שבגלל השינוי הזה, הידיעה לאחר השנה כל כך חשובה. בלי לשים לב את מספיקה קצת "להתרגל" לחיים החדשים האלה. את לומדת לשחות בבריכה החדשה והלא מוכרת שזרקו אותך אליה. בודקת איפה המצופים, איפה אפשר להיאחז, לאן את לא מוכנה להתקרב בינתיים כי עמוק מדי ואת עוד לא חזקה מספיק כדי להחזיק את עצמך מלשקוע, ואיפה רדוד ואת יכולה לעמוד ברגיעה. ככה לאט לאט מתקדמים, שוחים את כל הבריכה, בעמוקים, ברדודים, לפעמים אפילו קופצים ראש.
טוענים שבשנת האבל הראשונה עוברים את התהליכים הרבים ביותר של האבל, כל ההתמודדות עם ההלם, העיבוד וההתמודדות הראשוניים. אני ממליצה לך לעיין במאמרי הפורום, יש שם פירוט של שלבי האבל ועוד כמה מאמרים לא רעים בכלל שאולי תמצאי בהם עניין. קבלי חיבוק ענק. לקחו לך חצי לב, אבל החצי שנשאר עדיין ממשיך לפעום. זה האבל שלך ומותר לך להרגיש הכל. תעשי מה שתרגישי שנכון לך, שמכאיב פחות, שעוזר יותר. את הרי כל כך צודקת - בכל יום שעובר היא איתך, מה זו כבר וד אזכרה? כמו שאמרת, זה טקס. ויש כאלה שהרשמיות שבטקסים הללו גורמת לאזכור של האהובים להיות בעל משמעות רבה יותר. כל אחד והדרך שלו לזכור ולשמר את הזכרון. אף אחד לא יכול ולא מחייב אותך לעשות משהו שהוא נגד רצונך. מה שלא תחליטו לעשות, אני מקווה שתרגישי שלמה עם עצמך. את לא צריכה אנשים אחרים, גם אם הם בכל זאת מעורבים באזכרה. זה רגע בינך לבינה, בסופו של דבר. ושתיכן יודעות שזה הרבה מעבר למצבה ולבורקסים והספדים. דברים שחקוקים בלב אי אפשר למחוק.

לונה..

New member
פייי כמה שגיאות

לעאזל = לעזאזל ועד אזכרה = עוד אזכרה ויש כאלה *שמרגישים* שהרשמיות שבטקסים הללו גורמת לאזכור של האהובים להיות בעל משמעות רבה יותר. אני לא מרוכזת

וואו את מקסימה!

אז מה אם את לא מרוכזת את עוד לא מכירה אותי... מכירה את זה שלפעמים את באה להכניס את השלט למקרר? זה ממש לא מורכזת :) תודה תודה לך ולילה טוב שיהיה שבוע מקסים לכולנו

השנה הראשונה

לא מזמן עשינו אזכרה של שנתים לאמא שלי בשנה הראשונה הייתי שבר ישנה שלמה הרגשתי חיה ולא חיה רק בשביל הבנות חייכתי העצב היה עמוק בלב ואני מטבעי אדם מאוד שמח אחרי השנה יש שלב שבו מרגישים קצת אחרת אין לי הסבר לזה אבל זה קרה הקשבתי למוסיקה התאפרתי חייכתי ( לא צחקתי ) הכאב נשאר עמוק בלב אבל לומדים לחיות איתו

למעלה