השמצת נשים שליטות

elieshed

New member
השמצת נשים שליטות

מרבית הנשים שהיו שליטות יחידות בארצן ,שמן הושחר לאחר מותן ללא רחמים . נזכיר את הפרעונית חתשפסות כדוגמה אחת מני רבות . ואת זה אנו מוצאים גם במקרא ששם האישה המושמצת ביותר היא גם המלכה היחידה ששלטה אי פעם ביהודה לבדה , עתליה . ראו :

hastings

New member
אלי, מיהן "מרבית" השליטות האלה?

אם אתה קובע קביעה כזו - בסס אותה. על מי אתה מדבר? אליזבת הראשונה? ויקטוריה? איזבלה (לפני שנישאה לפרדיננד)? יקטרינה הגדולה? איך הן הושממצו? מתי? ועוד שורה של שאלות שיש לענות עליהן לפני שאתה קובע מסמרות. [ואני בכלל לא נכנס לדיון המתימטי שבו אתה צריך להוחיכ שיותר מ 50% הושמצו לפני שאתה אומר "מרבית" ולא "רבות".]

Marinette

New member
../images/Emo45.gif ואני מוסיפה לדוגמאות הנגד

את שלומציון שלנו. לא נראה לי ששמה של שלומציון "הושמץ ללא רחמים" אחרי מותה. אז אלי - אם תבדוק את כל הדוגמאות שהבאנו כאן, נראה שבתיאוריה שלך יש יותר משמץ של התלהמות...

מיותר לפנות לאלי בגוף ראשון.

התקשורת אצלו היא חד כיוונית. אפשר להתייחס למאמרים האלה שהוא מפיץ בכל מקום, אבל אין טעם לנסות לפתח דיאלוג.

קוכולין

New member
אלי, אני חייב לציין שאני מאד לא

אוהב את המאמרים שלך. הם נגועים במגמתיות אנטי-דתית מחרידה. אתה לא מבסס אותם על עובדות אלא רק על השערות (ככה היה נהוג בעולם העתיק- הסיפור לא הגיוני כי וכי וכי, בלא כל עובדה ממשית), תוך כדי נטייה בלתי מוסברת לתקוף את מגמת עורכי התנ"ך. זה איך שלעצמו לגיטימי, אבל לי נראה שיש כאן נטייה פוליטית מסויימת. אני צודק?

aya_bsf

New member
אני דווקא מחבבת את ../images/Emo68.gif

אני דווקא מחבבת את המאמרים שלו...הם קלילים משהו....ולאו דווקא נגועים במידת יתר של אנטי-דתיות......בכל זאת הם לא ממש אקדמאיים וזכותו להכניס את דעתו האישית למאמרים שלו....זוהי דמוקרטיה, לא? ולגבי השצמת הנשים הללו בהיסטוריה אני די מקבלת את דעתו...הוא אכן צודק..חופשי השמיצו אותן....לאחר מותן....ולפי דעתי גם במהלך חייהן...ויש לכך עדויות ארכיאולוגיות רבות.....אז למה להתווכח עם העובדות בשטח.......עכשיו לגבי הטענה של ההכללה.....זוהי העובדה היחידה שנכונה.......

קוכולין

New member
ואולי איזבל ועתליה באמת היו עריצות

מושחתות? למשל איזבל, שניסתה לכפות על עם ישראל ערכים תרבותיים ודתיים הזרים לו לחלוטין, כולל עריצות בנוסח צידוני (פרשת נבות). או עתליה, שלפי המקור היחיד שיש לנו רצחה (לפחות) את כל משפחתה. לאלי אין שום הוכחה, מלבד ההשערות שלו, שדבר זה אינו נכון. אני לא אוהב את המגמתיות, זה הכל. ודאי שאנחנו בדמוקרטיה, אבל בדמוקרטיה מותר גם לבקר, ואפילו בחריפות.

למעלה