השמנת יתר???!!

טליה 80

New member
השמנת יתר???!!

היי בנות,יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד
הבת שלי בת ארבעה חודשי וחצי

ליפני 3 שבועות היינו בטיפת חלב בישביל חיסון והאחות אמרה לי להתחיל טעימות,התפלאתי כי חשבתי שמתחילים רק מארבעה חודשים..היא התעקשה שאפשר
וגם שאלה כמה הילדה אוכלת אמרתי לה -שהיא אוכלת חמש ארוחות של 180מ"ל ובוכה כשניגמר--היא אמרה שזה בסדר כל עוד היא לא פולטת,אמרתי לה שהיא פולטת כל הזמן אז היא אמרה לי שאוסיף לה דייסה
הילדה לא רזה היא באחוזון 80 בגובה וגם במשקל !

נמנעתי מלתת דייסה כי כולם צעקו עליי שהילדה שמנה ומה עשיתי לה וזה מוגזם,ובנתים היא העלתה את הדרישה ל -חמש ארוחות של 210מ"ל
והמשיכה להשמין

לבנתיים קיבלה טעימות של פירות,ממש פירורים וגם של ירקות מבושלים
והחלטתי להעלות לה את המנה של הירקות בהדרגה וכך במקום מטרנה תעבור לאוכל בריא ומזין
העליתי לה בהדרגה וכבר כמה ימים היא אוכלת 150 מ"ל ירקות ושבעה מזה לארבע שעות
מה אתן אומרות?
זה לא מוקדם?

בנוסף התחלתי לתת לה מים,לפי הנחיית האחות בטיפת חלב מותר ורצוי לתת מים אחרי גיל ארבעה חודשים,והיא מסכימה לשתות מים
היא קצת ירדה בנפיחות הכללית שלה אבל עדין שמנה וכולם תמיד צריכים להביע דיעות ולהגיד לי שאני מנפחת אותה ומשמינה אותה ושזה מוגזם ומה עשיתי לה
כאילו אני קובעת לה כמה לאכול?

חבל שאני לא יכולה להעלות תמונות כעת

עמרי היה תינוק שמנמן ביותר אך הוא ינקכך שלא ניתן היה לומר לי שאני מאכילה אותו יותר מידי.
כיום הוא הבחור הכחוש בכיתה.
טיפת חלב מגזימים בתגובות ואני נעזרתי (וממליצה גם לך) ברופאת ילדים מעולה ומהימנה. פה בישראל הרי לכל אחד יש מה להגיד....

אם יש ריפלוקס דייסה עוזרת במניעות הפליטות ע"י

כך שהיא מסמיכה את המזון
כנראה אין קשר למשקל,רק שהאחות לא טרחה להסביר לך את זה...

טליה 80

New member
תודה רבה לכן

אז בכל זאת כדי שאבין... לתת לה ירקות ארוחה מלאה? או שזה מוקדם עדיין?

esterika007

New member
בדיוק

היא לא הציעה לך לדייסה להעשרה קלורית, אלא להסמכת התמ"ל במטרה להקל על הפליטות. וכן, חבל שהן לא מסבירות טוב יותר.... תעשי אך ורק מה שאת חושבת ומרגישה. גם אני נתתי "גם וגם" בתקופת הפליטות, או שהסמכתי את הבקבוק עם 2 כפות דייסה.

טליה יקירתי

נשמע לי שהכל אצלך בסדר גמור, ואת מסתבכת עם מה שאנשים אחרים אומרים ולא עם מה שהילדה עושה. אז תקשיבי - ילדה שמחה ואנרגטית זה המדד שלך, וזהו. כל אחד יש לו מה להגיד על האכילה שלה. בגיל כזה אין אכילת יתר, ואין אבילת מצב רוח, ואין לא אוכל כדי לעשות דווקא. היא רעבה בהתאם לתצרוכת האנרגטית שלה. מטרנה, מים, טעימות ופשוט לא לדחוף לה ולשכנע אותה כשהיא לא רעבה בכלל רק כי מישהו אמר.

inb10

New member
צריך לדעת לסנן

תמיד לכולם יש מה להגיד...
גם הבן שלי אכל יותר ממה שכתוב בספר והיה שמנמן.
הרגע שהגיע לגיל שנה, הפסיק עם הסימילאק והתחיל ללכת, הוא התחיל לרזות ומאחוזון 90(!!) עכשיו הוא באחוזון 70, הוא בין שנתיים, בריא, מאושר וזה הכי חשוב!
אני מציעה שתתני לה מה שהיא דורשת, את יכולה להוסיף קצת דיסה, זה בסדר, אצלינו אישית זה לא עבד כי הוא לא אהב את זה.
יש דיסה עם תחליף חלב של מטרנה שהיא מעולה (הבת שלי מאוד אהבה), קוראים לזה "גם וגם", יש עם דגנים יש עם קורנפלור...
אבל שוב, חייבים לדעת לסנן את הסביבה, כולם חושבים שהם יודעים הכי טוב ודוחפים את האף לאן שלא צריך.

טליה 80

New member
תודה בנות

המשכתי לה את הירקות אבל פעם ביומיים נתתי לה אגס טחון או בננה במקום הירקות והיציאות שלה הסתדרו

אז ככה שנרגעתי,היא עושה אפילו פעמיים ביום !
תודה רבה לכן באמת נתתן לי אומץ לעשות מה שנראה לי נכון
היא לא בכתה בפתאומיות -כמו שמתאים לכאבים עיכוליים או לכאבים של חסימת מעי וכו'........
הייתה באמת אנרגטית וצחקה המון,זה נתן לי ביטחון שאני עושה נכון

bubiba2

New member
תעשי רק מה שטוב לך ולילדה.

את אמא שלה ואת יודעת מה טוב לה. מה רוצים בטיפת חלב שתביאי שלד עצמות לביקורת כדי שיגידו לך שהילדה רזה ואת לא מאכילה אותה? אין כמו תינוק מלא שיש מה לתפוס ולנשנש.

אצלי הבכור היה שמן ורק מהנקה. היה שלב שפחדתי שלא יצליח לזחול מרוב שהוא היה נראה כבד אך הוא זחל בזמן ולמד ללכת בגיל שנה ומאותו רגע החל להשיל את העודפים וכיום הוא ילד בריא (לא רזה/שמן). תינוקות מלאים הם הדבר הכי מדהים בעולם.

תפסיקי להקשיב לטיפת חלב כי את אמא שלה ואת יודעת מה טוב לה. בטיפת חלב תמיד אבל תמיד יהיה להם מה להגיד.

רק את יודעת מה טוב לה כי את מכירה אותה הכי טוב.

נשיקות

טליה 80

New member
טיפת חלב אמרו לי לתת לה דייסה

כדי להסמיך לה את האוכל,אחותי זאת שאמרה לי שלא כדאי לתת כדי שלא תהיה שמנה
ובסוף מה שקרה זה שהיא אכלה בלי סוף...כי היא לא שבעה
היא נראית קצת יותר טוב בימים האלה יש מה לתפוס ולנשנש,אני משוגעת עליה !
תודה רבה
נשיקות

דנד1

New member
טליה יקירה

אם יש משהו שלמדתי בכל החודשים שאני אמא זה פחות לתת לשלל האינפורמציה לבלבל אותי ויותר להקשיב לעצמי. נכון, זה לא פשוט ומאד מבלבל ולא עם אני מוצאת את עצמי מפקפקת בעצמי ובודקת המון ומתייעצת אבל עדיין...אני יודעת מה הכי טוב לה וכך גם את עבור הקטנה שלך. תמשיכי לנשנש אותה ולהקשיב ללב

כמו שאמרתי

בגיל הזה הדבר היחיד שגורם להם לאכול (או לא לאכול, במקרה שלנו) זו תחושת הרעב שלהם, וזהו. אין בעיות אכילה או אכילת יתר. היא אמורה להיות עגלגלות בשלב הזה כנראה, זה לא אומר כלום לגבי איך תהיה בגיל עשרים. בגיל הזה אני חושבת מתאימה רק דייסת קורנפלור, אם היא פולטת הרבה אז אפשר להסמיך, או להכין לה דייסה סמיכה ולתת בכפית. על גם וגם פחות ממליצה כי בשביל הכנה סמיכה צריך שש שבע כפיות, ויוצא מינון עודף של מטרנה בפנים, סתם קלוריות. ולא חסכוני. אה, ואין טעמים. אם היא לא פולטת הרבה אז ממש לא חייבת להסמיך לה שום דבר, רק להוסיף אולי ארוחת דייסה כחלק מטעימות. את הקורנפלור אפשר להוסיף כדי להסמיך מרקים בשבילה.

למעלה