השמנה?

קט קט

New member
השמנה?

שאלה לכל המנוסות: אני עומדת להתחיל בטיפול של גונל-פ עם כוריגון והשזרעה. האם יש תופעות של השמנה, גדילה ציצים, כאבים, פצעונים, עצבים , וכו´? הרופא לא ממש פירט מה תועפות הלוואי (חוץ מהסכנה לגירוי יתר של השחלות), ואני די רוצה לדעת את כל הפרטים המלוכלכים. אז? תודה,קט

אולה *

New member
קט קט ../images/Emo20.gif

הכל מאוד אינדיבידואלי. אני לא השמנתי בגלל הטיפולים. אבל טיפולים - זה תירוץ טוב. כשאמא שלי אומרת - מספיק לאכול, העלית כמה ק"ג, אני תמיד עונה שזה מטיפולים.
החזה בד"כ נפוח אחרי זריקת הכוריגון, גונאל אף ממש לא משפיע על חיצונית. עצבים? למה לא? תמיד!
בכלל, הורמונים - זה תירוץ טוב לכל דבר. אבל אם נהיה רצינים, אז יש קצת עצבנות יתר, אבל אולי היא בגלל הרגישות שלי לכל נושא הטיפולים. מקוה שעזרתי, אולה

תופעות לואי....

אצלי הכוריגון והפנינים עושים מאוד טוב לגוף- החזה אכן גודל למימדים שלא הכרתי, ובמקרה שלי זה דווקא מעולה... הפנים מתנקות מכל פצעון חצ´קון ובכלל הן בוהקות וזורחות- ולהוכחה, הגנן ראה אותי הבוקר, ולא הפסיק להחמיא על כך שפני נראות קורנות מאושר... לגבי העצבים, נראה לי שזה פשוט תופעת הלואי של הטיפול ולא של ההורמונים, וכנגד זה אין הרבה מה לעשות. בהצלחה טליה

א ו נ ה

New member
אמנם רק התחלתי עם הזריקות

אבל שניים-שלושה ק"ג נצמדו אלי כבר ולא בגלל ההורמונים לדעתי זה רק ממצבי הרוח המתחלפים ואצלי אין כמו ארוחה טובה כדי לשפר את מצב הרוח (שלא לדבר על זה שהגיל עושה בנו שמות)וחוץ מזה למרות שאני די מתבאסת מהישבן הגדל, אני חושבת שמספיק אנחנו (בכל אופן אני)בדכאון (חלקי לפחות...) אז גם עוד לעשות דיאטה? לעבור לחיות על חסה? תודה אבל לא תודה אני מעדיפה להישאר עם ה
וה
הטעים

רומי 007

New member
גרמת לי לחשוב על זה

אני חושבת שמה שהשמין אצלי זה בעיקר הנפש, ושם גם גדלתי, שם הפצעים ושם הכאבים. שיהיה בהצלחה, אל תחשבי על תופעות לואי, הן תגענה בין שתרצי ובין שלא. בואי נגיד שזה לא הזמן לקנות ג´ינס חדש, או קי? מקווה שתקני מהר ג´ינס עם גומי

קט קט

New member
אאאמממ...

ובכן, זה נשמע כאילו כן אבל לא... משהו כמו הורמונים - כשהתחלתי לקחת איקקלומין נהייתי נורא עצבנית ו-moody, אבל מי יכול לומר אם זו היתה תגובה כימית להורמונים או שפוט המצב הפך אותי לבלתי נסבלת?? בקיצור, כנראה שההשמנה לא נובעת ישירות, אבל בכל זאת קורית. מעצבן, אבל כנראה שזה שווה. אני מניחה שזה לא נשאר לאורך זמן - או? מישהי יודעת? נראה לי שהדבר האחרון שצריך במצב המגעיל הזה זה להיראות רע... טק

באאבו

New member
כל מילה שלך זהב!

קט קט.. ממש קלעת - הדבר האחרון שצריך במצב המגעיל הזה זה להיראות רע! באמת לא משמינים מההורמונים, אלא ממה שמסביב. כשהייתי טירונית עם איקקלומין, הרגשתי באמת מצבי רוח ודכאונות שממש לא אופייניים לי. הייתי בוכה מקומדיה.. כל דבר הקפיץ אותי. זה כן משפיע, ואת יכולה להיות בטוחה שזו באמת תגובה כימית להורמונים. לגבי השמנה - בהורמונים אין קלוריות, לא משמינים מהם ישירות, אבל כל המצב מסביב גורם להשמנה. אני עליתי המון בשנה וחצי האחרונות, מכמה סיבות:
אין לי כח להתמודד עם חזית נוספת של משמעת דיאטטית. כמה שזה נשמע מוזר, אבל מי שפעם בחייו עשה דיאטה, אולי יבין.
אני חיה בתחושה זמנית. כאילו אני אוטוטו הולכת להכנס למצב של הריון, ומי עושה בהריון דיאטה?
רעב! כשאני לוקחת אוטרוגסטרן, בימים הראשונים שלו, אני מסוגלת לאכול הכל. כל מה שמכיל פחממות, נכנס אלי לבטן, ואני מרגישה רעבה. זה בכלל לא מצחיק, זו תחושה נוראה. אני אוכלת, ואז מנסה לקנח גם בבננה, והחור בבטן גדל.. ממש רעב מוחשי. (מזלי שזה עובר לי אחרי יומיים של שימוש בנרות) אז אם תוסיפי לכל סעיף 2-3 קילו מתורצים, אז הנה לך 8-9 קילו מיותרים שהתווספו עלי. זה בהחלט מוסיף לי לתחושה נוראה ולא ממש מוסיף לבטחון העצמי.. קט קט, תראי לאיזה ווידויים את מביאה אותי.. באאבו

קט קט

New member
באאבו...

את מאד חמודה... במיוחד אהבתי את המנגלים (?) הקטנים שהיו בצד כל "נקודה למחשבה" :) משמעת דיאטטית זה ממש לא זה כמובן, אבל אני בכל זאת משתדלת - התחלתי ללכת לי לטיול נמרץ עם הכלב פעם ביום, וכו´. נאה לי שכדאי רק קצת לשים לב. בכל אופן אני די היסטרית מאיך כל זה ישפיע עלי, חוץ מההריון הנכסף כמובן. אחרי חודש החופש שלי (שאני כבר בתוכו ממש, ובדרך לחופשה אמיתית עוד מעט), אני אתחיל להשמין רשמית, ובינתיים אני סתם אוכלת - כי מה זה כבר משנה... ותראי לאיזה וידויים *את* מביאה אותי... חג שמח לכולם, עם הרבה מצה-בריי מעולים! קט

דנית26

New member
הנה נקודת מחשבה שונה../images/Emo8.gif

כשאני הבנתי לראשונה שאני אמורה לעבור את תהליך הטיפול, מרוב לחץ הוספתי 4 קילו בחודש הראשון!!! חשבתי לי, זה הרי לא עסק כל חודש ככה להשמין יותר ויותר???? הבנתי שזה ייקח זמן עד שאיכנס להריון, אז מבחינה פסיכולוגית די "עבדתי" על עצמי למשל, כל עוד אני לא בהריון, לפחות שאהנה מגיזרה יפה וארגיש טוב לגבי עצמי, אמרתי לעצמי:" מה זה?? גם לא בהריון וגם שמנה??" ובאמת כשניראים טוב, גם מרגישים טוב מבחינה נפשית. החודש הראשון ממש היה קשה, הרגשתי כ"כ רע עם עצמי לא משנה שאני לא שמנה , אך זה גרם למצבי הנפשי להיות גרוע יותר.. ומאז סוויץ´ קטן בראש וכשיש ימים שאני אוכלת הרבה, זה לא מנחם בכלל, ההיפך, אני מרגישה ש"נכשלתי " ורצתי לאוכל לנחמה.

אולה *

New member
נקודה נוספת - ספורט! ../images/Emo87.gif ../images/Emo86.gif

אני לא חובבת ספורט. נקודה. סימן קריאה. אמא שלי כל הזמן ניסתה להכריח אותי לעשות ספורט. אפילו הגעתי להישגים לא רעים בהתעמלות אומנותית. אבל עכשיו אני לא גרה עם אמא. היא לא יכולה לבדוק. ואני לא עושה ספורט. וגם זה לא תורם לגזרה. (חוץ מזה - אסור להתאמץ בהריון, נכון?
ואני אוטוטו בהריון). אולה

השמנה= להראות רע?

טוב, קודם כל אקדים ואומר מי ששמה האמצעי לאחרונה הוא "חזיר בר"... ועכשיו אומר לך שהשמנה זה לא תמיד רע, ולא חייבים להיראות כל ימות השנה כמו קייט מוס (אומרת זו שנמנע ממנה ללכת לחודר כושר עד שבוע הבא).... ובכלל, אנחנו עושות זאת כדי להיכנס להריון, לא? ובפעם האחרונה שראיתי הריונית, היא לא הייתה רזה..... טוב, כמו שכבר הבנת, אני בעד אוכל ומקסימום שעה ביום על מכונת הריצה מורידה ת´בלאגן אז לפחות להנות מ-23 השעות הנותרות.... בהצלחה טליה

למעלה