השמנה

אשמח אם תפרט

אילו תכנים תרבותיים, לדעתך, חסרים כיום במדיה? מה אתה מחפש שאי אפשר למצוא ברדיו/טלויזיה/אינטרנט? איזה מאכל אתה מחפש שאינך יכול להשיג? והאם הסיבה שאינך יכול להשיג אותו היא בגלל השתלטות העסקים הגדולים על הקטנים? האם אתה יודע שבעתיד המבחר הזה יגדל עקב ניסויים גנטיים(יריה באפילה-אתה מתנגד להם)? אם האינטרנט הוא פמפלט של חברות הענק, מה האינטרס שלהן שאתר "בדידות" ישאר מקוון? האם העם כל כך מטומטם, שהוא בעצם חושב שיש לו מבחר, כשאתה דרור בעצם יודע לבטח שאין? ואיך אפשר לדבר על "אחידות במהות" כשגם "מועדון קרב",גם "היהודי הנצחי" וגם "קלולס" נגישים לכולנו? האם כשאני קורא את "נו לוגו" ושעה אחר כך את "כינורו של רוטשילד", עולמי התרבותי מעוצב בידי תאגיד העל סטימצקי?

קרני

New member
השמנה

האם לדעתכם ישנו קשר בין תהליך הגלובליזציה לבין השמנה? מה דעתכם על תופעת ההשמנה בכלל?

תסתכלי בקישור

לצערי זה כל מה שיש לי לתת , אבל יש עוד הרבה מידע. שלא כתוב כאן השמנה נגרמת בין היתר בגלל: שעות עבודה רבות ללא פעילות גופנית. רביצה מול הטלוויזה אכילת מזונות רווים בשומן - בעיקר מזון מתועש אכילת יותר מידי פחמימות, בשר, שוקולד, סוכר ופחות מידי ירקות תוספי מזון- כמו מלח לדוגמא - שגורמים לגוף לרצות לאכול יותר (התחלתם לאכול פעם במבה או ביסלי -גם כשאתם לא רעבים קל לגמור את השקית - זו הסיבה).

קרני

New member
../images/Emo51.gif לא שמתי לב ../images/Emo9.gif

אני רק זקוקה להבהרה- כל אכלני הג'נק פוד, ככל צרכני המוצרים של תאגידים רבי כוח והשפעה הם למעשה מריונטות ללא אפשרות בחירה?

goldyboy

New member
אפשרויות בחירה?

זו בעיה. בעולם שבו תאגידים משתלטים על השוק ודוחקים את העסקים הקטנים הצידה אין ממש אפשרויות בחירה. כל חברה שנסגרת, כל חברה שמתאחדת עם חברה אחרת זה אומר פחות אפשרויות בחירה בשבילנו, הצרכנים. כאשר כמה חברות הופכות לחברה אחת זה אומר שמה שיש לנו זה רק מה שהן מוכרות ואם אנחנו לא אוהבים את המוצרים שלהן נדפקנו כי זה מה שיש, והן גם יכולות לדפוק לנו מחירים כי הן מונופול (לדוגמה: רשתות שיווק. או רשתות צעצועים, כמו היפרטוי וטויס אר אס שהתאחדו וכיום טויס מהווה 70% משוק הצעצועים בארץ. וזה אומר שהיא יכולה לדפוק מחירים ואם לא נראה לנו אנחנו רק יכולים ללכת לקנות אצל חנויות קטנות שלא בטוח שהן יהיו זולות יותר). זו הבעיה עם מונופולים וקרטלים, וזה קיים בכל התחומים: טלוויזיה וכבלים, רדיו, מזון, ביגוד. פעם היו כמה מפעלי שוקולד בארץ, חוץ מעלית: ליבר, צ.ד., ברט, ורד הגליל. איפה הן היום? או נמחקו מהמפה או שהן מייצרות עבור עלית. זה אומר שהן לא ייצרו שוקולד טוב? לא. זה אומר שהן לא יכלו להתמודד עם הפרסום המסיבי והדורסני של עלית שבלעה את כולן. היום רק עלית מייצרת שוקולד בארץ ולנו אין מבחר. ולמה? יש מספיק מקום לכולם. ועוד משהו, לגבי חופש הבחירה: לכאורה נראה שהשוק הוא גדול, והוא מלא באפשרויות, אבל המבחר הזה הוא רק אשליה. הוא לא אמיתי. אם נראה שיש הרבה ערוצי טלוויזיה זו אשליה כיוון שרובן מגיעות מתאגיד אחד (וורנר או דיסני למשל) שקנה את כל האחרות ואנחנו רואים מה שהם מחליטים שנראה. גם המבחר של המזון הוא לא גדול כי גם שם יש תאגיד אחד ענק (כמו פיליפ מוריס לדוגמא) שקונה חברות אחרות וגם אם הפסקת לעשן ואת לא רוצה לתמוך בתעשיית הסיגריות האוכל שאת קונה הולך בסופו של דבר לתאגיד סיגריות. וזו בעיה. כי מה, לא נקנה אוכל? אנחנו במלכוד רציני פה. גם הפרסומות תופסות לנו את מה שנשאר מהמחשבה החופשית שלנו והופכות את המח שלנו לפח זבל. כל הפרסומות האלו שאנו נתקלים בהן כל הזמן ומה שהכי מרתיח אותי זה שאי אפשר לברוח מהן יש להן רק מסר אחד - תקנו! לא משנה אם אנחנו צריכים את זה או לא, אם יש לנו כסף או לא. "תאהב את עצמך קצת" אומרת לנו הפרסומת לדיינרס. אז זו הדרך שלי לאהוב את עצמי? בזה שאני קונה את המעיל של אלוויס? מה יש לי לעשות אתו? ואם אין לי כסף בשביל זה? מפעילים עלינו מניפולציות רגשיות, משייכים לנו את המוצרים לרגשות כמו שייכות, קוליות, אהבה, ערך עצמי. מה שיש לי זה מה שאני שווה. תקנה את זה ואת זה ויאהבו אותך. תהיה מקובל בחברה, כוסיות ירוצו אחריך, בנים יקנאו בך. תאכל מקדונלד'ס ותהיה אחד מהחבר'ה. אז מה אם הם מוכרים לכם ג'אנק שמכיל 50% שומן? שמלא בסוכר מלח וכולסטרול? ועוד משקרים לכם שמוכרים לכם אוכל בריא ומזין? ובינתיים מפתים אתכם בצעצועים שמיוצרים ע"י ילדים בני 8 בסין בתנאי עבדות מזעזעים? מה עם קוקה קולה? מוכרים לנו רעל באריזה נוצצת ועוד קוראים לזה "טעם החיים". תכל'ס אנחנו לובשים, אוכלים, שותים בדיוק מה שאומרים לנו. אז עם כזאת מתקפה על כל החושים שלנו ועל הרגשות והמחשבות שלנו, איזה אפשרות בחירה כבר נשארת לנו? איזה סיכוי יש לנו מול מכונה משומנת היטב?

באמת אין מבחר?

אם כשאני נכנס לסופרמרקט אני יכול לבחור בין וואפל אמריקאי, המבורגר למיקרוגל, חצילים על האש, ועוד כ-974 מוצרים אחרים, אז אין לי מבחר? אם כשאני פותח טלויזיה אני יכול לבחור בין ערוץ ההיסטוריה לערוץ האקשן לערוץ הסרטים, איך אפשר לומר שאין לי מבחר? אז בוא נצא מנקודת הנחה שיש תאגיד אחד שמוכר לי גם את השעונים, גם את הבגדים וגם את האוכל. סו פאקין וואט? יש לי מבחר, ואותו אי אפשר להכחיש. פלאס, אתה תמיד יכול להגיד "לא רוצה לקנות את זה". אף אחד לא מכוון לאנשים אקדח לראש-לכו לאכול פה, לכו תלבשו שם. זה שהעדר הולך בלי שכל וקל לתימרון זה לא חדש.

תאורית המלפפונים

נניח אתה הולך לשוק ואתה רוצה לקנות עגבניות. אבל יש שם רק דוכני מפללונים, ואז אתה מתלונן שאין מבחר אז הם מוסיפים עוד ועוד דוכני מלפפונים... אז זה נקרא מבחר?

כשיהיו רק "מלפפונים", נדבר.../images/Emo163.gif

כרגע אפשר לקנות גם מלפפונים, גם עגבניות וגם אקורדיון סיני עם עיטורי ארט נובו.

למעלה