השמנה בגיל ההתבגרות

שושקה16

New member
השמנה בגיל ההתבגרות

שלום לכולם,

רציתי להתייעץ. הבת שלי בתיכון בעודף משקל משמעותי, צריכה לרדת בערך 15 קילו, ולא מצליחה.

אני רואה אותה מחפשת הרבה דיאטות מהירות כאלה שלא בריאות לגוף בכלל. אמרתי לה אבל היא לא כ"כ מקשיבה לי.

אני גם לא יודעת עד כמה אני צריכה להתערב ואם זה בריא בגיל הזה לעשות דיאטה בכלל, אולי עדיף לחכות לצבא?

קראתי באתר שנקרא "עשר פלוס" (אתר הדרכה הורית) כתבה שראיינו מישהי משניידר שאמרה שלא עושים דיאטה בגיל הזה אלא משנים הרגלי תזונה.

אני לא חושבת שרק לשנות דברים קטנים יעזור להוריד משקל גדול, אולי ההמלצה שלה רק למי שיש לו 2-3 קילו להוריד..האם לא צריך להתחיל לעשות ממש דיאטה מסודרת?

תודה
שושי

אני מציעה לתת לה ללכת בדרך שלה

אני הייתי נערה שמנה, ואני מדברת מנסיון -
לא קל לרדת במשקל. ועוד יותר קשה, כשאחרים חושבים שהם יודעים יותר טוב ממך מה נכון ומה לא נכון...

כמובן - אחרי הדיאטה חשוב לשמור על תזונה בריאה, ולא לחזור להתפטם.

אחרי שנים שההורים שלי ניסו לעזור ורק הצליחו לייאש אותי ( עד היום אני זוכרת בחלחלה את הרעיון לאכול סלט ירקות עם לבן. מי נוגע בלבן??
) - עשיתי כמה פעמים דיאטות "כסאח", כל פעם לתקופה קצרה שבה הורדתי כחמישה קילו. וזהו. מאז ועד היום, טפו טפו טפו, לא העליתי.

לפעמים יותר קל להחליט שבמשך שבועיים תאכלי רק לחם עם חמאה (אחת הדיאטות המעולות שעשיתי... ), או לאכול רק ירקות אבל פעם ביום מותר לאכול חטיף שוקולד (דיאטה נפלאה שהמצאתי בעצמי ולעצמי), מאשר לדעת שעד יום מותך תאכלי בכל יום סלט ירקות ופרוסת לחם מלא....

אגב - אני גם מעולם לא התחברתי לשום דיאטה כמו מרזי מורית שהיו לי חברות שעשו. לא מסוגלת שאחרים יכתיבו לי את התפריט. אולי גם אצל בתך זה ככה?

ועוד הצעה - תעזרו לה להרגיש יפה

ברגע שהיא תרד אפילו חצי מידה - תקנו בגדים חדשים, חתיכיים, מחמיאים.

אני חושבת שהזרז הכי טוב לרזות - זה להרגיש טוב עם עצמך.

לא להרגיש ש"אין מה לעשות, אני פרה מכוערת וכלום לא ישתנה, ואם ממילא תמיד אשאר מכוערת - אין טעם לסבול בדיאטה"

מחשבות

New member
ואם היא פרה יפהפיה, ממש מלכת היופי של

הפרות?
אם אין בעיית השמנה רפואית, לבליסה הבלתי פוסקת של פחמימות יש לשים קץ.

לא הבנתי את הקשר

אני בעד להגיד לילדה שהיא יפה.

מה הקשר בין זה לבין אכילת או אי אכילת פחמימות?

מחשבות

New member
מסכים ששינוי הרגלי תזונה הוא מבורך,

למרות שזה שם מכובס לדיאטה. מהיום להפסיק עם השתיה הממותקת, כולל דיאט. להפסיק עם חטיפים, להוריד משמעותית לחם ופסטה ולא לגעת בשומנים ושמנים בריאים כמו שמן זית, טחינה, אבוקדו.

Ani15

New member
מכבסת מילים

"שינוי הרגלי תזונה" זה שם יפה לדיאטה בריאה, אטית ומתמשכת (כל החיים). קחי אותה לדיאטנית שמתמחה בנוער ותני לה לדבר עם הילדה. אם הילדה תחליט להישמע לדיאטנית ולמלא את ההוראות שלה, תצטרכי לשתף פעולה עם זה (להוציא מהבית מאכלים מסויימים, להקפיד שיהיו בבית מאכלים בריאים וכו'), וזה כדאי לך כי זה יועיל לבריאות כל בני הבית. אם היא לא תרצה לשתף פעולה, אין לך מה לעשות ורדי מזה, חבל על המריבות. היא תרזה כשתרצה, והדבר היחיד שאת יכולה לעשות בשבילה הוא לתת לה את האינפורמציה הנכונה (כלומר, מדיאטנית ולא מ"דיאטות פלא" באינטרנט).
אגב, בעודף משקל כזה תוכלי לקבל הפניה לדיאטנית דרך קופ"ח, דברי עם רופא הילדים/ משפחה שלכם.

מחשבות

New member
אף פעם לא לדיאטנית, המראה שלל קופסאות

של קורנפלקס. פשוט שיא הגיחוך.

אור2221

New member
שינוי הרגלי תזונה מוביל לדיאטה

אם מחליפים פחממות בירקות מבושלים, או לפחות מקצצים בכמויות ומקצצים במתוקים, אז זה שינוי הרגלי תזונה ו-דיאטה. לא צריך לעשות הכל, אני עשיתי דיאטות יפות מאוד בחיים שלי עם קולה-דיאט. לא צריך להחנק עם פסטה מקמח מלא, אבל להגביל את הפעמים שאוכלים פסטה לפעם בשבוע.

לאכול בערב קוטג', סלט טוב, טונה/ביצה קשה ושתי פרוסות לחם קל במקום אוכל מעובד.

לא לאכול המבורגר, אלא פרגיות.

בגיל תיכון

ואפילו בגיל צעיר ההחלטה חייבת לבוא מהילדה.
אני הייתי אומרת לה דבר כזה- כדי לרזות צריך לעשות שינוי ואני מעדיפה שהשינוי יהיה בריא. לכן כשתחליטי שאת רוצה אקח אותך לדיאטיקאית ניטרופתית או בעל מקצוע אחר ואני מבטיחה לעזור לך כשתגידי שאת רוצה ועד אז אני לא אציק לך. יותר לא הייתי מזכירה את הנושא. עוזרת לה לחשוב דברים טובים על עצמה, בתחומים שהיא טובה בהם.
מצד שני הייתי דואגת שבארוחות יהיו ירקות שהיא מוכנה לאכול.
אם היא מעונינת אפשר גם לעניין במינוי לחדר כושר, עדיף שמן מתעמל מאחד שלא עושה כלום...

אימם

New member
אני לא יודעת מי כתב את מה שקראת

למה לסמוך על מישהי שכתבה שראיינה מישהו....
העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת עבורכם היא לתזונאית מקצועית שמתמחה בדיאטות בגיל ההתבגרות
רצוי דרך קופת החולים שלכם. אין לי ספק שתקבלו הפנייה בנקל מרופא הילדים עבור כך.
היא למדה את רזי המקצוע ורצוי שאתם תבינו מה חשוב לאכול ולשלב בארוחות ולא להוריד מהתפריט ומה מיותר...
בהצלחה!

מחשבות

New member
אם למדה את רזי המקצוע, איך היא מבינה

בשמני המקצוע? תרשי לי לגחך. תזונאיות יודעות את מה שהן יודעות, אבל באמת לא מבינות כלום בשום דבר.

אימם

New member
תרשה לי להעמיד אותך על טעותך

יש תזונאיות שמתמחות בגיל ההתבגרות. ביתי הייתה בזמנו אצל אחת.
היא לימדה אותה מה חשוב לאכול (חלבונים פחמימות מינרלים ויטמיינים וכו)
מה המקורות השונים, הרכיבה ארוחות
ואני חייבת לציין שהבת שלי עד היום אוכלת לפי זה....
אז אולי זה לא עומד בקנה אחד עם הנסיון שלך, אבל לפחות אם הן תלכנה הן תדענה מה חשוב לגוף במיוחד בגיל ההתבגרות
ועל מה לא לוותר ועל מה כן.

iris mom of two

New member
כן, שנויים קטנים

משנים משקל גדול - לחיים! נכון, זה לא מיידי, אבל זו הדרך הבריאה היחידה.

לשלב פעילות גופנית, רצוי מאד למצוא משהו כייפי! לשלב ארוחות טעימות אבל בריאות. לתת לילדה שליטה על החיים מה שיותר, כדי שלא תחפש את השליטה באוכל.

BrightEye

New member
ולפעמים ממש קשה להשתלט בגלל ההורמונים

גם אם הכל בסדר, זה גיל של כזה בלאגן בגוף שלא תמיד פשוט להתמודד עם החשק לפחמימות ומתוקים.
אני בעד לעשות את זה מסודר, לא לאסור.
לקבוע מה אוכלים ומתי ואפשר להעזר במחשבון לצריכה קלורית רצויה
http://www.zolo.co.il/calc/C_Diet_BMR_BMI.asp
והכי עוזר לדעתי לרשום מה אוכלים ואפשר להשתמש בכל מיני תפריטי אוכל באינטרנט כדי לבסס שליטה על מה נכנס וכמה.
http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx

http://www.zolo.co.il/calc/cdiet.asp

למעלה