השמלה של אמא...

השמלה של אמא...

כמה מחשבות... כשאמא נפטרה, הגדילו לכולנו תמונה שלה ומיסגרו. עד היום יש לי את התמונה שלה בחדר... ואבא שמר לי את התכשיטים שלה. מתנה לבת מצווה הוא נתן לי שתי שרשראות מאוד יקרות שהיו לה.. את השאר קיבלתי עוד לפני, בין היתר הייתה שם גם הטבעת נישואין שלה. עם אחת מהשרשראות הייתי הולכת באופן קבוע פעם. גם עם הטבעת נישואין הייתי הולכת בתור ילדה. וכשקיבלתי את המחזור הראשון, או לפחות כשסיפרתי על כך לאישתו של אבי, היא נתנה לי טבעת שהיא שמרה במיוחד לאירוע הזה.. היא ביקשה ממני "רק" להוריד את הטבעת של אמא. אמרה שאסור ללכת עם טבעת של מישהו אחר... אז הנחתי אותה יפה בקופסא. מידי פעם הייתי מציצה בה, עד שיום אחד היא נעלמה. אחי לקח אותה ואיבד אותה... ואבא שמר לי גם שמלה לבנה שלה. שמלה מדהימה שהוא קנה לה בלונדון, והיא אף פעם לא לבשה. תמיד חלמתי שאני אתחתן עם השמלה הזו... ואז אבא התחתן, ואישתו לקחה אותה. היא התחתנה איתה... הוסיפה לה כמה חרוזים לבנים.... וגם גיסתי לבשה אותה בחתונה שלה עם אחי... ואני חייבת לומר לכן (לכתוב....) שאני ממש כועסת עליהם. בהתחלה כעסתי רק עליה.. אבל היום אני כועסת על שניהם.. איך אבא שלי נתן לה את השמלה של אמא שלי, שהוא שמר בשבילי? ואיך היא בכלל הסכימה להתחתן איתה?? זה נשמע לי ממש מעוות באיזה מקום... לא? מילא גיסתי, שהתחתנה עם אחי. אולי היה לו חשוב שאישתו תלבש אותה... אבל אישתו של אבא? לא היה נראה לה מוזר קצת? והיום היא מונחת בארון של אבא... ואני כל השבוע לבד בבית.... אז החלטתי שהגיע הזמן שאני אמדוד אותה... ויראה איך זה מרגיש... וזה הרגיש כמו השמלה של אמא... למרות הכל... למרות שהיא אף פעם לא לבשה אותה... שום דבר לא ישנה את זה.... גם אם עוד עשר נשים יתחתנו איתה או ילבשו אותה.. היא תמיד תהיה השמלה שאמא אף פעם לא לבשה ואבא שמר במיוחד בשבילי.. יש לי מחשבות מוזרות לאחרונה.... במיוחד בשעות הללו... יומטוב לכולן...

כנפיים...

שימי לב עד כמה הכל לפי בחירה שלנו. למרות שאמך לא לבשה מעולם את אותה שמלה היא נחשבת ו"מרגישה" לך כמו השמלה שלה... כשאמי נפטרה חילקנו את חפציה, את התכשיטים חילקנו לפי בקשתה. טבעת אחת עברה לגיסתי כשאחי נישא, ושאר התכשיטים שהיו תכשיטי המשפחה כולה, עברו אלי. שמרתי עליהם מכל משמר עד שיום אחד פרצו לביתי וכולם נלקחו. ביניהם טבעות הנישואין של הורי ואפילו סבתותי...כל שנותר לנו היו שעון אחד של אמי וטבעת הנישואין של אבי שהיו אצל אחי... לא אתאר את הרגשתי כשזה קרה, השוטרים שהוזמנו לביתי, לא הבינו את הבכי קורע הלב שבכיתי, במיוחד לאור העובדה שהבית היה מבוטח... ההרגשה היתה אז ששום דבר לא יפצה על כך והרגשתי שוב אבלה, הרגשתי שוב אובדן... כל זה קרה לפני שנים רבות וכיום ממרחק השנים והתובנות, אני יודעת שזכרם אצלי תמיד בלבי, גם ללא אותם תכשיטים, את הזכרונות איש לא יוכל לקחת ממני, והם הדבר הכי יקר לי שנותר לי מהם. נסי לזכור דברים חיוביים שסיפרו לך או שבחרת לנצור בליבך ואל תתני לעצמך לשקוע בשאלות שכבר אינן רלוונטיות לגבי אשתו של אביך או גיסתך. הכעס בא ממקום של כאב והוא מובן, אבל אל תניחי לזאת להפיל אותך למקומות ההם... אומנם ידוע שחפצים מכילים אנרגיה, אבל את עצמך אומרת שאמך לא לבשה אותה... נראה לי שאת זקוקה למשהו מוחשי ממנה, מאחר ואין לך את הזכרונות הממשים ממנה (אם הבנתי נכון היא נפטרה כשהיית קטנה מלזכור), ולכן מחשבותייך אינן מוזרות כלל בעיני...

איחוד...

קודם כל, כן השמלה הרגישה שלה.. נראה לי שבעיקר בגלל שאבא שמר אותה במיוחד בשבילי.. זה מעבר לזה שהוא קנה לה אותה והיא לא לבשה אותה.. זה עצם העובדה שהיה לו חשוב לשמור אותה בשבילי כדי שיהיה לי משהו ממנה.. (נשים רגע בצד את העובדה שהוא נתן אותה לאישתו ביום חתונתם..) <הצלחתי להסביר את עצמי? כי יש לי תחושה שקצת הסתבכתי...> דברים חיוביים שסיפרו לי? לצערי אין הרבה כאלה... לא שמעתי הרבה על אמא... ולכן כל הדברים הללו ששמרו ממנה זה בערך הדבר היחיד שיש לי ממנה... אני כותבת בערך משום שיש עוד משהו חשוב שאף אחד לא יכול לקחת... בעצם שני דברים: אחד, זה את העובדה שאני דומה לה כמו שתי טיפות מים.. ממש קופי שלה... ולמרות שאף פעם לא ייחסתי לזה חשיבות רבה כל כך, זה כן משהו ש"נשאר לי ממנה".. או משהו כזה... ושניים, זה ה"קשר" המיוחד שיש לי איתה.. מבחינתי היא תמיד לוותה ותמיד תלווה אותי.. ואני לא צריכה לשמוע סיפורים או לשמור חפצים שלה כדי להרגיש את זה... אני רוצה לומר לך תודה.. התגובות שלך תמיד גורמות לי לחשוב קצת מעבר ולראות את הדברים קצת אחרת...

hartuvim

New member
אויש!!!! זה כל כך

מעצבן אותי לקרוא את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני אהיה פחות שקולה ובוגרת מורדה החכמה שלנו ואגיד שזה סוג של נוכלות, סיכלות בשילוב של טימטום ורוע לעשות את מה שעשתה אשתו של אביך. גם לגבי הטבעת, וגם לגבי השמלה. האמת? נראה לי שהיא היתה צריכה להיות מאוד מאוד לא בטוחה במקום שלה בחיו של אביך ובמשפחה החדשה כדי לעשות דבר כזה. אולי אפילו סוג של נואשת. אז עכשיו זה עצוב לי בשביל שתיכן (אבל ברור שהיא האדם שאמור להיות בוגר במקרה הזה, ולכן מבחינתי האחריות מוטלת עליה). גם לי היתה פנטזיה ללבוש לחתונה שמלה שהיתה של אמא, אבל היא כ"כ פאסה שזה יהיה ממש מגוחך... ולגבי הטבעת- אז אחותי לקחה טבעות שלה , ואני לקחתי את טבעת הנישואין כשהחלטנו להתחתן. אבל החלטתי להתחתן עם טבעת חדשה כדי ששלה תוכל לעבור גם אל אחותי ואחי...

גם לי קשה להבין איך היא התחתנה עם

השימלה של אימך. צר לי ... מבינה את תחושתך. אני מבינה ש"יש לך משחבות מוזרות לאחרונה". לדעתי, זה חלק מעיבוד האבל שאת מתפנה אליו עכשיו כשחזרת לבית ההורים, לעיר הולדתך, ואולי גם ההעצמה של העזיבה של אשתו של אביך ... בקיצור, אולי מוזר לך ולא נעים כל כך, אבל אני חושבת שזה תהליך חשוב, ואני שמחה שאת נותנת לו מקום. ושוב אני לא מתעייפפת להזכיר לך כמה אני מתפעלת מבגרות ורגישות והנבונות שלך, ועד כמה אני אוהבת אותך.

סקאלי יקרה...

קודם כל- תודה!!! וכמה דברים.. לא חזרתי לעיר הולדתי... נולדתי במרכז ושם אמא נפטרה ושם גרתי עד גיל 7. רק אז עברנו לעיר הדרומית.. ובקשר לעזיבה של.. כרגע הכי קשה לי עם זה שאחותי רחוקה.. אישתו של אבא סתם מעצבנת אותי ולא ממש מפריע לי כרגע שהיא לא בסביבה... אולי אני סתם משלה את עצמי ולא רוצה להודות בזה שקשה לי גם עם זה.. אבל ככה אני מרגישה כרגע.. מתגעגעת לאחותי הקטנה.. ומאמא שלה די התעייפתי... תודה לך... איך את תמיד מצליחה לגרום לי לחייך...?

אני מקווה שתסלחי לי

על זה שאני תמיד איכשהו קצת דיסלקטית בזכרון הפרטים ...

../images/Emo45.gif

גם לי קשה להאמי לגבי השימלה. קראתי את מה שכתבת כבר לפני כמה ימים,ולא מצאתי ביטוי לתאר את ההרגשה...

תודה לך....

הרבה פעמים הרגשתי שהיא לא ממש בטוחה במקום שלה בבית ושהיא באיזה תחרות איתי על כך... אני בדרך כלל הייתי די בטוחה במקום שלי אצל אבא ולא הרגשתי שאני צריכה להיות בתחרות איתה.. אך ממש לא הרגשתי בטוחה במקום שלי אצלה ובמשפחה הקטנה שהיא בנתה לה... אבל אני מניחה שהיה לה מאוד קשה להיכנס לבית שלנו ולתוך ה"סיפור" הזה שהיא בחרה להיכנס אליו... אני מרגישה שכתבתי אליה הרבה בפורום לאחרונה... וחשוב לי לציין שלמרות הכל, היא גם עשתה כמה דברים טובים בשבילי בדרך... ואני בטוחה שהיה לה תפקיד חשוב בחיי (האם הוא עדיין קיים..? אני צריכה לחשוב על זה...) יש בי צד שמאוד כועס אליה בגלל הרבה דברים... ויש בי צד שגם מבין חלק ממנה וכן חשוב לו להיות איתה בקשר... היא תמיד בילבלה אותי מאוד.... כנראה שיקח קצת זמן ועבודה עד שאני יחילט מה המקום שלה בחיים שלי היום...

A GIFT OF LOVE

New member
היי כנפיים

מאוד מבינה לליבך, אני לא חושבת שהייתי מרגישה בנוח לו הייתי לובשת ביום כלולותי שמלה של אישה קודמת-מצד רגשותי שלי. זה ממש מוזר לי שהיא הרגישה עם זה נוח... בכל אופן אני שמחה שאת עדיין מרגישה שזה של אמא ותמיד ישאר שלה. רק את יכולה בחושים הדקים והרגישים שלך להרגש שייכות לכל אשר קשור באימך ואולי לכן אשת אביך הרגישה יותר נוח ממך, היא פשוט לא הבינה את ערך השימלה ומעלתה-מה שאת כן הרגשת.. מבינה? ואולי אני טועה? בכל אופן תשמרי על השימלה כעל עינייך, ואולי תקחי אותה קרוב אלייך? מה את אומרת? זה ניראה לך אפשרי?בשביל ההרגשה...

למעלה