השמיים נופלים...

לילך 313

New member
השמיים נופלים...

אחרי 12.5 שנות נישואים ו2 ילדים 11, 5 ואחרי הרבה עליות ומורדות בעלי החליט ונחוש בדעתו להתגרש.
הוא אומר שהוא אוהב אותי אבל הוא מנטרל את הרגש ולא מסוגל יותר ולא רוצה יותר להמשיך וחוזר ואומר שהוא לא שם יותר
כל בקשותי להזדמנות קטנה של חודש לא הועילו הוא אומר שהוא כבר לא שם וכיבה את הרגש.
הבעיה הכללית שלנו היא ברוגזים או יותר נכון שתיקות כאשר מישהו כועס...פשוט שותקים ימים ושבוע שבועיים וכו' עד שמישהו נשבר
לאחרונה הוא יצא כל לילה עד 3-5 בבוקר לפעמים כי למד למבחן ולפעמים כי בילה עם חברים ...לא תמיד ידעתי לאן לפעמים שאלתי לפני שיצא לאן ולפעמים כבר לא
בפעם האחרונה אמרתי לו לאן? והוא ענה שהולך לחבר ..הוא התקלח התלבש יפה התבשם ויצא...מתוך כעס אמרתי לו שיקווה שיהיה לו לאן לחזור אז הוא אמר שאני לא מאיימת..
הוא חזר ב 4.5 ולא הצליח לפתוח כי המפתח היה בפנים אז לא יכול להכנס אז הוא פשוט נרדם באוטו עד שהתעוררתי ב 5.5 וראיתי שהוא לא שם ירדתי לאוטו והבאתי אותו,
הוא הביט בי בזעם ושאלי אותו איפה אתה מבלה עד השעות האלה? אז הוא אמר כאילו חיכה לי בפינה ..טוב אין טעם ..בואי וניגמור עם זה אני לא רוצה.
עם הבת הגדולה שלי מנישואים הקודמים הוא כמעט ולא מדבר ...הוא ניטרל אותה והאשים אותי שאני מגינה עלייה כשהוא נוזף בה כועס עליה ויורד עליה...והכי הוא כעס עליה שהיא קמה והלכה בפעם האחרונה תוך כדי שהוא כעס עליה על משהו (פעוט) שהיא עסתה)
יש לו הסטוריה של כעס...הוא כועס על אמא שלו ואח שלו וכבר כמה שבועות שהוא לא מדבר איתם...עם אחיו זה און אנד אוף שנים.
אמרתי לו שהוא פועל מתוך כעס ושיעבור לו שנחכה עם ההחלטה שלו לסוף...הוא נחוש.
בגדול הוא אדם טוב, אני בטוחה שהוא באמת לא בגד בי אבל יש לי תחושה ובעצם אולי זה נאמר הוא רוצה משהו אחר
אני עייפה אחרי העבודה ולא הכי אטרקטיבית וכו' ואמרתי לו שאנסה לשנות את זה כי כנראה שהייתי בדיכאון והשבוע התחלתי לקחת כדים בהמלצת הרופא ומרגישה שהתשישות הנפשית נעלמה...זה לא עניין אותו...זהו אני כבר לא שם הוא אומר.
הוא טוען שהכי לא הייתי בסדר עם העוקצנות שלי ועם ההגנה שלי על הילדים כאשר אני רואה אותו כועס והם בוכים (הוא כועס מכל הלב וזה ממש מפחיד -הוא לא אלים פיזית)
בנוסף לכל הוא גם לא היה טלית שכולה תכלת וכך גם טוען..הוא כמעט ולא עזר בבית בכלום וכל נטל עבודות הבית והקניות והסידורים והניהול היו עליי.
ובכל זאת קשה לי המחשבה שזהו...ניסיתי "להתחנן" למרות שזה לא מתאים לי כאדם גאה....אבל ניסיתי להאחז ולהבטיח ולהחזיק אך הוא נחוש
אני יודעת כמה אהבה הוא יודע להרעיף כשהו מאוהב ואני יודעת שיש לו נשמה טובה....וכל זה יופנה כעת לאחרת קשה לי עם זה.
הגעתי לעבודה הבוקר ומצאתי מייל שהוא שלח לי אתמול בלילה כשישנתי....ובו הוא כתב שהוא חשב על הכל ושהוא לא מסוגל ולא רוצה
הוא משאיר לי את הדירה (עם המשכנתא) לי ולילדים וגם מזונות לא גבוהים אבל סבירים להוצאות שלו (2500)ש"ח
והסדרי ראייה (שיש לי מחלוקת קטנה עליה)...זהו הוא מדבר על הסוף
מה אני יעשה ...אהיה גרושה פעמיים...השווצתי בפני כולם שיש לי בעל צעיר ושככה וככה נפגשנו כי הכל כתוב מלמעלה...עשיתי מעצמי צחוק...עכשיו כולם "
יצחקו עליי"
אבודה..

לילך 313

New member
המשך..

מפתיע אותי שעד לפני חודש
הוא מאד עזר כשהיו בעיות במשחתי המורחבת
כשאמא שלי צריכה עבודות תיקונים או להתקין משהו הוא מייד התנדב ועשה
שגיסי נפטר לא מזמן הוא היה הכי פעיל ודאג לכל הסידורים ועבד שם בעבודות פיזיות למען אחותי ביחד עם אחיי
הוא עדיין עונד את טבעת הנישואין
הוא מוכן להשאיר את הדירה בבעלותי ובבעלות הילדים נשארה משכנתא של 200000 והיא שווה כ 600000 ...
מה זה אומר?

Aski7

New member
תשמעי

הבעיה הכי גדולה באמת: שעכשיו כולם יצחקו עלייך!!!!

נראה לי שדווקא הוא שם ומאוד את אף פעם לא היית.
בעלך נשמע נואש ואת נשמעת לי מרוכזת בעצמך.
אני מרגישה מאיך שכתבת שהמערכת יחסים הזו סובבת סביבך ואת מסרסת אותו בהתנהגות שלך.
מניפולציות כעת לא עובדות עליו (אולי הפעלת אותן קצת יותר מדי)
ואני בטוחה שהוא לא תלית שכולה תכלת,
אבל כמה אפשר לחיות בברוגז???

נשמע שהוא מרגיש שלא מקשיבים לו והוא לא חשוב מספיק אלא לתיקון דברים ולכן כל הכעס,
כנראה זה לא רק ממך.
תני לו ללכת.
וחדלי עם מניפולציות,תני לו זמן להרגע, תבחני את עצמך לאורך הדרך,
ברור שכואב שיהיה אוהב לא אליך אבל גם פה את חושבת על עצמך ולא עליו!!!
אם אחרי חשבון נפש תביני שלא רק בשביל בעל צעיר ומה יגידו את רוצה, תציעי לו ללכת לטיפול.
הוא צריך להרגיש שמקשיבים לו ורואים גם אותו.

Aski7

New member
קראת את כל מה שכתבתי לך??

מה את מרגישה בקשר לזה?

בואי רק לדקה תעמידי פנים שזה נכון ותראי רק את הרגשות של בעלך ואת כל המילים והטענות שהוא שפך עליך.
רק אותם!! בלי ״אבל אני והוא..״ במשך כל הזמן ותזכרי מה ניתן להבין שהוא מרגיש.
נסי להיות רגע צופה מהצד אובייקטיבית.

היית כל הזמן מרוכזת בעצמך, עכשיו רק יש לך תרוץ.

כל יום

New member
נראה שהשורה האחרונה היא החשובה ביותר עבורך

מה יחשבו האנשים. פרט אחד חסר. בני כמה אתם.

אינך יכולה להכריח אף אחד להישאר במערכת יחסים שאינו מעוניין בה. והוא לפחות על פי דברייך אינו מעוניין בה.

לא רק בגלל מה שהוא אומר אלא גם איך שהוא נוהג. למרות דברייך הסימנים מראים שקיים עוד צד.

הפסיקי להיות הצד הפאסיבי. קבלי החלטה לשחרר. שילך. גם כך את חיה לבד, לפחות על פי עדותך: "הוא התקלח התלבש יפה התבשם ויצא"....

אמרי לו שלום יפה והתחילי בחייך החדשים.

seeyou

New member
למרות ש"השמיים נופלים." את נשארת בחיים |חיבוק

עם 2 ילדים ו משכנתא צריך לחשוב איך להרגן מחדש את החיים מבלי לבזבז אנקגיות על מה שהיה.

את ממש לא .עשית מעצמך צחוק

גם גרושה פעם שניה זה לא סוף העולם

יוסי.

At age 20 we worry about what others think of us.
At 40 we don't care what they think of us.
At 60 we discover they haven't been thinking of us at all.
(Ann Landers

גארוטה

New member
מצטערת בשבילך אבל

זה נראה שהוא די נחוש בדעתו וקיבל החלטה.

לא נראה לי שאפשר להאשים אותו שאינו מוכן לתת לך הזדמנות של חודש, בכ"ז אי אפשר
להתעלם מכך שלפני מס' חודשים היית כאן נחושה לשנות דברים אבל מתעקשת על צדקתך וכנראה לא הצלחת,
אז מה זה עוד חודש לעומת 12 שנים?
האופציה היחידה שאולי תעשה את השינוי היא שאולי תורידי את כל ההגנות שלך, האמיתות שלך
לגביו, ההתעקשות בצידקתך, וגם תגידי לו את זה ,אולי זה יעבוד, אולי זה מה שהוא צריך לשמוע כדי להסתובב בחזרה.

בכל מקרה, בהצלחה.

לילך 313

New member
ברור לי שהיא לא רק גרוטאה

ואף מקריאה פה בעבר יש בה הרבה מהחיים
התייחסתי לניק בלבד
מצטערת אם פגעתי

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא פגעת באף אחד, אבל גם לא קראת טוב.

בפורום במיוחד מומלץ לקורא טוב טוב מה שכותבים.
לא רק ניק - גם תוכן...

זה רק מראה כמה אנשים באמת לא שמים לב מה אומרים או כותבים להם, אלא רק רואים את התבניות המוכרות להם.

אל תדאגי, איש לא נפגע. זה פשוט מאוד מאוד מלמד!!!

גארוטה

New member
מציעה לך

לחזור ולקרא את השירשור הקודם שפתחת כאן לפני מס' חודשים
והפעם עם קצת יותר פתיחות גם לשמוע ולא רק להשמיע, אז תדעי
בדיוק מה הוא צריך לשמוע ממך כדי שהפעם אולי הוא יאמין שאת נחושה
לעשות שינוי.

Amazona

New member
אני זוכרת שכשהייתי ממש קטנה,

והכרתי לראשונה את המושג "להתחיל דף חדש" - הוא ממש מצא חן בעייני.
מאז - כל פעם אחרי שהייתי רבה עם אמא, כשהיינו מתפייסות, הייתי מפצירה בה את משפט האהוב: "אני מצטערת, בואי נתחיל דף חדש."

וכמובן מהר מאוד חוזרת לסורי.

אחרי כמה זמן, היא פשוט הפסיקה להאמין למנטרות השגורות שיוצאות לי מהפה, והייתה אומרת בתגובה: "יש לך כבר סיפריה מרוב 'דפים חדשים'!!!"

את מבינה לילך, לא מספיק להשמיע דברים באוזניי בעלך, צריך גם להראות התחלה של שינוי... נכונות...
אחרת, מה שווה מילה של בן אדם?

לי נראה שאחרי שנתיים (אם לא יותר) שסחבת אותו עם הבטחות שווא, בעלך נס על נפשו, ומנסה למצוא פיתרון בזק לכל דבר שעלול לחבל לו במנוסה (להלן הבית שהוא משאיר, הסדרי ראיה ומזונות)

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן, זה מאוד קשה

מצד אחד אני לגמרי מסכים עם יוסי: בהחלט לא סוף העולם, ואפשר מכאן גם לגדול ולצמוח.

ואולי זה גם לא סופי כל כך. כבר היו דברים מעולם.

בכל זאת אני חייב להוסיף: כשיש כאלו כעסים לאורך שנים, וכל אחד מתבצר בכעס שלו ורק מחכה שהשני יישבר ראשון - העסק נשחק מיום ליום. ממשיכים ככה שנים, ובבסוף זה נשבר. אני מקווה שתלמדי לקח לפעםן הבאה, איתו או עם אחר או עם הילדים או החברים: כשיש בעיה שחוזרת על עצמה, לא להתעלם ממנה. ההתעלמות אמנם עובדת פעם ופעמיים ושלו וחמש וחמשים - אבל מפעם לפעם זה רע יותר, וכאמור, בפעם ה-81 פתאום אין יותר עם מי לדבר.

בכל אופן: חיבוק!

למעלה