השמטת מוגברים

השמטת מוגברים

ידעתם שאם מגבירים 3 מקצועות החלש מביניהם מושמט מממוצע הבגרות? מישהו מסוגל להבין את ההיגיון? אם אני עושה 3 מוגברים, אני צריך לקבל פרס על זה שאני מוסיף ומגביר עוד מקצוע מעבר לסף המקובל ולא להיפך...

Double U

New member
אני בכלל לא מבין איך אפשר להגביר 3!

חוץ מזה שזה קשה לאללה, אילו מורים מוכנים ללמד עוד 7-8 שעות בשבוע בנוסף לשעות הרבות שהם מלמדים בכל מקרה? חוץ מזה, בית הספר מוגבל מבחינת שעות שהוא יכול לתת, אז בכלל...

הא?

עוד 7-8 שעות? תמיר התכוון לכך שהוא רוצה להגביר צרפתית וערבית, שיושבים על אותן שעות - לא שעות בנוסף.

לא בדיוק...

קודם כל, זה גם רעיון כמו שבארי והפישלים (בארי - ילד חרשן מי"א, הפישלים - תאומים חרשנים בשם 'פישל' מי"א) מגבירים איזה 6 מקצועות, אבל לא דיברתי על זה. למשל בכיתת מחוננים של שנה שעברה הייתה קבוצה של 8 ילדים (בסוף נשארו 5) שסיימו את ה-5 יחידות בביולוגיה כבר בי', כי הקצו להם שעות נוספות... אז דיברתי על דבר דומה. בכל מקרה, אין ממש טעם אם זה לא משפר את הממוצע בכלל, המוטיבציה די יורדת.

חד פעמי, לטעמי

פעם ראשונה שהשיקולים התקציביים לא עומדים לפני התלמידים

תמיר1991

New member
"קשה לאללה" זה דבר יחסי.

היסטוריה ממש לא קשה לי, ערבית לא קשה לי, ומדעי החברה לא קשה נקודה. אז איפה הקושי? אם לוקחים שלושה מקצועות שקלים לך, אז אין קושי... הלוואי שאלו יהיו הקשיים שלי
ובכל מקרה, אצלנו יש התנגשות במערכת השעות, תלוי במקצועות, וצריך להשלים לבד חלק... אבל אצלי ההתנגשות תהיה מינימלית, וטוב שכך. הבצפר מוגבל מבחינת שעות, אבל לכיתות מחוננים ההגבלה פחות קשה והדוקה - בפשטות, אנחנו מקבלים תקציבים גדולים יותר [וגם משלמים מכספנו על חלק מ"השעות הנוספות"]. אז שלוש מגמות לתלמידי כיתות מחוננים זה דווקא מסתדר יפה - מבחינת זמן, קושי, מערכת ושעות. ואני לא רוצה להיכנס שוב לויכוח הזה, אבל "השעות הרבות שמורים מלמדים" זה מיתוס מבולשט
תמיר.

majsbi

New member
אני עושה 4

אבל שניים אני חייבת, אחרת מעיפים אותי מבית ספר

noname202

New member
כשחושבים על זה, גם אצלנו יש אנשים ע

ם 4 מוגברים, ואני עושה שלושה כל אלה של הנתיב העיוני [מקצועות הגברה של 5 יחל] שלא בחרו תחום מדעי מקבלים עוד 3 יחידות מוט"ב, ויש גם בחירה ספרדית ויש אשכרה אנשים שעושים 10 יחידות בחירה + 5 ספרדית + 3 מוט"ב ;[

תמיר1991

New member
כמה מוגברים יש לך?

למעשה, ביחד עם אנגלית יש לי ארבעה, אבל אנגלית-מתמטיקה לא נחשב הרי... תמיר.

noname202

New member
השאלה היא אם כוללים את מוט"ב או לא

עם מוט"ב 3, בלי מוט"ב 2...[ולחשוב שרציתי לקחת ספרדית בתחילת השנה
פחח]

תמיר1991

New member
בגרות מוגברת ב"מדעים"? מה זה?

אבל אחלה, חזק
כמה מת'? כמה אנגלית? תמיר.

Double U

New member
מעיפים מבית ספר???

טכנית, אפשר לקבל תעודת בגרות אפילו עם מקצוע מורחב אחד! אבל בדר"כ רק תלמידי מב"ר ותלמידים מתקשים עושים את זה.

זונע

New member
לא יודע איך זה הולך אצליכם

פה לכולם יש מורחב אחד ולחלק קטן יש שניים... כנראה אין אצלכם שפה שהיא חובה...אצלנו זה חובה 5 אנגלית וגם 5 צרפתית, אולי בגלל זה.

תמיר1991

New member
נו, אז כבר יש לכם מורחב אחת

אוטומטית - צרפתית [לא כולל אנגלית, שוב...], אז שני מורחבים נוספים זה כמו שלושה מורחבים במקום אחר... תמיר.

למעלה