" השמורה " אילת

• פותח הנושא mto
  • פורסם בתאריך

mto

New member
" השמורה " אילת

מישהו יכול לפרט בבקשה לגבי האתר שנקרא "השמורה " באילת ?

חי בר

New member
אולי הכוונה לחוף אלמוג?

אם כן, אז זה אתר מאוד יפה. צריך לשלם בכניסה לחוף, אח"כ לעבור כמה דקות של תדריך אצל אחד הפקחים, והופ למים. משני הגשרים ניתן להגיע בקלילות לסלע יהושע וסלע משה. גם בעומק יש לא מעט קטעים יפים ושמורים היטב.

אתה לא חייב לשלם-../images/Emo130.gif

אפשר להכנס לשמורה ולהגיע לסלע יהושוע ומשה דרך חוף בן הרוש או מועדון סיאם. אתה נכנס ליד הגדר ושוחה לאורך הריף דרומה. בגשר השני אתה לוקח 90 מעלות שמאלה ואתה בסלע משה. קצת צפונה ומזרחה ואתה בסלע יהושוע,ומשם צפון-מערב ואתה חוזר למועדון. צלילה מומלצת גם בלילה. תיהנה!

חי בר

New member
טופ, לא ממש גילית את אמריקה

אתה צודק. אחה"צ/לילה, כששערי השמורה נסגרים, אין ברירה אלא להכנס מבן הרוש.

קותי

New member
האמת, אין טעם לשלם לכניסה לשמורה

אם כל מה שאתה רוצה לראות זה סלע משה ויהושוע, והריפים שמזרחה להם. ומכיוון שהמקומות האחרים אסורים לצלילה מהחוף, אין טעם לשלם כניסה לשמורה כדי לצלול!

תיקון טעות!../images/Emo128.gif

אתצודקת. וחוצמיזה,כמו שאמרתי-גם ביום לא צריך לשלם,פשוט להכנס מבן הרוש.

קותי

New member
עד כמה שידוע לי אין אתר אחד שנקרא

"השמורה" באילת. חי בר צדק לגבי התשלום בכניסה. בעיקרון השמורה זה כל האיזור המגודר שאסור להכנס אליו חופשי מכיוון החוף. הוא מתחיל מיד אחרי מועדון סיאם והאימפריה של בן הרוש, ומסתיים דרומית למצפה התת מימי בגבול המעבדה הימית של האוניברסיטה (שגם היא מגודרת, והגדר מסתיימת בחוף המגדלור מעט צפונית לכפר הצוללים). בדרך כלל אנשים אומרים "צללתי בשמורה" מתכוונים שהם צללו באיזור סלע משה וסלע יהושוע. האתרים היפים יותר בשמורה נמצאים דרומית לסלע משה אבל לרובם לא מרשים היום להגיע, אלא בצלילות מסירה של המועדונים האילתים. עוד תזכורת לציבור הצוללים מה קורה שנותנים לחתול לשמור על השמנת.

הקרפיון

New member
רק להעמיד דברים על דיוקם

שמורת האלמוגים באילת מתחילה בחוף טאבה ונגמרת בערך בקו של הסטיל. האיזור שמתואר ע"י קוטי הוא, אם אני זוכר את ההגדרה המדויקת, הוא הגן הלאומי חוף-אלמוג (ותקנו אותי עם אני טועה ומטעה פה). לגבי "השמורה", אני מסקים עם קותי ב100%. האיזור הדרומי יותר, בעומק, מכונה "הגנים היפאניים" (14-30+ מטר, בערך). אין בעיה טכנית קשה להגיע אליו מהחוף, ובזמנו היה מקובל שמשלמים את האגרה, מקבלים מפתח לשער הדרומי ותדרוך, והופ, למים. היום הצלילה היא רק דרך מועדון. אבל על דאגה, בקרוב גם אתם תוכלו להרגיש ותיקים ולספר לצוללנים חדשים איך פעם "היה אפשר לצלול בלי מדריך באילת, פשוט לוקחים מיכל ונכנסים למים. אהה, הימים הפרועים של שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים. לא כמו היום כשצריך מדריך כדי לצלול במערות, שלא נדבר על אתרים מסוכנים כמו הסטי"ל." הייתי אומר "נותנים לחתול לשמור על הדגים". ובבחי"נ

למעלה