השמאל קרס - צאו מזה

Mnementh

New member
השמאל קרס - צאו מזה

אנשים, תראו... אני נכנס לפורומים ואני קורא את כל התגובות וההודעות, אבל צר לי, זה פשוט לא רלבנטי יותר. אני זוכר את כל אותם דיונים וויכוחים ב-90, 92, 96 ו-99. עברנו מספיק מערכות בחירות כדי להפסיק עם הפרסה הזאת - תתעוררו ! הסכם אוסלו היה טעות פאטאלית, טעות שהוגדרה כ"אסון ידוע מראש" על-ידי הימין ועל ידי כל אדם בר דעת. טעות נוראית שהביאה עלינו אלפי הרוגים, עשרות אוטובוסים בלהבות והמון המון פצועים, נכים וקטועי גפיים. הסכם אוסלו הביא עלינו בושה וכלמה כאשר למעשה ויתרנו על זכות קיומנו בארץ שלנו, במולדת שלנו, בערים ממנה באנו ועליהם היינו צריכים לשמור או להגן או לפחות לא למסור לכנופיית מחבלים אלא לכוח נורמלי, שבאמת מהווה עלינו סיכון. הנסיגה מהשטחים הקריטיים ביותר לעם היהודי עבור כנופיות המחבלים הביאה עלינו את הקטסטרופה אותה אנו חווים בכל המישורים - בטחוני, אישי, כלכלי, ספורטיבי... רוחני. מי שתמך בכל ההסכמים אלה הינם מפלגות השמאל ובראשם מפלגת מרצ ! מדוע מפלגת מרצ לא התפרקה אני שואל? לדעתי הסיבה היחידה היא שהיא מורכבת מפוליטיקאים שרוצים להמשיך "לשרוד" ומגוף תומך שלא מוכן להתפרק כי גם לו יש שאיפות התקדמות שונות. אחרת, מדוע? הרי המפלגה נכשלה. והיא לא נכשלה במובן הפשוט של המילה, אלא היא המיטה אסון על כל העם! חורבן של ממש, והיא אפילו לא התנצלה. חבר חדש של מרצ הינו יוסי ביילין שבראיונות ממשיך לטעון שהוא לא מתחרט לגבי הסכם אוסלו ושזאת לא היתה טעות. הסכם שנתן ערי מקלט, נשק, יכולת נרחבת, כיסוי תקשורתי, כסף וממון, ומערכת משומנת של טרור לאחד הרוצחים הידועים ביותר שידע העולם הזה. הוא הכניס אותנו למלכוד נוראי. איך אפשר לא להתחרט עליו? רק מוח סוטה ומסוכן היה יכול להגיע למסקנה שבהסכם הזה יש איזשהו "טוב". תעשו טובה - תצביעו לשינוי, תצביעו לש´ס, תצביעו לליכוד, תצביעו לירוקים, תצביעו לעלה ירוק. לדעתי כדאי שתלכו בדרך הימנית היחידה כיום על אף שגם היא כבר אבודה קצת, וזאת "האיחוד הלאומי". בכל מקרה תצביעו למה שאתם רוצים אבל אל תצביעו לשמאל שוב. בסרט הזה כבר היינו... תאמינו לי, אני זוכר את כל סרטי התעמולה מאותם שנים. על מי אנחנו עובדים כאן בעיניים? 10 השנים האחרונות היו צריכות ללמד אותנו משהו, וזה כמה המצב נהייה גרוע בעקבות הסכמי התופת האלו. אל תצביעו למפלגה שלא מוקיעה את אותם הסכמים. אל תעשו את זה.

EverMan

New member
תגיד לי ...

אם אתה אופה עוגה ובאמצע מחליף תנור - האם תוותר על העוגה ? אם אתה אופה עוגה ופתאום מישהו בא ומקפיא לך אותה - האם תוותר על העוגה ? אם אתה אופה עוגה ומישהו בא ופותח מתחתיה את מנהרת הכותל ומפסיק לחממה - האם תוותר עליה ? לא ולא ! רוצים פעם אחת ממשלה יציבה , ארוכת טווח שתעשה שלום. זהו ! אל תתנו לשטויות האלה של "תצביעו ימין כי את זה ניסינו". את דרך הימין ניסינו 25 שנה. תראו מה המצב כיום. פי שמונה מאות יותר גרוע.

haemek5

New member
ממשלה יציבה אכן תהיה, בראשות שרון.

את זה כבר רואים: הליכוד (32) ועוד שני מפלגות קטנות יותר: שינוי (17) והעבודה (18), סהכ 67, וזה לפחות, כי יש סיכוי לצרף כמה מפלגת עולים. ולהזכירך, הצרות שנפלו עלינו באשמת ברק - וההוכחה שהעבודה הקיאה אותו, מנסה להתכחש אליו ופוחדת פחד מוות שהוא ישוב, והרי הוא שב, לפי בן כספית. בנוסף לליבוד שם נפלא בעשית שלום. את המלחמות משאירים למערך. ולהזכירך שאת הכלכלה הליכוד שם על הדרך הנכונה, בשחררו את רסן הפיקוח רב השנים של מפא"י מרוכזת השלטון (ראה חוק הבריאות של רמון - בושה וחרפה). השלטון אכן לבסוף יהיה יציב, אבל לא יסתמך על העבודה. אי אפשר לסמוך על המפלגה הזו: הרסה ממשלת אחדות לאומית (פואד) ואיש לא יכול להגיש לי או לעצמו מדוע.

EverMan

New member
ומה עם אידיאולוגיה ?

לא משנה אם נצא או לא שלום או לא ? לא ! לא מקובל ! ודר"א העבודה כיום על 25 , שינוי בחיים לר תגיע ל17. שוב : הצרות כתוצאה מהשמדת התהליך ב99 משני הצדדים. לר בידי ברק. הכלכלה של הליכוד הביאה אותנו לאינפלציה אדירה שרק ממשלת פרס ב84 פתרה. וכן , היו מאה סיבות להרוס את ממשלת האחדות. ממשלת האחדות איננו ערך בל יסולא בפז.

Mnementh

New member
צא מהמטפורה של העוגות

אנחנו מדברים פה על אלפי אנשים שקיפחו את חיים כי הסכם אוסלו הפקיר את בטחונם - שלי, שלך ושל כל אחד מאיתנו. ממשלת שמאל היתה יציבה מאוד במשך 4 שנים ! למעשה מאז בחירתה עד רצח רבין היתה כאן ממשלה יציבה שאפילו קנתה במיצובישי חבר כנסת על-מנת שיצביע עבורה ולא נפלה !!! ועשיתם גם המון נזק - אז זה לא הספיק לכם? אז הסיבה שהפלסטינים על כל זרמם טובחים בנו וקוראים להשמדתנו היא בגלל מנהרת הכותל? תגיד, אתה מקשיב לעצמך לפעמים?

EverMan

New member
למה דמגוגיה ? למה ?

אף אחד לא קיפח את ביטחון ישראל בהסכם אוסלו. להפך - הסכם אוסלו שם דגש ענקי על בטחון ישראל. איזה נזק עשינו הא ?! איזה ? למה סתם לדבר באוויר ? ולא , הפלשתינאים על כל זרמיהם לא קוראים לטבוח בנו. רק הקיצוניים. רוב האנשים לא רוצים לגעת בך. וחלק נכבד מהקיצוניים רוצה לפגוע בך בעקבות מאורעות כמו מנהרת הכותל ואי קיום ההסכם ע"י ביביהו.

דובי123

New member
נזק: התבססות רשות טרוריסטית בלב ליב

ליבה של המדינה ואתה עוטד מציע שנצא משם וניתן לטרוריסטים להתארגן כאוות נפשם.... אכן שום נזק לא נגרם למדינה מאז אוסלו.... נו... באמת!!

EverMan

New member
הסכם אוסלו אמר

להקים רשות טרוריסטית ? לא. זה קרה בדיעבד והרשות החלה לפעול לכיוון טרור ב99 , לא לפני.

דובי123

New member
שים לב טוב!! אינני טוען שהחתימה על

ההסכם בהכרח רעה היא דיון על כך הוא ענין אחר ושונה על אשר נכתב בהסכם אם אוסלו היה מתקיים היה זה מצוין - הבעיה היחידה היא שהפרטנט מעולם לא התכוון לממש אותו והשמש בחתימה כמנוף לצרכיו בלבד הוא כבר עם החתימה הוא הבהיר את כונתו: הסכם חובידה וכבר עם קסבלת השלטון הבהיר את כונתו?: חינוך לשנאת ישראל , רצח ישראלים וכי יש לשחרר המולדת כולה ההתחיבות המהותית שלו היתה אי טרור וגם בזה לא עמד הרשות נקטה בטרור הרבה לפני 99 להזכירך ארוע מני רבים אשר פשוט לאחרונה שוןב נכתב עליו הארוע בו כתב וצלם נפגעו במהלך התפרעויות ב96 לאחר ארועי המנההרה לתדהמתם ראו כח של שוטרי הרשות מגיע ובמקום לפזר ההפגנה נוטל בה חלק..... זוכר גם שוטרים מהסיורים המשותפים [הוה אומר של הרשות] שרצחו בדם קר את מי שהיה שותף להם לסיור רק יום אתמול איתו שתו קפה? ועוד ועוד אבל גם אם היתה טענתך נכונה - הרי עצם אי נקיטתם בפעולות כנגד הטרור כמוהו כאילו נקטו בעצמם בטרור!! הרשות הטרוריסטית הוקמה כבר מהיום הראשון הן הרשות כרשות והן שאר הארגונים בשטח האזור נהיה אזור של ארגוני טרור ולא של ישות אטרוריסטית

EverMan

New member
עובדה שההסכם כן קויים

עד 99. וברור שהוא השתמש בהסכם לצרכיו, בדיוק כמו ישראל. ערפאת לא עודד ולא יזם רצח ישראלים , חינוך לשנאת ישראל , ודרישה לשיחרור כל ישראל מלבד למטרות תעמולה והשגת עוד פיסת שטח בהסכמים. ארועי מנהרת הכותל - זה בתקופת ביבי , לא בתקופת העבודה - וכבר ציינתי שביבי הרס את ההסכמים. השוטרים המשותפים לא היו שוטרים שהם בגדו בהסכמים. והם כן פעלו נגד הטרור. וזאת עובדה. האם אתה זוכר שבפרוץ האינתיפאדה שוררו אלפי מחבלים שהיו בכלא ברשות. מתי הם נכנסו לשם ? בתקופת אוסלו.

sub ziro

New member
נכנסו בדלת מסתובבת והרשות הפכינה טר

ור אם אימא לפני 99 הם עוד קנו והבריחו נשק , עראפת הבריח נשק הכין את התשתית עובדה היו לנו פיגועים די מהר אחרי חתימת ההסכם עראפת הבריח מחבלים מהיום הראשון והוא הזהיר את המחבלים ולא עצר אותם תן לי להזכיר לך שפרס דרש מעראפת להסגיר את דף או לעצור אותו לפחות עראפת אמר שהוא לא יודע מי זה דף וגם דחלאן שהוא ודף הם אחוקים מילדות ועוד הרבה דברים ורק אל תשכח שעראפת נלחם רק פעם 1 נגד הטרור וזה היה ב96 הוא יכל בעשור שנות ההסכמים ולא עשה זאת הם גם יזמו את העימותים בשנת 98 בהוראת עראפת נתן הוראה לשוטרים פלשתינים לחסום את ציר נצרים לתנועת המתנחלים וזאת כדי לא לפגוע בהם אלא להתסיס אותם ולגרום להם להתעצבן לפרוץ את המחסום וזה היה נראה כאילו ישראל יצרה את העימות הפלוגה של יחידת ההנדסה קרבית שהייתה במקום הצליחה להרגיע חלק מהמתנחלים והיו ששכנו בבסיס ביום למחרת הצירים נפתחו כליל ובברור באמת משנת 99 הפלשתינים קנו תחמושת שאפילו נאצר לא השיג בנוסף מחרטות מעבדות איזו כמות של נשק היה להם כבר אז חבל לך על הזמן אני בן 27 עוד מעט כסמר במודיעין אני יודע על מה אני מדבר שמע העולם לא השתכנע בגלל שהוא אוהב את האנגלית המצויינת של נתינהו או ברק אלא בגלל שהביאו לו מלא מסמכים וגם שירותי הביון של המעצמות אספו את החומר גם וראו את הדברים בשטח כל השנים

Mnementh

New member
די לשקרים האלה!!!

או שאתה לא יודע שום דבר או שאתה משקר, אבל אני לא רוצה לחשוב שאנשים תמימים ייכנסו לכאן ואולי עוד יאמינו לך. ערפאת יזם רצח ישראלים ואתה מנסה לתרץ את הסיבה שהוא עשה את זה??? ביבי הרס את ההסכמים? בתקופת ביבי היו פה הכי פחות פיגועים. שוטרים פעלו נגד הטרור אבל היו גם מקרים של טרור עוד אז ובמיוחד אחרי ספטמבר 2000, שהיה אגב בתקופת ברק. תפסיק לשקר ולהטעות אנשים - אתה מדבר או מתוך בורות או מתוך מטרה לשקר, וזה חבל.... מאוד חבל. אי אפשר להמשיך להתווכח ברמה הזאת.

EverMan

New member
מה הקשר בכלל ?

זה שהוא הרס את ההסכם אומר משהו על הפיגועים ? ברור שיהיו פחות פיגועים - כי החמאס - זה שביצע אותם - קיבל מה שרצה. ההסכם בוטל. שוטרים פעלו נגד הטרור מתקופת רבין. אתה מדבר על דברים שאתה או לא יודע , או באמת ממציא. אז בבקשה , אל תאשים אותי במירמה בעוד אתה בטח ובטח לא מקיים את האמת.

Mnementh

New member
מתי תבין...

שזה לא משנה מי עשה את הפיגועים - מה שמפריע לי זה שאנשים שלנו מתים לא מי עשה את הפיגוע. מי שעשה את הפיגוע מעניין ואך רק את המערכת הביטחונית הסיכולית לא את העם. ההסכם גרם לאותם פיגועים - זאת העבודה. הכוחות הפלסטינים פעלו בעיקר בשיטת הדלת המסתובבת, תרמו קצת (פחות ממה שהיינו תורמים אם היינו בשטח בעצמנו) וגם עסקו קצת בפיגועים (מקרה ע´אזי ג´באלי לדוגמא). ההסכם בוטל? איזה הסכם בדיוק? פתטי.

EverMan

New member
תבין את ההיגיון שלך :

אם ברוך גולדשטיין עושה פיגוע - צריך להיכנס בכל ישראל. למה ? למה ?! כי איזה מטורף אחד עשה את זה ? ברשות אין מי שיעצור את הטרוריסטים. אין. להבדל מישראל. אבל כן , צריך להיות אכפת לך מי עושה את הפיגוע ולמה. בשביל להפסיק את זה. בשביל שלא יהיו עוד בעתיד. ההסכם לא גרם לפיגועים. לא באופן ישיר ולא באופן עקיף. מה שגרם לפיגועים , זה שב99 ערפאת החליט לבגוד בהסכמים ולעודד טרור. נקודה. וזה שאתה מאשים את העם שלך בטרור - זה ביזיון וזה בגידה במדינה שלך ! ההסכם בוטל ? איזה הסכם ? הסכם אוסלו. וואי ביטל הלכה למעשה את אוסלו. כל סעיף וסעיף. את השלבים , את הצורת מתן שטחים , את העקרונות. הכל. נקודה.ץ

Mnementh

New member
לפחות לי יש הגיון

אם ברוך גולדשטיין עושה פיגוע... שמע זה אלפי הרוגים כתוצאה מטרור , זה כ´כ טריביאלי שאני אפילו לא מאמין שאני צריך לעשות את ההשוואה הזאת בין מספר הפיגועים. מספר הפיגועים עלה ב-900 אחוזים בעקבות אוסלו, הראתי לך כבר. היה כאן השתוללות של טרור בתקופת רבין-פרס, את זה גם כבר הראתי לך. היו כאן עשרות אוטובוסים מתפוצצים, זו היתה תקופה נוראית. ביבי הצליח לבלום קצת את הטרור. אח´כ הטרור עלה שוב בתקופת ברק ובתקופת שרון בעקבות התפוצצות ההסכם. וואי היה המשך של אוסלו - המשך הנסיגות. העבודה תמכה בוואי. הסכם אוסלו תקף עד היום והעבודה ומרצ מסרבים לבטלו. המפלגה שתומכת בביטול ההסכמים היא האיחוד הלאומי. אתה חי בבועה.

EverMan

New member
היו בתקופת רבין ופרס

בסה"כ כ10 פיגועים. ומאידך היו לא פחות ניסיונות פגיעה מצד מתנחלים ואנשי ימין קיצוני. להזכיר לך את הירי על אמיל משלום עכשיו ? להזכיר לך את רצח רבין ? את ברוך גולדשטיין ? את הפצצות ששמה המחתרת היהודית ? דבר ראשון - זה מאות ולא אלפי , שנית , אל תשכח שלנו יש 700 הרוגים. להם יש 3000. מספר הפיגועים עלה אחרי אוסלו וכבר הסברתי לך למה. כי מחבלים מאצלנו ואצלהם ניסו לבטל את ההסכמים כי זה מזיק להם. היו אולי 4 אוטובוסים שהתפוצצו. ושוב - החמאס בניסיון לבטל את אוסלו ובשלב כלשהו תגובה לברוך גולדשטיין. וואי היה הביטול של אוסלו. וואי ביטל את כל העקרונות של אוסלו של ביטחון, של שיתוף פעולה כלכלי וחברתי , של מלחמה בטרור , של שטח אסטרטגי תמורת גושי שטח ונתן 15% סתם. סתם ! העבודה תמכה בוואי כי זה חצי הכוס המרה. עדיף לתמוך במגעים כלשהם מאשר במלחמה. הסכם אוסלו לא מתקיים היום באף סעיף שלו. הוא לא קיים. ואין סיבה לבטלם היום , הם הבסיס להסכם של מחר.

דובי123

New member
זה שהמשטרה הפלשתינית פעלה נגד

בזמן של ביבי זה לא נחשב בגלל שביבי שלט?! טענת שהרשות החלה בטרור רק ב99 ואני מביא לך דוגמאות עוד משנת 96 ומה שיש לך לומר זה שביבי אז היה בשלטון?! עובדתית החלו בטרור הרבה לפני 99 עובדתית גם אם לא היו עושים בפעל בעצמם הרי זה שלא ניסו למנע את החמאס - כמוהו כאילו נקטו בעצמם טרור השתמש בהסכם לצרכיו בדיוק כמו ישראל?! תגיד אתה שפוי?! ישראל השתמשה בהסכמים לצורך שלום הוא לצורך ביסוס התארגנות כנגד ישראל וליבוי השנאה כנגדה ולימודים להשמדתה ורצח ישראלים כמעשה הטוב ביותר הצרכים שלו הן תורת השלבים של ישראל>> שלום אלו דברים בכלל זהים?! ניתנים להשוואה??! ביבי הרס?! ביבי בחולשתו ניסה להמשיך למרות שהצד השני הפר אותם הפרות משמעותיות ההסכמים שביבי חתם לא באו להרוס אלא לשפר את ההסכמים - הבעיה העיקרית בהסכמי אוסלו היתה התחיבות ישראל למעשים מבלי שאלו יהיו תלוים במעשי הפלשתינים וכך הערבים יכלו לפעול טרור ולטעון בצדק בו בזמן כי על ישראל להמשיך בהתחיבותיה לסגת!! הסכמים אלו באו בסה"כ ע"מ לשפץ את החורים הגדולים מדי של הסכם אוסלו מענין שהוא כלכך הרס עד שברק לא יכל היה לתקן אבל למרות זאת אצלו היו פיגועים בודדים , מיעוט יחסיתלתקופת רבין ותקופת ברק ולמרות שהרס אצלו הפיגועים היו מעטים ואצל ברק רבים לא רבים אצל ברק אלא גם הלכו והתרבו והתרבו והתרבו - כלומר היתה מגמת התרבות אצל ברק למה?! כתיבתך היא כה שערוריתית שהיא פשוט גורמת נזק למפלגה

למעלה