השמאל ממש מזדקן

jewjew1

New member
השמאל ממש מזדקן

תיראו אנשי מחנה השמאל ככה המצב לא יכול להימשך. הייתי בהרצליה עיר בת 90 אלף תושבים ביום עיון בנושא יוזמת ז'נבה. החלק הראשון היה מיועד לבני נוער וצעירים בשיחה עם רון פונדק. אני קצת אחרתי, וציפיתי לכנס ענקי ובמקום זה מצאתי כ8 אנשים שמתוכם שני מדריכים בני עקיבע שמתנגדים להתנתקות אבל רצו דיאלוג עם השמאל, וחלק בכלל היו מבוגרים, ובני הנוער היו בכלל שלושה מנוער מרצ הרצליה. ועם כל הכבוד לרון פונדק כריזמה זה לא הצד החזק שלו. בערב באו יוסי ביילין והשר לענייני אסירים ברשות הפלשתנאית. בהתחלה שנכסתי לעולם חשבתי שהגעתי לערב תרבות בבית אבות. היו פחות מעשרה צעירים, אולי כמה בני 40-50, ומלא פנסיונרים עם עודף זמן גדול. הרגשתי כמו איזה חייזר, ועפו שם בדיחות חופשי שזה כמו ועידת המפלגה של מפא"י, ובאמת היה שם איזה זקן עם תיספורת סטייל גלילי-בן גוריון. בדיחה שניה התלוננה על הדמוגרפיה של השמאל שמביאה 1.4 ילדים וכלב. תשמעו חברה צעירים ובני נוער נכון שיש לחצים מכל מיני סוגים מהלימודים ועד החברה, ונכון שיש מלא תחביבים וביילויים אבל איאפשר ככה. אני נוסע בכבישי הארץ ורואה בכל מקום אנשים כתומים מכל הגילים צועקים ומחלקים סרטים. איפה הנוער והצעירים של השמאל למה כולם כל כך אדישים. מוכרחים להתעורר עיתון ידיעות אחרונות הראה בסוף השבוע ש68 אחוז מהנוער כולל הערבים ימני. עוד עשר-עשרים שנה אנחנו עלולים להתכווץ לגמרי מוכרחים לפעול להפלת ממשלת הימין, והעלאת ממשלת שמאל שוחרת שלום וחברה צודקת גם בתחום הכלכלי.

elad2040

New member
תגובה

שני דברים: ראשית השמאל אכן פאסיבי יותר, העמדה מורכבת יותר ופחות אנשים מחויבים לרעיון זה או אחר (ע"ע הציבור הדתי-לאומי-משיחי). שנית, יום עיון על יוזמת ז'נבה, חביבי, זה לא שמאל, זה חארטה. יוזמת ז'נבה הוא יוזמה מסוכנת לא רק מבחינת נייר העמדה הכתוב בה אלא אף בעצם זה שהוא קיים (חתימה של ח"כים ונציגים פלסטינים רשמיים על נייר לא של ממשלה נבחרת? פרסום היוזמה בסמוך ליוזמות ממשלתיות?).

jewjew1

New member
איפה הסכנה הגדולה

מתי המיסמך יהפך ליותר טוב ששרון יתמוך בו, ואז תוכל לתפוח על החזה שלך, ולהיות גאה שאינך סהרורי אלא איש מרכז או שמאל מתון.

st dragon flame

New member
הבעיה ביוזמת ז'נוה

הבעיה העקרונית ביוזמה היא שאזרחים ישראלים פרטיים (ז"א-לא ממשלה נבחרת) חתמו על הסכם מדיני עם גוף רשמי של הפלסטינים.

chiff4

New member
אולי זה בגלל שההנהגה של השמאל

מבוגרת מאוד ?

youvall

New member
אני חייב להגיד לך....

אני לדוגמא, איש שמאל מתון, צעיר(19) ובחיים לא תתפוס אותי בחיים בכנס של הסכם ז'נבה! למה? כי זה הסכם מסוכן למדינת ישראל-הסכם אנטיציוני(יש מאמר שלי למה ז'נבה מסוכנת לישראל בפורום) ובחיים אני לא אהיה בשום פעילות שעלולה להתפרש כתמיכה בז'נבה!

jewjew1

New member
לא נתפוס אותך בשום אירוע

הסנוביות והאדישות הפוליטית של בוחרי העבודה מצחינה עד השמים. אתם לא באים להפגנות בעד ההתנתקות כי לא יאה ונאה לכם להראות עם גוש שלום או אנשי מרצ, ומאותה סיבה לא הקמתם אפילו דוכן ביום בעד הדמוקרטיה ונגד הכיבוש. למה אתה נגד ההסכם כי יוסי ביילין הציעה אותו ולא שרון כי נסיגה מעזה ללא שום תמורה והמשך הבניה בגדה עדיפה בעיינייך. בבקשה אל תסכים להסכם אבל לפחות תציעו אלטרנטיבה אחרת, ותפסיקו להזדנב אחרי שרון.

youvall

New member
אתה רוצה לדעת למה?

למה אני לא אבוא לתמוך בז'נבה-כי בז'נבה מאמצים את הגישה הפלסטינאית לפתרון "זכות השיבה"-קרי יש פעולה בדרך לחיסול מדינת ישראל כמדינה יהודית! למה אני אנסה להימנע מלעבוד עם יח"ד-כי יח"ד במצעה באינטרנט מודיע כי היא מוכנה לשקול הכנסת תכניים ערביים לסמלי המדינה-להמנון, לדגל ולסמל-צעד ראשון בדרך להפוך למדינה כל אזרחיה שזה צעד אחד לפני הפיכת ישראל למדינה ערבית נוספת! האם נסיגה חד צדדית מעזה ומחלק מהגדה, המשך בניית גדר הביטחון ולאחר מכן גם יציאה מכל המקומות שמחוץ לגדר, באופן חד צדדי, עדיפה לדעתי על הסכם ז'נבה-בהחלט! אני בטוח שאם תנסה להיזכר-מי שהציע את הנסיגה החד צדדית מעזה(אם כי בצורה פחות טובה לדעתי) היה מצנע...ומי שהציע את ההיפרדות החד צדדית-היה ברק ומי שבנה את גדר ההפרדה הראשונה היה רבין! אנחנו לא מציעים אלטנרטיבות חדשות ולא מושכים עוד יותר שמאלה רק בגלל שהימין נכנס למשבצת שלנו!

jewjew1

New member
טעות

מצנע דיבר על נסיגה חד צדדית אם לא יהיה אפשר להגיע להידברות, ולכן היום הוא בין התומכים הגדולים של יוזמת ז'נבה. עלינו לדעתי לסגת בחזרה לקווי 67, ולא לבנות גדר מזרחית כל כך מהקו הירוק שלוקחת אדמות ללא צדק, ומגבירה רק את המירמור והטרור. יוזמת ז'נבה מדברת על זכות השיבה וחזרתם הסמלית של כמה אלפי פליטים שהם למעשה יהיו פלסטנאים הנשואים לערבים ישראלים, ודרך אגב מיקי איתן מהליכוד היה זה שהציע לא מזמן להוסיף שורה להמנון כדי שגם המיעוט הלא יהודי יוכל להזדהות עם המדינה.

youvall

New member
טעות....

מצנע דיבר על יציאה מעזה תוך שנה-בהידברות או לא בהידברות...לא חושב שזה היה רעיון חכם כ"כ-כי זה לתת לחמאס שנה של טרור...מה גם, שמצנע, אני בספק אם היה נלחם בטרור כמו שרון.... לסגת חזרה לגבולות 67'? כולל ירושלים המזרחית? כולל גושי ההתנחלויות הגדולים? הגדר מונעת טרור והיא צעד חד צדדי של מדינת ישראל לקבוע לעצמה גבול-בלי לשאול את הפלסטינאים...להזכירך, הפלסטינאים קיבלו הזדמנויות(ברבים) לקבוע יחד עם ישראל את הגבול ותמיד בחרו באלימות.... הסכם ז'נבה מדבר על חזרה של פליטים-הוא לא מציין מספר ופתוח לפרשנות...והרי הקהילה הבינלאומית תלחץ(בשביל כמה אלפי פליטים תהרסו את ההסכם?!) והשמאל הפחות ציוני(יח"ד וביילין לדוגמא) יסכים איתם ובמקום כמה אלפי יכנסו כמו עשרות או מאות אלפי...וגם ככה תוך 30-40 שנה יש רוב ערבי בתוך הקו הירוק(בעיה שצריכים לתת עליה את הדעת כבר עכשיו!).... ולא מוכרת לי היוזמה של מיקי איתן...אשמח אם תצרף קישור...

לקחתם את התרופות היום?!

א. יוזמת ז'נבה היא יוזמה מבורכת, במפגשים עם בכירים ברשות הפלסטינאית אין כל עברה על החוק. להפך, הידברות עושה רק טוב. הרעיון מאחורי היוזמה היא לא שהממשלה תאמץ את כל סעיפיה אחד לאחד אלא להראות שיש פיתרון לכל הבעיות, ולדחות את הגישה שאומרת שאין פתרון מלבד זה הצבאי. ב. לכל המתלוננים "הזקנותה של המפלגה", אולי אתם לא בפורומים הנכונים (ואני לא מתכוון לאלו הוירטואלים), אני מציע לכולם לבוא לישיבות המשמרת הצעירה של המפלגה, תראו שם עשרות צעירים שעושים פעילויות בכל הארץ כל השנה! במקום לשבת ולקטר למה אין צעירים, למה שלא תעשו אתם משהו ותצטרפו לפעילות?

jewjew1

New member
דברתי על הזדקנות כל מחנה השמאל

דברתי על הזדקנות כל מחנה השמאל, ופשוט בתור בחור צעיר בן 21 שהשתחרר לפני פחות מחודש מהצבא כאבתי את העובדה שהצעירים ובני הנוער לא פעילים מספיק. בכל ההפגנות למען היציאה מהשטחים, והאירוע של יום בעד הדמוקרטיה ונגד הכיבוש אני רואה פחות ופחות אנשים. דרך אגב איפה כל המשמרת הצעירה או נציגי מפלגת העבודה היו באירוע של יום בעד הדמוקרטיה ונגד הכיבוש?

כן ולא...

מן השתם הצד שיותר אקטיבי יהיה זה ש"מפסיד", כלומר במקרה זה הימין. היות ההחלטה עברה בממשלה, להפגנות בעד קשה יותר לגייס אנשים, זה לא שאין, זה פשוט נראה לרוב השקט כלא הכרחי. לגבי המשמרת הצעירה, המשמרת פעילה בנושא ההתנתקות כל הזמן, למעשה ב"יום כחול" שבו פתחו 200 צמתים כל אירגני השמאל 120 מתוכם היו של מפלגת העבודה. המשמרת הצעירה גם היתה באירוע של one vocie בו חילקנו לחיילים שמשתתפים בפנוי חבילות שי ופרחים. אלו הם רק שתי דוגמאות מתוך עשרות שהיו בחודשים האחרונים. לגבי אירוע ספציפי כזה או אחר, לא בכל האירועים אנחנו משתתפים, זה תלוי בהרבה גורמים. לרוב אם מזמינים אנחנו שם. ושוב, במקום להתלונן למה אין, בו לבד או גייס אנשים במקום מגוריך, צור קשר עם יו"ר המשמרת ביישובך ותצטרף לפעילות.

תאר לעצמך מה היו עושים לאמריקאים

שהיו חותמים על הסכם עם היטלר במהלך מלחמת העולם ה-2, מאחורי גבה של ארה"ב.

למעלה