השמאל העיוור

השמאל העיוור

הוגי שמאל רבים אינם מסתפקים בעקירת גוש קטיף. הם מבקשים, באותה הזדמנות חגיגית, לחסל את נפשה של תנועת ההתנחלות, לא רק את גופה. מאמרים רבים מוקדשים להוקעת התנהלותה ההיסטורית של התנועה ולגיחוך משנתה, בעיקר כדי להעניק חזות מוסרית לעוון העקירה. בין השאר מוצאת מנרתיקה הטענה המשומשת, כאילו המתנחלים התמקדו כל השנים בעשייה התנחלותית, והפנו עורף למצוקותיו הלא ביטחוניות של העם היושב בציון. רוביק רוזנטל, למשל, בעקבות הביטאון "ארץ אחרת", כתב כאן שלשום, כי הגיעה עת הציונים הדתיים להודות, שתנועתם "הפרה את האיזון ביחסה אל המרכיבים השונים של חיי הציבור בישראל, וכבר קרוב ל-40 שנה הם מכוונים את עצמם ואת בניהם, את השיח שלהם ואת האנרגיה שלהם לנושא אחד ויחיד: ההתנחלות". כסניגור ותיק של תנועת ההתנחלות, עייפתי מלהתווכח עם הטיעון הקנטרני והמתנשא הזה. נמאס לי לנסות לשכנע את הציבור המוסת, שרק אחוזים מעטים מאונו וממרצו של המתנחל המצוי מושקעים בכיבוש השממה, ואילו שאר האנרגיות שלו מנוקזות לאותם אתגרים שמעסיקים פטריוט ממוצע מצדו המערבי של הקו הירוק. הפעם לא אטרח להציג כאן קבלות, שיוכיחו כי היקף התרומות של תושבי עפרה או קדומים למועצת יש"ע ולמאחזים הבלתי החוקיים קטן בהרבה מתרומותיהם לעניים ולחלכאים. על אילו בריקדות עליתם? לשם שינוי, אעשה לעצמי חיים קלים ואשיב באותה טענה עצמה לחיקם של רוזנטל ועמיתיו לדעה: ואתם, האם ב-40 השנים האחרונות עסקתם בסוגיות אחרות מלבד סוגיית החזרת השטחים? על אילו בריקדות עליתם בדורותיים האחרונים זולת בריקדות השלום והקפאת ההתנחלויות? כל מי שחי פה מאז הרבע האחרון של המאה שעברה יודע שלא היו בריקדות כאלו. את השמאל החילוני, על כל גווניו ודובריו, העסיק בתקופה ארוכה זו כמעט אך ורק חלום ההסדר עם הערבים. הוא לא התעסק ברצינות עם שום נושא אחר, חברתי או רוחני. עיקר מאווייו וכישוריו הושקעו ללא הרף בחיזור סיזיפי אחר הפלשתינים וברדיפת מתנחלים עד חורמה. שלוש ממשלות השמאל האחרונות - רבין, פרס וברק - הקדישו 95% מזמנן לניסיונות פיוס עם הערבים. זה היה הנושא האמיתי היחיד על סדר יומן. לא מובטלים, לא בעיית הזקנות במסדרון, לא מלחמה בבערות, לא תאונות דרכים ולא קיבוץ גלויות, רק ערפאת וייבוש התנחלויות. תחת שם הקוד "שינוי סדרי עדיפויות" הן העניקו עדיפות עליונה לעניין חד-ממדי בעליל: תהליך מדיני ונסיגות. תנועות "שלום עכשיו" ו"ארבע אמהות", הגופים החוץ פרלמנטריים הבולטים של השמאל, התמקדו אף הן באותו תחום עשייה צר, וכך גם מפלגות שקמו באופן מוצהר למען קידום אתגרים אחרים. תנועת שינוי, מפלגת העבודה ואפילו סיעת "עם אחד" הוכיחו לאחרונה, שעקירת מתנחלים מלהיבה אותם יותר מכל החזונות האחרים במצען, חזונות פיקטיביים מתברר. גיוס חרדים, דוח דוברת, או שוועת המובטלים נבעטו הצדה, ברגע שבו נפתח חלון הזדמנויות לחיסול התנחלויות. רק פתי יאמין שהן יחפשו משימות חדשות למחרת ביצוע זממן. חגי סגל.

Haemek

New member
הוא גם חרש.

כל התסכול והצער שהצטבר אצלהם מהפיגועים ועל מות ישראלים כעת יוצא כקצף וככעס על המתנחלים, כאילו שהמתנחלים אשמים בכל. השינאה העיוורת פוערת בעינהם. וזה בדיוק בדיוק מה שאירגוני המרצחים רצו להשיג. שמאל רופף, רפוי ורופס שצועק "די, אני רוצה לחיות בשקט". השמאל יודע אך מתעלם מהעובדה שזה לא יעצור במתנחלים, הוא יודע אך מדחיק. עוצם ענייים ממש ממש ומקווה שאולי יפסיקו לירות לפני שזה יגיע אליו הביתה. זה יגיע. שמאל רופף רפוי ורופס.

Lord Buksht

New member
הדבר היחידי הרופס שאני רואה זה

האחיזה שלך במציאות

Haemek

New member
האמת, יש משהו במה שאתה אומר

אני מתגעגע למנהיג שלא "מכיר" במציאות אלה מנהיג שיודע "ליצור" מציאות. בן גוריון היה כזה. בן גוריון יצר מציאות. אמרו לו שהוא נפל על הראש, ומה הסיכוי שהוא יצליח, והרי המציאות היא ככה וככה (והם צדקו כי היו כאן מסביב כמה מליוני ערבים) ומה הסיכוי להקים כאן מדינה, הרי מיד הערבים והעולם יהרסו אותה, ולמה הוא עושה את זה, הרי אין לזה סיכוי. והוא עשה, כי הוא לא הכיר ב"מציאות" כמו שאנשים קטנים כמוני וכמוך וכמונו מכירים - הוא עשה. ועכשיו, אותם אנשים דוחפים לנו לראש שיש עכשיו "מציאות חדשה" ואנחנו חייבים להתיישר איתה. לא נכון. מי שיוצר את ה"מציאות" היום הם הערבים והיהוד בפניקה מה"מציאות". זה ממש לא בריא למדינה היהודית. אז אולי אתה צודק. או שאולי דווקא תפיסת המציאות שלך (ושל ה"שמאל") לא נכונה. אתם מפוחדים, רוטטים, מיבבים, "בוא ניתן להם ואולי הם יסתפקו בזה". אתה יודע בדיוק כמוני שלא.

ש

שלמה איזקסון

Guest
להזכירך בן גוריון היה מציאותי ואמר:

לבזכירך בן גוריון היה אדם מציאותי. הוא היה ציוני וביטחוסניט אמיתי אך גם אדם מתון וראש המשאל הציוני... הוא: 1)נסוג מסיני אחרי מבצע קדש לפי דרישת ארה"ב לאחר שכבשו למטרות ביטחון ולא התיישבות. 2)קיבל את תוכנית החלוקה של האו"ם כי ידע שזה כורח המציאות ושמי שדורש לקבל את כל השטח בכח נשאר בסוף עם כלום. 3)לאחר מלחמת ששת הימים אמר בן גוריון את המשפט הידוע: "צריך לצאת מכל השטחים שכבשנו למעט ירושלם והגולן"

Haemek

New member
בו גוריון לא היה אדם מציאותי

לוא הוא היה מציאותי הוא לא היה צקים את המדינה, כי להקים את המדינה הזו באמצע מדבר מלא ערבים זה היה לא מציאותי. בן גוריון בנה מציאות, וזה מה שצריך. משהו שמכיר במציאות זה כל אחד, ביחוד שמאלן רכרוכי ורופס שפוחד ללכת לצבא ומחליט ש"הוא נגד מלחמות" את מלחמת סיני אנחנו יזמנו ללא התגרות. לכן נסוגנו בקלות. במלחמת ששת הימים הם התקיפו אותנו, הם הפסידו, עכשיו זה שלנו. כנ"ל לגבי מלחמת 48: בן גוריון אכן קיבל את החלוקה אבל לא היה לו אז את השמאל "המוסרי" שדרש להחזיר את כל חלקי הארץ ש"נכבשו" תוך כדי מלחמת 48 והוספו לישראל (שהפכו ברבות הימים ל"ישראל בגבולות 67" שכל כך מקובלות על השמאל דהיום), ולחזור לגבולות החלוקה,,. כי אחר הכל, ישראל כבשה למעשה את רוב השטח של גבולות 67, אז שנחזיר? לא כי אם כבר השמאל כל כך מוסרי, דואב ודורש צדק אבסולוטי, צריך להחזיר הכל עד לגבולות החלוקה? אני לא זוכר שבן גוריון אמר את המשפט. יש לך פוינטר להוכחה?

EverMan

New member
בטח שהיו לו.

היו לו גם את האנשים מימין שהתנגדו לחלוקה כי "זה בא בטרם עת המשיח" ואת השמאל הצדקני שאמר "לא צריך לעורר מהומות עכשיו" ואת השמאל מהצד השני שלא היה מוכן להסתפק. לא היו חסרים לו בעיות. ואולי הוא לא היה מציאותי - אבל את החוסר מציאות שלו הוא הביא לידי מציאות. במלחמת ששת הימים הם התקיפו אותנו ?

Haemek

New member
"אבל את החוסר מציאות שלו הוא הביא

לידי מציאות" - נכון. אני מסכים ב- 100% למשפט הזה. זה מה שצריך. וכן: במלחמת ששת הימים הם התקיפו אותנו! סגירת מיצרי טירן? דרישה מאו טאנט לסלק את כוח האום? הכנסת צבא (דביזיות שריון רגלים ומטוסי תקיפה) לסיני? :אם ישראל רוצה, אהלן וסהלן" - נאצר), מצעדי נצחון בככרות קהיר? אני קורא לזה הכרזת מלחמה נטו. ושסוריה וירדן הצטרפו ותקפו בעקבות הקריאות של המצרים "להצטרף ולקחת חלק בשלל"? כן. הם התקיפו אותנו. הפסידו. איבדו את מה שאיבדו. למרות שבהתחלה היו קריאות בעם להחזיר תמורת שלום, ומי שרצה באמת קיבל (מצרים), וכל השאר לא. לי זה נראה מאזה פשוט.

EverMan

New member
אני קורא לזה מיליטנטיות

שתמיד הייתה במצרים. ואני מסכים איתך שמלחמת ששת-הימים הייתה המוצדקת. אבל את הירי הראשון - ישראל עשתה.

ש

שלמה איזקסון

Guest
זה משפט ידוע של בן גוריון אז ......

אז קצת מזור שמה שאתה לא רוצה לזכור עליו אתה לא זוכר:)....... הנה קישור למשפט.....תכנס לפרק"פרישה מהפוליטיקה"....ותראה מה אנציקלפדיית ויקיפדיה אומרת בנידון.....

ש

שלמה איזקסון

Guest
הנה הקישור

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%93_%D7%91%D7%9F_%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F#.D7.A4.D7.A8.D7.99.D7.A9.D7.94_.D7.9E.D7.94.D7.A4.D7.95.D7.9C.D7.99.D7.98.D7.99.D7.A7.D7.94

EverMan

New member
המצב המדיני-ביטחוני בישראל

תמיד היה העיקר. לא יעזור. תמיד. סביב זה קמו ונפלו ממשלות. מעולם לא נפלה ממשלה מסיבה אחרת. (מלבד פוליטיקה) אבל לא , השמאל ממש לא עוסק רק במצב המדיני. בדיוק כמו שהימין לא עוסק רק במצב המדיני.

ש

שלמה איזקסון

Guest
מתי לאחרוה רבני הימין הקיצוני עסקו

עסקו בנושא הלנת השכר שהיא חטא חמור על פי התורה ומתי עסקו בהלנת המת? רק לא מזמן הולנו גופות מתים בעקבות הלנת שכר עובדי חברה קדישא...והמועצותה דתיות...למה רבני האיחדו הלאומי וההתנחלויות לא עסקו בזה? כאדם שומר מצוות אשר לומד קבוע את פרשת השבוע אני יודע שהלנת שכר היא חטא חמור ביותר שהעונש עליו כבד...בתנ"ך אף כתוב כי יש לשלשם את השכר עד צאת הלבנה של אותו יום קל וחומר שמדובר בחטא חמור לא לשלם במשך כשנה שכר לעובדים הממשים עלבוד מדי יום...את קולותיהם של רבני הימין הקיצוני והמתנחלים לא שמענו בנושא היודי אמיית שכזה אלא אך רוק במשה שנוגע הלתיישבות בלב אוכלוסיה פלשתינית....הגיע הזמן שהצינות הדתית תחדש ימיה כקדם לימים של ברוג האב ומקימי הפועל המזרחי ותעסקו בתהיישבות באיזוריםש בקונצנזוס לאומי וסוגיות חברתיות....ממשיכי דרכה של הציונות הדתית האמיתית הם הרב עמיטל,הרב ליכטנשטיין והרב מליכאור המצתנוים שעוסקים בפיוס בתוך עם שיראל בוסוגיות בחרתיות ומלחמה בעוני בניגוד לרבני ההתנחלויות שעוסקים רוב זמנם בליבוי הקרע בעם והקמת קרוונאים נסופים בשטחים...השמאל הצינוי אגב עסק ועוסק בנושא החברתי הרבה. רק בממשלת רבין הייתה מלחמה אמיתית בעוני, הושקעו כספים אידירם בחינוך רווחה הרבה יותר מהיום(במחינת אחוז בתקציב) וצוצמצו פערים...הלזכירכם בתקופתו אחוזי האבטלה ירדו לעומת ממשלות הליכוד ואחוז האבטלה עמד על 6-7 לעומת 10-11 היום...אני מציע לאוהבי העם היהודי להציע עזרה לאחיהם העניים ולתהנגד למדיניותו הבסהמיתש נתניהו(שלצערי מפגלת העבודה לא מתנגדת לה מספיק ונכנעת לה) במקום לעסוק בקרוואנים ונשאים שמפלגים את העם.....

E טי

New member
שטויות!

מאז ומתמיד רבני הימין (ולא הקיצוני!) עסקו בהכל|! אלא מה, אתה שומע רק את מה שאתה רוצה לשמוע... רבנים עוסקים בנושאים חברתיים, כלכליים, הלכתיים מכל המינים והסוגים! אמנם לא עושים מזה מאבק ציבורי, כי זה לא הגיע למצב שדורש צעד קיצוני שכזה, אבל איןזה אומר שלא עושים!!!

ש

שלמה איזקסון

Guest
נא לא לסלף עובדות!!!!!! הנה:

רבני הימין הקיצוני אלו המטיפים היום לסרבנות הם אותם רבנים שלא קמו והתקוממו כאשר מפלגתם המפד"ל ישבה בממשלה אשר מקצצת בחינוך ואשר מלינה את שכרם של עובדים. הם לא יצאו למאבק חברתי על חטא שחטאה הממשלה כולל נציגיהם המפד"ל כארשר הלינו את שכרם של אלפי עובדגי רשויות מקומיות בישראל דבר חמור האסור על פי הללכה ושתקו אפילו כאשר עובדי המועצותה דתיות לא קיבלו את שכרם רעבו ואף הלינו מתים(חטא חמור ביותתר...אתה צרוצה להגיד לי שזה לא היה מספיק חמור בשביל שהם יאבקו את זה? הם הפכו מאנשי שלמותץ התורה לאנשי שלמות ההתנחלויות......המפד"ל של פעם הייתה מתונה ביותר ולא התייעצה כלל ברבניה בסוגיות מדיניות והלכה יד ביד עם תנועת העבודה... ממשיכת דרכה האמיתית היא מימ"ד אשר לוחמת למען חינוך יהודי והפצת היהדות בד בבד עם דמוקרטיה סובלנות ודאגה לחברה ולחלש. הרב עמיטל, הרב מלכיאור ואנשי מימ"ד הם שנלחמים עבור זכויתיהם החברתיות של ילדים וחינוכם ושל בני המיעוטים ולא המפד"ל ורבני האיחדו הלאומי שכל מה שמעניין אותם הוא השטחים וההתנחלויות....זוהי אינה רוחה העקרית הואמיתית של היהדות! היהדות התקיימה אלפיים שנה בלי התנחלויות ביש"ע אבל עם גמילות חסדים וערבות הדדית! " חכמים הזהרו בדבריכם" כפי שנאמר...ויפה שעה אחת קודם....הרב סולובייצ'יק זצ"ל שהיה אדם דגול וגדול בתורה אמר כי אל להם לרבנים לפסוק בשאלות מדיניות וכי הם לא מוסמכים לכך!

ש

שלמה איזקסון

Guest
מצטרע על השגיאות הדפה כתבתי בהתרגשו

בהתרגשות ומן הלב.....

Azazel

New member
זה לא נכון, ענבר.

היו הרבה מאוד מערכות בחירות על נושאים אחרים.

EverMan

New member
או פוליטיקה , או מדיניות חוץ.

לא הרבה מעבר. משחקי פוליטים , ונושאי שטחים.

למעלה