השמאל בהלם.

evglev1

Well-known member
מנהל
למה השמאל בהלם?
כי המיתוס בשמאל וגם בימין הרל"בי הוא שביבי פחדן שיודע רק לדבר פקה פקה פקה, והנה "הכלב נובח שלא נושך" שכך ביבי נתפס על ידי כל האופוזיציה ממזהה התהליכים ועד בנט וליברמן, יצא למבצע הגדול ביותר בתולדות המדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
כי המיתוס בשמאל וגם בימין הרל"בי הוא שביבי פחדן שיודע רק לדבר פקה פקה פקה, והנה "הכלב נובח שלא נושך" שכך ביבי נתפס על ידי כל האופוזיציה ממזהה התהליכים ועד בנט וליברמן, יצא למבצע הגדול ביותר בתולדות המדינה.
רק בשמאל? זה לא היית אתה (ולא רק) שבדיון לפני כשבוע-שבועיים טענת שאין מצב שנתניהו יורה לתקוף את אירן שלא על דעת נשיא ארצות הברית והנה כעת, לפחות על-פי הפרסומים (שלענ"ד חלקם הגדול מחורטט) כך בדיוק הוא עשה?

evglev1

Well-known member
מנהל
רק בשמאל? זה לא היית אתה (ולא רק) שבדיון לפני כשבוע-שבועיים טענת שאין מצב שנתניהו יורה לתקוף את אירן שלא על דעת נשיא ארצות הברית והנה כעת, לפחות על-פי הפרסומים (שלענ"ד חלקם הגדול מחורטט) כך בדיוק הוא עשה?
כתבתי שגם בימין הרל"בי וטענתי שגם ליברמן ובנט שאני רואה בהם בימין. וכן זה כולל אותי, שדי הסכמתי עם הדברים של דורי שאם מדברים כל כך הרבה על תקיפה, אז לא יתקפו. לא עשיתי הנחה לאף אחד גם לאלה שאני תומך בהם. אבל נכון הייתי צריך לכתוב שהמיתוס היה גם מיתוס שאני האמנתי בו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כתבתי שגם בימין הרל"בי וטענתי שגם ליברמן ובנט שאני רואה בהם בימין. וכן זה כולל אותי, שדי הסכמתי עם הדברים של דורי שאם מדברים כל כך הרבה על תקיפה, אז לא יתקפו. לא עשיתי הנחה לאף אחד גם לאלה שאני תומך בהם. אבל נכון הייתי צריך לכתוב שהמיתוס היה גם מיתוס שאני האמנתי בו.
לא רק לגבי עצם ההתקפה. הדיון שלנו אז (בכל אופן שאלה ששאלת אותי) עסק באומץ של ראש הממשלה לתקוף בלי נשיא ארה"ב.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא רק לגבי עצם ההתקפה. הדיון שלנו אז (בכל אופן שאלה ששאלת אותי) עסק באומץ של ראש הממשלה לתקוף בלי נשיא ארה"ב.
בלי אישור של נשיא ארה"ב התכוונתי, לא זוכר אם כתבתי על אישור או על התקפה משולבת, בכל מקרה לא היה מצב כמו בתקופת שמיר ז"ל שאם שמיר ז"ל היה מגיב לסקאדים של סדאם חוסיין, בוש האב היה רואה בכך תקיעת סכין בגב וגם התגובה האמריקאית היא לא גינוי חריף כמו בכור בעיראק, כך שסביר להניח שהיו איזו שהם הבנות. אבל אכן לא דיברתי על אור כתום או צהוב, אלא על אור ירוק, וכזה באמת לא היה מצד ארה"ב.

Harrington

Well-known member
מנהל
בלי אישור של נשיא ארה"ב התכוונתי, לא זוכר אם כתבתי על אישור או על התקפה משולבת, בכל מקרה לא היה מצב כמו בתקופת שמיר ז"ל שאם שמיר ז"ל היה מגיב לסקאדים של סדאם חוסיין, בוש האב היה רואה בכך תקיעת סכין בגב וגם התגובה האמריקאית היא לא גינוי חריף כמו בכור בעיראק, כך שסביר להניח שהיו איזו שהם הבנות. אבל אכן לא דיברתי על אור כתום או צהוב, אלא על אור ירוק, וכזה באמת לא היה מצד ארה"ב.
כאמור, אני לא חושב שהייתה כאן בעיית אישור (למעשה, אני לא חושב שישראל ביקשה בכלל אישור מארה"ב) או אי-תיאום. אבל גם על כך השבתי לך בחיוב, כלומר שנתניהו היה מורה על התקפה (ואולי עשה זאת, אם נאמין לחלק מהפרסומים) גם אלמלא היה מקבל את אישור נשיא ארה"ב לבצעה. זה לא משנה לעניין זה איך אותו נשיא, תהא זהותו אשר תהא, היה רואה זאת. נתניהו היה מרגיש את החובה לפעול כך כדי למנוע מאירן את הגרעין והיה מקריב את עצמו/מעמדו בעיני נשיא ארה"ב בלי לחשוב פעמיים לשם כך.

אני יכול להבטיח לך שאם מה שהרי אומר שאמרת שנתניהו לא יעז לתקוף באירן ללא אישורו של טראמפ אז אמרת נכון ונתניהו תקף באירן רק לאחר שטראמפ אמר לו במפורש אתה רשאי.
אין טייס בעולם שלא יבקש ממגדל הפיקוח אישור להמריא והוא ממריא רק לאחר שהמגדל אישר לו ואמר רשאי להמריא.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני יכול להבטיח לך שאם מה שהרי אומר שאמרת שנתניהו לא יעז לתקוף באירן ללא אישורו של טראמפ אז אמרת נכון ונתניהו תקף באירן רק לאחר שטראמפ אמר לו במפורש אתה רשאי.
אין טייס בעולם שלא יבקש ממגדל הפיקוח אישור להמריא והוא ממריא רק לאחר שהמגדל אישר לו ואמר רשאי להמריא.
לא קונה את זה גם היום. ברור לי ששני האישים מתואמים. אך באותה מידה ברור לי, כפי שהשבתי בזמנו ליבנגי כששאל (לפני שבוע-שבועיים), שגם אם הממשל האמריקאי ולא משנה זהותו לא הייתה מאשרת במובהק, נתניהו, במידה והיה מגיע למסקנה (מודיעין) שאין עוד מנוס וזה או לתקוף או שאירן מגיעה לשם, היה מורה על מתקפה. לא מצאתי שום סיבה לשנות מסברתי זו.

רק בשמאל? זה לא היית אתה שבדיון לפני כשבוע-שבועיים טענת שאין מצב שנתניהו יורה לתקוף את אירן שלא על דעת נשיא ארצות הברית והנה כעת, לפחות על-פי הפרסומים (שלענ"ד חלקם הגדול מחורטט) כך בדיוק הוא עשה?
ומה חשבת? הנשיא שלי טראמפ הבין שהאירנים מחרטטים אותו ונתן לנתניהו את ההוראה לתקוף באירן. אם חשבת שהתקיפה נעשתה בניגוד לעמדה האמריקאית אתה אהבל. הסמרטוט לעולם לא היה תוקף אלא רק אם קיבל אישור מטראמפ.
הנשיא גם אמר שארה"ב תגן על ישמעאל אם האירנים יתקפו והחזיר שתי אוניות מלחמה לאיזור הים התיכון למקרה של הסלמה.
הנשיא טראמפ הזהיר את אירן שלא תתקוף את ישמעאל אחרת תהיה לה בעיה עם ארה"ב.
אז זכור לך התקיפה הייתה מתוכננת לסוף אייפריל אבל הנשיא טראמפ עצר אותה ונתן לאירנים 60 יום וה60 יום עברו ואז הוא הורה למר נתניהו מושל המדינה ה51 של USA להפעיל את הזרוע האוירית של ישמעאל ולתקוף את מתקני הגרעין. להזכיר לך המטוסים מתוצרת אמריקה, הפצצות מתוצרת אמריקה והטייסים והחמשים והמכונאים מתוצרת ישמעאל.
אני מקווה שתסכים איתי שנתניהו לא היה ממרה את פיו של הנשיא טראמפ ויוצא לתקיפה כשטראמפ אסר עליו כדי לתת למשא ומתן עם האירנים סיכוי. כמו כן אל תשכח שבכל ראיון עם הנשיא הוא ציין שאירן חייבת להתפרק מנשק אטומי ואם זה לא ילך בטוב זה ילך ברע.

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיוק מה שכתבתי אז כמו כעת :). ש:
א. טראמפ ונתניהו מתואמים לחלוטין בכל דבר ועניין בנושא הזה ובכלל (בניגוד לאיך שאתה מציג בד"כ את הדברים).
ב. שגם אם טראמפ יתנגד נתניהו יורה על התקפה ישראלית במידת הצורך.

בדיוק מה שכתבתי אז כמו כעת :). ש:
א. טראמפ ונתניהו מתואמים לחלוטין בכל דבר ועניין בנושא הזה ובכלל (בניגוד לאיך שאתה מציג בד"כ את הדברים).
ב. שגם אם טראמפ יתנגד נתניהו יורה על התקפה ישראלית במידת הצורך.
אני מעולם לא כתבתי שנתניהו יפעל מאחורי גבו של טראמפ בנושא האירני .
כתבתי שנתניהו לא יפעל עד שיקבל אישור מהנשיא טראמפ לפעול.

evglev1

Well-known member
מנהל
ומה חשבת? הנשיא שלי טראמפ הבין שהאירנים מחרטטים אותו ונתן לנתניהו את ההוראה לתקוף באירן. אם חשבת שהתקיפה נעשתה בניגוד לעמדה האמריקאית אתה אהבל. הסמרטוט לעולם לא היה תוקף אלא רק אם קיבל אישור מטראמפ.
הנשיא גם אמר שארה"ב תגן על ישמעאל אם האירנים יתקפו והחזיר שתי אוניות מלחמה לאיזור הים התיכון למקרה של הסלמה.
הנשיא טראמפ הזהיר את אירן שלא תתקוף את ישמעאל אחרת תהיה לה בעיה עם ארה"ב.
אז זכור לך התקיפה הייתה מתוכננת לסוף אייפריל אבל הנשיא טראמפ עצר אותה ונתן לאירנים 60 יום וה60 יום עברו ואז הוא הורה למר נתניהו מושל המדינה ה51 של USA להפעיל את הזרוע האוירית של ישמעאל ולתקוף את מתקני הגרעין. להזכיר לך המטוסים מתוצרת אמריקה, הפצצות מתוצרת אמריקה והטייסים והחמשים והמכונאים מתוצרת ישמעאל.
אני מקווה שתסכים איתי שנתניהו לא היה ממרה את פיו של הנשיא טראמפ ויוצא לתקיפה כשטראמפ אסר עליו כדי לתת למשא ומתן עם האירנים סיכוי. כמו כן אל תשכח שבכל ראיון עם הנשיא הוא ציין שאירן חייבת להתפרק מנשק אטומי ואם זה לא ילך בטוב זה ילך ברע.
אבל אמרת שטראמפ מאס בנתניהו והכיסא של תומכי ישראל בממשל רועד, ואם השגריר ומזכיר המדינה יהיו יותר מדי בעדנו הם יגרמו כמו אילן מאסק (זה היה לפני, אז לא הזכרת אותו) ושיש משבר בין טראמפ לנתניהו. והנה יש בין נתניהו לטראמפ מערכת יחסים כמו שהייתה לפי יוסף בן מתיתיהו בין הורדוס לאוגוסטוס וטראמפ יכול להשתמש בביבי חופש ככלב התקיפה שלו, והכלב הוא ידידו הטוב של האדם לא רק כחיית מחמד אלא גם ככלב צייד.

ששש... זה היה אתמול (ו800 פעם לפני כן). היום האמירה שונה. דרכו של עולם ;-).

טראמפ אכן מאס בנתניהו אבל לנגד עיניו של טראמפ עומדת מדינת ישמעאל ולכן טראמפ מפעיל את נתניהו כמו בובה על חוט
fbw ( פליי ביי ווייר ) וכשצריך טראמפ מעביר את הסוויץ ללוייטר ריחוף ועוצר את נתניהו.
להזכירך טראמפ אמר בראיונות לכלי תשקורת אמריקאים וישמעאלים שלאירן לא תהייה פצצה והם יצטרכו לפרק את האטום שלהם בפיקוח אמריקאי או שישמעאל ואמריקה יפרקו להם את האטום. זה החלטה של מנהיגי אירן הוא אמר או בטוב או ברע .
כשכתב שאל את טראמפ האם זה נכון שעצרת את התקיפה של חיל האויר הישמעאלי באפריל ענה לו טראמפ נכון ומיד אחרי זה אמר הסברתי לנתניהו שלא טוב עכשיו לתקוף כשאנחנו מנהלים משא ומתן לא פקדתי על נתניהו הסברתי לנתניהו חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

אבל אמרת שטראמפ מאס בנתניהו והכיסא של תומכי ישראל בממשל רועד, ואם השגריר ומזכיר המדינה יהיו יותר מדי בעדנו הם יגרמו כמו אילן מאסק (זה היה לפני, אז לא הזכרת אותו) ושיש משבר בין טראמפ לנתניהו. והנה יש בין נתניהו לטראמפ מערכת יחסים כמו שהייתה לפי יוסף בן מתיתיהו בין הורדוס לאוגוסטוס וטראמפ יכול להשתמש בביבי חופש ככלב התקיפה שלו, והכלב הוא ידידו הטוב של האדם לא רק כחיית מחמד אלא גם ככלב צייד.
המשבר בין נתניהו לטראמפ עדיין קיים.פשוט אתם לא מכירים את טראמפ טראמפ פנה לאירנים בכוונה לרתום אותם לצד ארצות הברית לומר להם אתם תוותרו על הגרעין ועל ההזיות הפונדמנטליסטיות שלכם לחסל את מדינת ישמעאל ואני אדאג להכניס אתכם למערב אבל רק בתנאי אחד. תוותרו על האטום ועל השמדת מדינת ישמעאל. לקח לו 60 יום להבין את מה שנתניהו אמר לו שיקרה וההתקפה על איראן נעשתה באישור הנשיא טראמפ. טראמפ ידע ואישר את ההתקפה. ישמעאל רוצה ללכת עכשיו על הנפט ולמוטט את כלכלת אירן וטראמפ עוצר אותה. הוא כבר קרא לאירנים לחזור לשולחן המשא ומתן ואיים עליהם שאם הם לא יחזרו יהיה להם עסק לא רק עם זרוע האויר של המדינה ה51 ועם המושל נתניהו אלא יהיה להם עסק גם עם זרוע האויר של צבא ארה"ב ועם המארינס . אז עכשיו המושל של המדינה ה51 מדינת ישמעאל ממתין לקבל אישור מהנשיא שלנו לתקוף את הנפט בארות ומאגרים ולמוטט את כלכלת אירן. כרגע אין למושל נתניהו אישור מטראמפ.
בכל הראיונות שלו טראמפ הצהיר שלאירן לא תהייה פצצה והוא מעדיף לנהל משא ומתן על רקע עסקי עם טהראן רק שהוא לא מבין את מה שנתניהו מבין שהדרך היחידה לנטרל את איום האטום היא בהפלת המשטר הזה. ואת המשטר הזה ניתן להפיל רק בפגיעה קשה בכלכלה האירנית והתקוממות העם. אני מניח שבקרוב לטראמפ ימאס המשחק האירני ומושל מדינת ישמעאל המדינה ה51 של אמריקה עדיין לא דה פקטו אבל דה יורה תקבל את האישור לדפוק להם את הנפט ויש מצב אולי שגם חיל האויר האמריקני של חיל הים ישתתף בלוחמה למיטוט המשטר האירני.

רק ללמדך שהסמרטוט שניגף מידי השמאל מנצח את האויב מבחוץ ומפסיד לאויב מבית.
לדעתי השמאל בהלם כי הם יודעים שהמלחמה באירן בחמאס בחיזבאללה תימשך עוד זמן מה והקואליציה תשרוד גם את הבחירות הבאות .
ללמדך איזה סמרטוטים עלובים הם הגנץ לפיד אייזנפות גולן ושאר החלאות מהשמאל אם הסמרטוט שמפחד מהם פחד מוות מנצח.

evglev1

Well-known member
מנהל
רק ללמדך שהסמרטוט שניגף מידי השמאל מנצח את האויב מבחוץ ומפסיד לאויב מבית.
לדעתי השמאל בהלם כי הם יודעים שהמלחמה באירן בחמאס בחיזבאללה תימשך עוד זמן מה והקואליציה תשרוד גם את הבחירות הבאות .
ללמדך איזה סמרטוטים עלובים הם הגנץ לפיד אייזנפות גולן ושאר החלאות מהשמאל אם הסמרטוט שמפחד מהם פחד מוות מנצח.
מה שרצינו, לא? מלחמת חורמה באויב וכפפות משי וכניעה ללחצים פנימיים, הרי רצינו שכל יישוב ומאחז שיקימו גוש אמונים ונוער הגבעות יולבן / יאושר בדיעבד והממשלה לא תפנה מאחזים לא חוקיים, אז לחצים פנימיים, לצערינו זה לא רק מימין.

המיתוס בשמאל וגם בימין הרל"בי הוא שביבי פחדן שיודע רק לדבר פקה פקה פקה,
זה לא מיתוס זה אמיתי,מוכח ע"י שנים רבות מאוד.

ראית שהוא נכנס למבצעים רק שהוא חייב.

מה שמוכיח לך לחלוטין שהמהלך מול איראן היה מחויב מבחינת האמריקאים,

כמו שהסברתי על התוכנית הגדולה שלהם.

זה לא מיתוס זה אמיתי,מוכח ע"י שנים רבות מאוד.

ראית שהוא נכנס למבצעים רק שהוא חייב.

מה שמוכיח לך לחלוטין שהמהלך מול איראן היה מחויב מבחינת האמריקאים,

כמו שהסברתי על התוכנית הגדולה שלהם.
ביבי נשלט עיי אמריקה. לא משנה איזה ממשל יהיה שם הוא תמיד יהיה הזונה של אמריקה מכיר את המשל על 7 הפרות השמנות העולות מן היאור? עכשיו זאת תקופה טובה לביבי ממשל רפובליקני אוהב ישמעאל בצורה יוצאת דופן עם נשיא אוהד שלא היה בשום ממשל מאז הקמתה של מדינת ישמעאל.

למעלה