השם שריקה

מייקי 770

New member
השם שריקה

תמיד חשבתי שהשם שריקה הוא שם רומני כיון שגם את אימי מכנים כך. (שמה האמיתי הוא שרה.) שאלתי היא האם שריקה ספניולי,בולגרי?

Sarika

New member
מייקי ברוך בא.....

שמי שרה בילדותי כינו אותי שריקה ומוצאי מיוון.

מייקי 770

New member
לא ידעתי.

היהודים היוונים גם דוברי לאדינו? לא ידעתי. תודה על המידע.

angelici

New member
בוקר טוב וברוך הבא מיקי

חדש? אם כן אתה מוזמן לשיר איתי את הבילבילקוס כבר פותחת בשירה למעלה
ושריקה שלנו אישה מקסימה היא

Sarika

New member
יהדות יוון רובה ככולה מגירוש ספרד

ואם תכנס לקישור תקבל מושג על היהודים מגורשי ספרד והתפוצות שלהם ועל שפת הלאדינו. מאמר שהביאה רותי המנהלת שלנו.

elazar2

New member
יהדות יון

מיהדות יון שהגיעו ארצה לאחר שהרבה הושמדו בשטאה אין הרבה דוברי לדינו רוב יהודי יון שאנו מכירים הם מסלוניקי.סלוניקי היתה עיר ואם בישראל מרכז רוחני אליה נהרו יהודים גם מארצות אשכנז. בספר זיכרון סלוניקי יש תעוד של הקהילות. הם דוברי הלדינו. אני מכיר זאת מאחר וגרתי בילדותי בשכונת שפירא מרכז סלוניקרי בזנ\מנו אבל היו לי שכנים יווניים והם גמגמו לדינו. אגב עד 1914 דומני, סלוניקי הייתה טורקית, כמאל אתא טורק יליד סלוניקי

נכון - ולפי הדעה הרווחת אצל יהודי

טורקיה אימו היתה יהודיה - שהצטרפה לתנועתו של שבתאי צבי-(שעבר לסלוניקי מטורקיה) מה שנקרא "דולמה" בפיהם של יהודי טורקיה והטורקים עצמם. רק שבטורקיה לא אוהבים להזכיר זאת . דרך אגב לא מזמן היתה כתבה בעתון "ידיעות אחרונות" על ה"דלומה" שישנם באיסטנבול שחלק מהם רוצים להתגייר.

סניוריקה השבתאים באיסטנבול נקראים

גם סזניקוס (על שם הדג סזאן שהוא הקרפיון שנמצא שם בנהרות) וחלק מהם יש להם טקס של עמידה על גדות הבוספורוס וקריאה "שבתאי קואנדו ואזאה וניר..) בערגה גדולה שכן הם האמינו שהוא המשיח כפי שהוא שיכנע אותם.

Sarika

New member
סניריקה, הכת נקראת "דונמה" שפרושה

בטורקית - מומרים. אנשי הכת מאמינים במשיחיותו של שבתאי צבי, הם מוסלמים למראית עין אך מקיימים כמה ממצוות היהדות ומספר טכסים ומנהגים.

שריקה צודקת במאה אחוז - טעיתי

הם נקראים "דונמה". באם את מסתכלת על השעה המוקדמת (ובשבת עוד )אכן, יש לי נדודי שינה.

מואיס

New member
ברוך הבא מייקי , באשר לשאלתך בקשר

לרב פרחי, מצויה ברשותי תמונה משנת 1936 מסופיה, בא כמה עשרות פורטרטים של יהודים, חלקם חיים וחלקם מתים(בתאריך צילום התמונה). יש שם לפחות שני פרחי אבל אף אחד מהם לא נראה כמו רב, היחידי שנראה שם כמו רב הוא אבי סבי אימי הוגלתה במלחמת העולם השניה לעיר רוסה אני אשאל אותה אם היא שמעה על הרב

מייקי 770

New member
פרטים נוספים על הרב פרחי

תודה רבה, אמסור לך עוד פרטים, אולי זה יעזור לאימך- לרב פרחי היו 9 ילדים. אחת,שרה,נישאה לברוך לורר והם עברו לרומניה ב1922

למעלה