השם שלנו

השם שלנו

רותי, קראתי באתר שלך על השם שלנו, וזה נושא שכבר מזמן רציתי לשאול עליו אנשים מבינים. מה שכתבת באתר אומר בעצם לא להחליף את השם שלנו... לפני שלוש שנים אני החלטתי להחליף את השם שלי, והאמת, הכל קרה בצורה "מקרית", אבל לא עשיתי שינויים בתעודת זהות (משהו שהתכוונתי לעשות בימים הקרובים). העניין הוא, שאני לא מתחבר בכלל לשם המשפחה שלי ,ובעצם כל הזמן חשתי לא נעים להגיד אותו וכו'... את השם הרגיל (לא המשפחה) אני דווקא מאוד אוהב, וכל קרוביי קוראים לי בו (כמובן), אבל חשבתי אם אני כבר מחליף אז את שניהם - שם ושם משפחה. אני החלטתי ללכת למשרד הפנים כבר, ולהחליף אותו רשמית! ועכשיו אני לא יודע מה עושים - בעקבות המאמר שלך...

רותי 11

New member
שם משפחה הוא פחות

חשוב ומהותי כמו השם הפרטי שלנו לכן אם תחליף את שם המשפחה שלך בעצם זה לא ישנה את מסלול החיים שלך. את השם הפרטי לא הייתי משנה

זה משנה -גם אם השם האמיתי רשום בדף נוסף?

כאילו השם בכל זאת נמצא בדף התעודת זהות (לא בראשי) - זה בכל זאת משנה? זה ממש משנה את המסלול? ומה אם אני פשוט לא מרגיש טוב עם זה שיש לי ?? אה ועוד משהו... אם אני עושה לעצמי תעודת זהות נוספת (שיהיו לי שניים) - אחד לצורך פרוייקטים, והשני לצורך הרוחני הזה..? מה את חושבת?

רותי 11

New member
זה בהחלט משנה

וחשוב לא לשנות את זה אם אתה עדיין רשום בשם המקורי זה טוב האמת שהשם שלנו למרות הכל ממשיך ללוות אותנו לאורך כל הגלגול אם נרצה או לא

gavrik

New member
מה עם אנשים שיש להם "כמה" שמות פרטיים?

יש לי שם אחד מקוצר שכמעט כולם משתמשים בו. אבל בבית למשל, אמא בדרך כלל פונה אליי בשם אחר ואבא בשם שלישי. יש את השם המלא שגם מידי פעם נעשה בו שימוש ועוד שם שהוא בעצם קיצור של השם המקוצר. מקווה שלא עשיתי יותר מידי סלט... בכל אופן, זה סך הכול חמישה שמות. והבנתי שהשם של בנאדם אמור להעיד עליו. אז מה זה אומר עליי?

רותי 11

New member
השם החשוב הוא השם שאתנו נולדת

זה גם השם שרשום בתעודת הלידה

well being

New member
ואם כבר מישהו שינה את השם. מה זה אומר?

ומהניתן לעשות...?

רותי 11

New member
תמיד אפשר לחזור לשם המקורי

וגם אם לא לפחות לחשוב על השם הזה לא לבטל אותו לחלוטין

ושאלה סופית לנושא הזה

ואם משנים לשני השמות בתעודת זהות? שם הלידה/ שם נוסף ושם המשפחה ? אחד אחרי השני? תודה!

רותי 11

New member
כמו שאמרתי

שם המשפחה פחות מהותי לדרך שלנו כאן הוא יותר ארצי, החשוב הוא השם הפרטי כמו שאתה יודע רוב הנשים מחליפות את שם המשפחה שלהן, וזה לא באמת משנה אותן

לא לא הבנת...שנייה...

לא התכוונתי לשם המשפחה. התכוונתי לאם משנים לשני השמות? כאילו אחד אחרי השני? למשל: "יוסי.דור כהן" - סתם דוגמא. (השם "יוסי" מלידה נגיד). ככה זה בסדר? או שעדיין זה לא מסתדר..?

רותי 11

New member
גם לא מוסיפים שמות

משום שבקמרה כזה אתה מביא אנרגיה שלא הייתה אמורה להיות כאן מראש והיא יכולה להכביד.

אווו לא ידעתי שזה ככה...

בעצם אני רשום בפרוייקט כלשהו, ואני נקרא בשם אחר שם. גם הדיפלומות שהעניקו לי, נרשמו על השם השני שלי. לא נגעתי עד היום בתעודת זהות מהשמועות שזה לא טוב - כמו שאת גם כותבת לי. יוצא שאני לא אשקול כבר להחליף כלום, כי אני רוצה שמה שטוב בשבילי ישאר וימשיך להיות כזה. טוב, תודה לך!

רותי 11

New member
בוא ואומר לך משהו חשוב מאוד

הרבה אנשים חושבים שאם הם ישנו את השם שלהם אז יהיה להם טוב יותר ובעצם זה כל כך לא נכון, למרות שהרבה פעמים לאחר שינוי השם יש שינוי אנרגטי אבל הכל זמני, עד שמגיעים לדברים המהותיים בחיים, לא נתקלתי באמת באנשים שהחליפו את השם שלהם וזה עשה להם באמת טוב לאורך זמן. צריך להבין שאם רוצים שיהיה טוב צריך לעשות עבודת מודעות ורק זה מה שבאמת פותר לנו את העניינים ואל כל מיני דברים "קוסמטיים" למיניהם. והכי חשוב אם הנשמה שלנו בחרה את השם הזה היא יודעת טוב מאיתנו מה נכון לנו

זה בדיוק מה שדיברתי עליו-בגלל זה שאלתי

על החלפת שם. אני אומנם לא החלפתי בתעודת זהות, אבל החלפתי אותו בין אנשי פרוייקט שאני נמצא בו. לא אמרתי את שמי האמיתי, ובעצם בזכות זה, אני הרגשתי מאוד טוב. הרגשתי נוח להגיד את שמי ואת שם המשפחה (החדשים שלי), ובדיוק זו הנקודה שבגללה גם חשבתי לשנות את השם - גם בתעודת זהות. זה למקרה ובאמת צריכים פרטים רשמיים, ומבקשים את תעודת הזהות, אז חשבתי שיהיה כבר שם בדיוק את מה שאני אומר...וזה לא. בואי נגיד שאני בשם אחר כבר קרוב ל4-5 שנים, ואני לא מרגיש יותר מנפלאה והכי טוב, כששואלים ואני עונה: אני ___________ זה מרגש אפילו. כשאני נותן את התעודת זהות (למקרה ומבקשים), אני לא מרגיש הכי טוב עם עצמי. אין לי מושג.

רותי 11

New member
בעקרון יש לך חופש בחירה לעשות מה

שאתה רוצה, אבל הכי חשוב זה לעבוד על הפנימיות ותחושת השלמות שלך

נכון, אבל כתבת שזה משפיע על מסלול החיים

וזה מבטל לי את הרצון אוטומטית, את מבינה? ואני מאמין לזה, כי שמעתי על זה הרבה מאוד פעמים. הקטע שאני מרגיש שלם עם השם והכל, כדבר פרטי, בבית עם אנשים שמכירים אותי. כשאני מגיע לפרוקייטים, מקומות עם אנשים זרים, אני מרגיש טוב יותר אם שואלים, ואני עונה את השם ה-2 שלי.... אין לי מושג למה זה קורה, אבל זה שנים ככה...עד שבסופו של דבר אני קראתי לעצמי בשם אחר... רוב האנשים לא מכירים את שמי האמיתי, ואני לא נותן את המידע הזה עליו. טוב, אני החלטתי לא ללכת להחליף אחרי הדיון כאן, אבל אמשיך לקרוא לעצמי בשם ה-2 עם אנשים חדשים ואלה שכבר יודעים אותי ככה.

רותי 11

New member
מה שהייתי ממליצה לך לעשות

זה פשוט לעבוד על הערך העצמי שלך ולא לחשוש ממה שאנשים חושבים עליך או איך מקבלים אותך, ראשית אתה צריך לקבל את עצמך.

אני יודע שזה נשמע כמישהו חסר ביטחון

ואני מסכים שיש בזה את הרסיס הקטן באמת הזו. אבל אני חושב שזה לא קשור בסביבה...אני לגמרי לא מתחשב בעניין הסביבה, זה לא נמצא במועדפים שלי: מה יחשבו. אני יותר שם לב למה שקורא אצלי, ואני לא מרגיש את זה כל-כך טוב - כמו שאני מרגיש עם ה-2 (השם). בכל מקרה, אני לא יודע אם באמת הצלחת להגיע לסוף דעתי, אבל מקובל עליי לא להחליף, ואני גם לא אעשה את זה.

למעלה