השם ליאת

mamy4

New member
השם ליאת

אשמח לדעת האם השם טוב לי והאם הוא מתאים לי ונכון עבורי. אני בת 39 וחד הורית. חברה אמרה לי להוסיף בתעודת הזהות על גבי מדבקה את השם "ליאל" וכך גם עשיתי. האם זה טוב ונכון השם ליאל עבורי? בנוסף לשם שלי או להחליף את השם שלי לגמרי? אני פשוט מרגישה שלא הולך לי בחיים בעיקר בתחום הזוגיות. אשמח לתשובה.

גל סופר

New member
על סמך מה הוספת השם?

אינני מצליח להבין מדוע היא ייעצה לך זאת. מחקי את השם הזה, הוא לא שלך. השם שלך הוא "ליאת" ואינך צריכה להחליפו. לעניין הזוגיות, אני אטעה אם אומר שהבררנות שלך מנעה זאת ממך? [לפחות בתחילת החיים].

mamy4

New member
גל, הוספת השם נעשתה בגלל אי הצלחות

כשלונות אכזבות והרגשה לא טובה שלי בכלל ובגלל שנאמר לי משהו בעניין מזלות שחסר לי אויר או אדמה....? לא יודעת היות ואני לא בקיאה בעניין סתם שאלה: האם בדיקת השם לא נעשית ע"י תאריך לידה מדוייק או שמות ההורים או פרטים כלשהם נוספים....? אשמח אם תעזור לי להבין את העניין ואת חוסר ההצלחות שלי בחיים... האם אכן השם ליאת מתאים לי ואין צורך להוסיף שם נוסף שיעזור לי ...

mamy4

New member
לעניין הזוגיות אני לא בררנית אני

פשוט לא רוצה ליפול כמו שנפלתי בפעם הראשונה ולכן אני בודקת טוב טוב ולא בכל מחיר ובכל מצב... מה גם שבמשך 3 שנות גירושי לא היה לי קשר בכלל... לכן חשבתי שמשהו בשם לא טוב עבורי. גם אותה חברה אמרה לי להוסיף על גבי דלת הכניסה לבית ליד המספר את האות "ב" על מנת שייתן מספר שיותר משתיים בגלל עניין הזוגיות מספר הבית הינו 64 ולכן זה נותן 1 ואז היא אמרה לי להוסיף "ב" (2) שייתן 3 ויפתח לי את הזוגיות....האם זה אכן נכון והאם להמשיך לשים את האות "ב" על גבי הדלת. מרוב תמימות אני עושה מה שאומרים לי

גל סופר

New member
אכן, בדיקת השם היא ע"פ שמות הורים ותאריך לידה

אך במקרה הספציפי הזה, לא נזקקתי לשום פרט לאור העובדה שסיבת השינוי בעייתית בפני עצמה. ישנה העדפה ברורה לשם "ליאת" על פני השם "ליאל". מחקי את השם הזה ולהבא אל תקחי כל הצעה שנותנים לך. בדקי את הדברים. לפתור את בעיית "חוסר ההצלחה שלך" [ולמען האמת, זו לא הבעיה שלך] אפשר לעשות באמצעים אחרים- כמו להבין מאיפה הבעיה נובעת. בתגובתי כתבתי לך שמדובר בבררנות ולא טעיתי. כמובן שלעדן את המילה 'בררנות' ל'בחירה טובה יותר' וכו' זה בסדר גמור ונורמלי, אבל כדאי להתמודד עם המציאות באופן הכי 'גס' שאפשר. המלצתי לך, כאשר זה נוגע לזוגיות, היא להתחיל להבין את התהליכים שעברת בזוגיות הקודמת ולהבין תוך כדי למה תהליכים כאלו לא יחזרו על עצמם. ברגע שתגלגלי את זה בראשך מספר פעמים, את עשויה להבין כי לא השם כאן הוא הבעיה- אלא הגישה. זו גישה נפוצה מאוד, אבל בעייתית. בהצלחה.

mamy4

New member
גל תודה על תשובתך אך השאלה שלי

לעניין החלפת השם או האם השם מתאים לי לא התייחס בכלל רק לזוגיות. החיים שלי בכלל ידעו המון עליות וירידות בשנים האחרונות בלשון המעטה והייתי תקופה מסוימת גם בדכאונות....והמון מצבי רוח משתנים ונפילות. כך שאתה נתפסת במידה כזו או אחרת רק לעניין הזוגיות. וציינת כי חוסר הצלחה שלי אינה הבעיה שלי אלא יש משהו אחר. אשמח לדעת מה הבעיה שלי ...על מנת שאוכל "לטפל" בה....ולסדר את חיי בכל תחומי החיים. גם בתחומי העבודה יש לי בעיה... כך שאתה מבין שהבעיה יותר רחבה מרק זוגיות. ציינתי זאת יותר כי אני משתוקקת לילדים נוספים וזוגיות ומשפחה. אשמח אם תאיר את עיני. האם לגבי האות "ב" ליד מספר הדלת גם להוריד ? או שיש משהו בגו. תודה תודה

ל'ליאת'

סליחה שאני מתערבת באמצע השיחה הנפלאה שלכם, אבל אני רק יעיר על נקדה אחת הקשיבי נא: הרי כל מי שמזכיר את שמך מודיע לך (בחצי שניה) שאת שיכת לו.לי-את. אם יש לך אישיות כל שהיא, ודאי משהו קטן בתוכך מתקומם להרף עין. כתוצאה מזה יש עכובים קטנים שלפעמים (אם כי לא תמיד) הופכים לכשל. אז כל "ליאת" יכולה להתחתן, אבל גם בתוך הזוגיות, אין לה סכוי לשלמות, וכתוצאה מזה יש עליה ברמה התקפנות. חבויה או לא. אז כמו שאמר גל, הדרך לפתרון אינה החלפה פראית ופתאומית של שמך. זו אינה חולצה שמחליפים ואז נראים אחרת.

IBP1

New member
היי ליאת ......

ל ' + י' . לרוב כאשר אני מפענח שמות ,אני נוהג לבחון זאת מול תאריכי לידה ,אבל כאן אני מסתכל על הפלוסים ובעיקר על המינוסים של אותיות שמך ותרשי לי לומר שאני מצליח להבין מה עובר אצלך . האות ל' בשמך מייצגת את החשיבה בעוד האות י' מציבה את עניין הרגש והלב. האות י' צובעת את ליבך באמון ,אמונה ,תקווה ,טוב לב ומעט תמימות.ומכאן ואילך כל הדרך סלולה לכאוס . האות ל' אצלך היא אות קצת בעייתית ,שכן בארסנל שלך יש את המילה "את" והאות ל' דורשת תמיד את דעת הסובב וככל שיש יותר "סובב " העוצמה של האותיות א+ת נחלש מיידית ולכן אין לך את הדעה של עצמך ואת חייבת להקשיב למה שאחרים חושבים שמתאים לך. כך היה וכך יהיה תמיד שכן אצלך אין כבר "את" ולכן כל ההחלטות בחייך סובבות סביב אחרים.. את צריכה להכניס לחייך יותר "את" ופחות להיעזר באחרים ....כי ככל שאת נעזרת באחרים ,את מאבדת משהו מעצמך. הגיע הזמן יקירתי לעמוד על דעתך ולקחת כמה החלטות חשובות בחייך. אגב ,אל תביטי במחסור הקטן של השם "ליאת" ....הבונוסים ממנו יכולים להיות גדולים אם תדעי לקחת את עצמך בידיים . אין שם מושלם והאדם חייב לדעת לנהל את חייו עם מה שיש לו ברשותו. תנהלי את חייך בעצמך . אני יודע שדבריי יכולים להישמע קשים. אבל תתעוררי את לא ילדה קטנה כבר. ,קחי אחריות על עצמך.

למעלה