השם יומה (לגבר)

talia olav

New member
השם יומה (לגבר)

גברים בשם זה מופיעים למעלה מ-200 פעם ב-JRI, עם וואריציות כגון Juma, Jume, Jumen. אשמח לדעת אם מישהו מכם שמע על שם זה, או יודע את מקורו. במיעוט המקרים בהם ראיתי את התעודות הרלבנטיות עצמן, השם שהופיע בהן היה בפועל אחר: יונה או יישע Jucia. במסד השמות העבריים בג"ג לא מצאתי את השם, אך הוא מופיע ברשימת אבותינו. אך אני תוהה מהו המקור לרשימת אבותינו - אולי גם שם מדובר בפיענוח שגוי?

סיעור מוחות

1. בהקשר שאת מעלה, ברור שהשם Juma הוא שם פרטי. 2. ב"אבותינו" מצוין שהמקור שבו הם מצאו את השם הוא JRI-Poland` 3. השמות ב"אבותינו" הם שמות משפחה; 4. האם את מבלבלת בין שם פרטי לבין שם משפחה ? קשה לי להאמין
5. בגוברניה של PIOTRKOW יש 25 מופעים של השם הזה במדויק; 6. השם Juma כשם פרטי נפוץ למדי ומופיע בגוברניות שונות. בין היתר, הוא מופיע גם בצרוף השם "בנימין", "מרדכי", "יהודה" ועוד. רוני

talia olav

New member
../images/Emo51.gif רוני - הפתרון בגוף הודעתך!

אמנם לא הדגשתי שכוונתי לשם פרטי - מתנצלת. 2-3. אני מתכוונת לאינדקס השמות הפרטיים של אבותינו, שמבוסס על ביידר. 5. תודה על ההארה החשובה בעניין הצירופים! אני בדקתי רק על פי תחילית Jum ולכן החמצתי נקודה זו. מכאן אני משערת שהשם הוא נגזרת של בנימין (בניומן / יומן)..... ואמנם, זה עתה מצאתי במחוז לובלין תמצית תעודה בה כתוב: בנימין (יומה). [ובכל זאת, בחיפוש בפולין הקונגרסאית מצאתי כ-200 יומה בלבד - לגמרי לא נפוץ, בפרט נוכח הנטיה לטעות בפיענוח בין יומה ליונה, וכפי שגיליתי היום - גם בין יומה ל-Jucia, שחותם ייעצע או יישע ]. תודות ולילה טוב ט-א נ.ב. המאמץ אינו אקדמי בלבד. לפני חודשים אחדים ביקשתי סיוע בפיענוח שם ברוסית - ואף אחד לא הצליח בכך, כולל לא מתרגמים מקצועיים מומחים. היום ברור לי שזהו אותו ייעצי - ישע, ששמו נגלה בחתימות על תעודות אחרות בפולנית, ועוד ידובר בו.

למעלה