השם הפרטי שיינדל מהי המקבילה העברית המקובלת? תודה סורין
S segev018 New member 30/11/06 #2 יפה? שיין = יפה (לשון זכר), שיינה = יפה (בנקבה), וכולנו מכירים את שיינה-שיינדל שלי, זוגתי היפה... של שלמה ארצי
יפה? שיין = יפה (לשון זכר), שיינה = יפה (בנקבה), וכולנו מכירים את שיינה-שיינדל שלי, זוגתי היפה... של שלמה ארצי
ארנון הרשקוביץ Member מנהל 30/11/06 #4 השיר הוא, כמובן, של אלתרמן וארצי הוא המלחין. כאן אפשר לשמוע את השיר הקסום הזה. ארנון
S soring New member 30/11/06 #5 את זה אני יודע אבל האם השם יפה היה מקובל לפני 100 שנה ? אולי השאלה המדוייקת היא האם יש שם עברי שמקובל להצמידו לשיינדל? תודה
את זה אני יודע אבל האם השם יפה היה מקובל לפני 100 שנה ? אולי השאלה המדוייקת היא האם יש שם עברי שמקובל להצמידו לשיינדל? תודה
S Sadetsky New member 30/11/06 #7 עכשיו שאתה שואל... אני לא זוכרת שנתקלתי בשם עברי צמוד לשיינדל. זה היה נפוץ יותר עם שמות עבריים (רחל-לאה, רבקה-חיה, וכד'). המידע שלי שעון על עיון בכמה ארכיבים מאזור רומניה/בסרביה. זה שם סבתא-רבא שלי כך שהשם הזה בפוקוס מלא אצלי ולכן הזיכרון החד.
עכשיו שאתה שואל... אני לא זוכרת שנתקלתי בשם עברי צמוד לשיינדל. זה היה נפוץ יותר עם שמות עבריים (רחל-לאה, רבקה-חיה, וכד'). המידע שלי שעון על עיון בכמה ארכיבים מאזור רומניה/בסרביה. זה שם סבתא-רבא שלי כך שהשם הזה בפוקוס מלא אצלי ולכן הזיכרון החד.