השלמה לגמר מהשלד

ITCHAKG

New member
ההבדל יכול לנבוע מהגדרת

סוג ועלות הרצוף בבית וחיפוי קירות אמבטיות, מחיר הכלים הלבנים, מחיר המטבח,מחיר האלומיניום, מחיר דלתות הפנים. על כן כדאי שתכין את האומדן התקציבי על בקשת הצעות מחיר לעבודה בלבד לא כולל את המוצרים שהזכרתי וגם תבקש הצעות מקבלן חשמל וקבלן אינסטלציה. הבעחיה הכי גדולה שקודם צריך להחליט מה רוצים וחר כך להכין תקציב ראשוני, ולנהל משא ומתן עם קבלנים וספקים על בסיס מפרטים, תכניות או סקיצות. את השלב הראשוני יתכן ותוכל לעשות לבד תוך התייעצות גם כאן בפורום, אך בשלב מאוחר יותר תצטרך יועץ מיומן שידריך אותך וכנראה אף יותר. בהנחה של סטנדרט בינוני וללא השתוללויות האומדן הראשוני מאד והוירטואלי נע בסביבות 500-600 אלף שקל.

בינא

Member
לרומניהקטנה...ממש לא הבנתי מה אוכל אותך...?

היכולת שלי להראות דברים מכל זווית אפשרית או העובדה שהרומנים נחשבו תמיד הגנבים הגדולים באירופה? מספרים על שר הטכסטיל הרומני שהגיע לבקר בארץ והביאו אותו למעל "אתא" שהיה "המפעל" של ענף הטכסטיל בארץ ומקור גאווה להסתדרות ולקחו אותו לסיור במפעל. פתאום אחד המאבטחים הישראלים של ראש הממשלה שלנו, שארח אותו, ראה חוט לבן מבצבץ ממכנסי השר והחליט שלא יאה לשר הטכסטיל הרומני להסתובב כך עם חוט לבן מבצבץ והחל למשוך את החוט... החוט היה ארוך והמאבטח גילגל אותו על היד בזמן שהלך מאחורי שר הטכסטיל. כשהגיעו לשלב הברכות ההדדיות, נטל השר הרומני את רשות הדיבור והילל את המפעל ואת ההסתדרות ועוד אמר: ידוע בכל העולם שהרומנים נחשבים לגנבים...אבל זו פעם ראשונה שאני נקלע למצב שבו מצליחים להוריד לי את התחתונים... בלי להוריד את המכנסיים. לנוכח הטענות "לא יכול לקבל דעות של אחרים ? מי שם אותך לחכם הדור ? ועוד להטיל דופי באחרים ?", אני מרגיש ממש כמו שר הטכסטיל הרומני... המום.

avi5199

New member
מנסיון שלי כשתבא לסגור איתם המחיר ישתנה

הם בדקה ה 90 יכניסו לך כל מיני סעיפים "שלא הביאו בחשבון" בזמן ההערכה הראשונית. חוץ מזה יש הבדלים גדולים במפרטים, ואני לא מדבר על מפרט "מפואר" אלא בין מפרט גרוע (חומרים לא תיקניים, טיח וריצוף לא מקצועיים, דלתות מקרטון מצופה בטפט, חלונות אלומיניום של יצרן לא ידוע ומתקין חאפר עם תריסים מפלסטיק או מקלקר מצופה ברדיד אלומיניום, ריצוף זול וגרוע, ... וכ"ד ) למפרט רגיל - חומרים תיקניים ואיכותיים, יש פער גדול מאד. שלא לדבר על מפרטים באיכות גבוהה יותר. תשב איתם על המפרט ב"רחל בתך הקטנה" כל פרטי הפרטים, ותדרוש איכות סבירה ותיקנית בכל נקודה במפרט ותראה איך המחיר משתנה בהתאם.

למעלה