השלמה לגמר מהשלד

g7007

New member
השלמה לגמר מהשלד

שלום אשמח לקבל אומדן .....( אני יודע שהשאלה כללית) שלד של כ 200 מטר , עוד כמה אלפי $ אני צריך להוסיף בשביל גמר טייח , אינצטלציה , צבע, דלתות , חלונות , ריצוף ,דלת כניסה , חשמל , מטבח וכו' בררור לי שיש ריצוף \ חלונות\ מטבחים וכו' בעלויות שונות אבל אני צריך אומדן לסטנדרט בינוני עד לכניסה למגורים תודה מראש

150 ????

אתה לא חושב שהגזמת ??????????? זרקת מהמותן מספר אני חושבת......... על 200 מטר בנוי להשלים לגמר בסטנדארט בינוני לא יעלה יותר מ 90 אלף דולר ( קח בחשבון 10 עד 15 אחוז לכל כיוון) בתשובה הקודמת אמרו לך להוסיף עוד כ 750 דולר למטר ............. על מה בדיוק אם הוא מדבר על סטנדארט בינוני 90 עד 100 לא דולר יותר וזה גם אם תביא קבלן מפתח מהמצב הזה אם תביא בעלי מקצוע לבד תוריד 30 אחוז

בינא

Member
לנטלי ואחרים - בואו נעשה חשבון...

150,000$ ל-200 מ"ר יוצא 750 $/ מ"ר או בשקלים = -.3,150 ש"ח\מ"ר נוריד את המע"מ (15.5%) כי את זה הממשלה גונבת מהבניין לכן נחלק 3,150 ש"ח ל-1.155 ונקבל 2,727 ש"ח = בערך 650 $/מ"ר...זאת אומרת 100 $/מ"ר לוקחים לנו כי אנחנו מבקשים לגמור את המבנה... נניח שקונים קרמיקה ב-50 ש"ח/מ"ר (כולל ההובלה לאתר) ונניח שחומרי עזר כמו חול וטיט ומלט, כולל הובלה והכנסה למבנה, יעלו עוד 10 ש"ח/מ"ר ועל זה נוסיף את עבודת הרצף והעוזר שלו שיעלו עוד 100 ש"ח/ מ"ר...כמובן שאפשר "יותר זול"...אבל נניח...נשאר לנו מ-2,727 ש"ח/מ"ר, לאחר שהורדנו 160 ש"ח > 2,567 ש"ח\מ"ר. עכשיו ניקח את הטייחים ונראה להם את הבניין ונגיד להם שאנחנו רוצים הצעת מחיר כולל פיגומים וכולל מעמדים מעץ וכולל החומרים לטיוח כל הבית, 3 שכבות בחוץ (שכבה אוטמת, שכבה מישרת ושכבת הכנה לשליכט צבעוני) ועוד שכבת שליכט צבעוני שאתם תביאו להם וחוץ מזה גם טיח פנים עם שליכט מוכן לצבע ונניח שבמ"ר לבית של 200 מ"ר ב-2 קומות(?)...המידע לא קיים...עם כמה גליפים וחלונות ופתחים בגודל(?)...המידע לא קיים...בקיצור, הטייחים יסתכלו על הבניין ויגידושהם רוצים קומפלט לאחר הנחה "רק בשבילכם"...100,000 ש"ח וזו הזדמנות שלא תחזור...הלכו עוד 500 ש"ח/מ"ר מבנה (שימו לב...ל-מ"ר מבנה לא קירות) וזה לא כולל תיקונים בסוף... מה נשאר לנו? > -.2,067 ש"ח\מ"ר... עכשיו יש בעיה חדשה...יש גג? אין גג? איזה גג יש? שטוח? צריך בידוד ואיטום לגג כזה? אם אין גג האם צריך להכניס לחשבון גג רעפים עם שיפועים? כמה שיפועים? יש עבודת פחחות? מזחלות? מרזבים? איזה סוג רעפים? אלומיניום? כמה חלונות? איזה גודל? איזה סוג פרופילים? איזו זכוכית? עם רשתות? עם או בלי תריסים? 100,000 ש"ח בטוח הולכים על אלומיניום במבנה כזה שהם עוד 500 ש"ח/מ"ר ומה עם דלתות חוץ? מפלדה? מעץ? באיזה גודל? למי שעוד לא הבין...בלי נתונים לא ניתן לעשות שום חשבון! לכן 750 $/מ"ר כולל מע"מ לבצוע עבודות גמר לבית של 200 מ"ר לא מוגדר בכלל...זה לא מוגזם בכלל. האם נכון לעשות חשבון ככה? בכלל לא! הנכון הוא לעשות את החשבון לפי התקציב הנתון. לשאול את השאלה אחרת: יש לי עוד 100,000 $ בשביל לגמור את המבנה...כולל מע"מ. מתוכם יש להשאיר בצד לפחות 5,000 $ להוצאות כמו תשלומי חשמל, מים, שמירה, בדיקות, פינוי פסולת ועוד ועוד. נשאר 95,000 $...שמתוכם 13,000 (!)$ ילכו לתשלום המע"מ ונשארנו עם 82,000 $...מה כדאי לעשות ומה כדאי לדחות עם תקציב כזה? איך יודעים? איך עושים חשבון כזה? הולכים ומשלמים למי שיכול בדיוק כמו שמשלמים למורה לנהיגה על לימוד נהיגה. אל תנסו לבד בבית כי לא תצליחו לבד. זהו מקצוע שרק הניסיון רוכש. לא לומדים תימחור כזה בשום מקום, זה נלמד בשטח. מלווה בניה מקצועי יכול מאוד לעזור כאן, אבלגם הוא לא אלוהים, לא אחראי על קפיצות מחירים, על העדרות של בעלי מקצוע מסוגים שונים כמו טייחים למשל ולכן, גם הערכות זהירות של המלווה, יילקחו על-ידי החכמים, לא כתורה מסיני, אלא כאומדן בלבד...כי בבניה הקונוונציונאלית, בגלל משך הזמן שלוקח לבצע את הדברים, מחירים יכולים להשתנות, עלויות תמיד עולות בארץ שלנו ותמיד תהיו תלויים בקבלנים שהמקצוע שלהם הוא להסביר לכם למה אתם צריכים לשלם יותר ממה שהם בעצמם אמרו לכם מראש... עכשיו נראה סביר...ה-750 $\מ"ר???

כ --- 400000 ש"ח

80,000 ש"ח טיח 80,000 חלונות 40,000 חשמל 30,000 מטבח 20,000 צנרת אינסטלציה וביוב 20,000 דלתות 25,000 ריצוף 25,000 מקלחות 50,000 גדרות ושבילים 10,000 צבע 10,000 שערים

avi5199

New member
גג רעפים ואיטום, מעקות ספי חלונות, גינה

דלתות - יש אנשים שרק על דלת קידמית מוציאים 20000 חלונות - יכול בקלות לעבור את ה 100000 במיוחד אם יש הרבה תריסים חשמליים וויטרינות. גינה - תיכנון , מסלעות קירות תומכים ומילוי אדמה, פינוי זבל, מערכת השקיה, גינון ... יכול להיות סעיף כבד. נגרות - ארונות קיר וכ"ד ארונות באמבטיות + שיש (עולה כמו מטבח)

הוא אמר "גמר בינוני " -אז בחלונות אפשר

גם בפחות מ 80000 ש"ח , את האיטום שכחתי , אבל זה לא סעיף יקר , החשבון יצא 380,000 ש"ח אני הוספתי עוד 20,000 ש"ח לאומדן הכללי . הוא יכול בהחלט לסגור ענין ב 400,000 ש"ח .

ב ר ז

New member
צנרת אינסטלציה וביוב 20,000 ש"ח נראה מעט מדי

קבלתי היום הצעה פאושלית לבית 180 מ"ר + 6 שוחות הכל קומפלט 35,000 ש"ח צנרת אינסטלציה וביוב 20,000 ש"ח נראה מעט מדי

פיטנגו4

New member
גינה

לא כולל פיתוח מדרכות ושבילים, לא כולל פרגולות, ריהוט ותאורה: 30,000 ש"ח ומעלה להקמת גינה - כולל תכנון מקצועי והקמה (השקיה, צמחים, חומרים, עבודה).

א. בשלב זה אני לא חושב אפילו על הגינה

יש כל הרבה מה לשבור את הראש ( אינסטלציה חשמל ביוב חלונות ודלתות ) הגינה היא בסוף . שיעשה כל אחד את החשבון שלו , אחד יכול להשקיע 5000 ש"ח השני יכול להשקיע 50000 ש"ח פרגולות שייכות לשלב השלד, אם עושים אותן מבטון . ריהוט לא שייך לתקציב הבניה זה תקציב אחר . גינה גם אפשר לעשות לבד , לא חייבים בעלי מקצוע , היות וזה הסוף של הבניה, בדרך כלל נגמר כבר התקציב . לאלו שאין להם תקציב גדול .

פיטנגו4

New member
גינה זה החדר הכי גדול בבית. לא להשאיר לסוף!

אתה בחרת להשאיר אותו לסוף, ואתה הרי גם מתכוון לרצף הכל. רוב האנשים שונים ממך, לצערי - אכן הרוב באמת משאירים אותו לסוף, אבל יותר ויתר אנשים, בעיקר אנשים שבונים בית שני ולמדו מהטעות, יודעים שגבולות התכנון והתקצוב הם גבולות המגרש, והם מעדיפים לדעת מראש מה התקציב של ה"חדר" הזה. אם יש סיבה שאני כותבת בפורומים - זה רק כדי להביא את הנושא למודעות, כדי שלא ישאירו את הגינה לסוף. המודעות הולכת ועולה. אני מעורבת בימים אלו בבית בשלב שלד עם תקציב מוגדר לגינה. זה השלב הנכון לערב מתכנן גינות: לפני חומות ורחבות, לפני צנרת תת-קרקעית. ועוד בית על הנייר, שמערבים אותי כדי להחליט על ההעמדה שלו, ה-00 והפתחים. שלב עוד יותר נכון.

בסדר , מי שרוצה להתיחס לגינה כבר בשלב השלד

זה בסדר גמור , אין לי כוח לזאת כעת , נעבור את פרעה ( השלד החשמל והאינסטלציה ) אח"כ אני אתייחס .

g7007

New member
אחרי ביקור באתר עם קבלני גמר .......

תודה לכולם על התשובות קפצתי לאתר ולקחתי איתי 2 קבלני גמר להצעת מחיר ( לא ביחד ) אחד נתן לי הערכה של 300 אלף שקל ואילו השני 450 אלף שקל 35 אלף דולר הפרש בין השניים ................ איך לדעתכם אוכל לקבל הערכה בררוה יותר ? יש לציין ששניהם ממש לא התקרבו ל 150 אלף דולר שציין בניא.........

בינא

Member
הבדלים בין הצעות מחיר והערכות מחיר

נדרש להבי כי הערכת מחיר נכונה, צריכה להיות תמיד הגבוהה ביותר, אם אין נתונים. היות והשאלות נשאלו ללא הבאת תוכנית, ללא ציון המיקום בארץ וללא ציון רמות הגימור, ההנחות היו לחומרה....בדיוק כמו שמתכננים הנדסית בית ל"מצב גבולי של הרס" - מצב בו יהיה גם הוריקן וגם רעידת אדמה ביחד. מהערכות המחיר ניתן רק לרדת. ההפרשים בין הצעות המחיר של קבלני גמר שהגיעו וראו את מצב המבנה, הם לכאורה גדולים, אבל כדי לדע אם אומנם כך, צריך לבדוק עבודות שלהם אצל אחרים. הסיבות להבדלי המחירים יכולות להיות רבות והנה רשימה חלקית: 1 מעסיק פועלים יומיים בתשלום "שחור" והשני רק ישראלים עם תלוש שכר מסודר... 1 משלם מיסים כחוק והשני בכלל לא... 1 משתמש בחומרים זולים / גנובים / לא תקניים כי לא מעניין אותו והשני עובד רק עם חומרים עם תו תקן. לאחד יש ביטוחים על כל דבר ולשני אין בטוח על כלום. לאחד יש עבודה במקום קרוב לכן כדאי לו לתת מחיר נמוך יחסית בעוד לשני אין עבודה באזור או שהוא עובד במקום מרוחק מאוד ולכן יהיו לו יחסית, הרבה יותר הוצאות. אחד הבין שאתה רוצה עבודה טובה ואתה פדנט ותשלח לו מפקח כל יום והשני הבין שלא כל-כך אכפת לך התוצאה הסופית העיקר שיהיה מהר וזול. לאחד יש הרבה עבודות לכן הוא יכול לבקש מחירים גבוהים ולשני אין עבודה לכן הוא מבקש "מחיר כניסה". שניהם זולים מההערכות כי יש הרבה דברים שהם לא לקחו בחשבון שהם בכלל צריכים לעשות וחוץ מזה, הם שניהם יוכלו למצוא כל מיני דברים שהיו במסגרת ההערכות שקיבלת אבל לא נכנסו בכלל אצלם להצעה...

ומי כתב רק כאן בדף ?

"כל מי שחושב שרק רמאים מסתובבים לו במדינה הזו שירד מהארץ, כי אין לו מה לחפש כאן...הרי כולם מרמים אותו. לאלו שיש בהם אמונה, שעדיין יש בעלי מקצוע שעבודתם מכבדת את בעליה בלי מרחאות..." אני מת על היכולת שלך להפוך דברים למה שנוח לך. מה קרה, אתה לא יכול לקבל דעות של אחרים ? מי שם אותך לחכם הדור ? ועוד להטיל דופי באחרים ?

למעלה