השלם את המשפט:

jast

New member
מוכר לי....

אז אולי נצדיק את המטרה של הפורום?

נביא לאיזשהו שינוי בתנועה? ולגבי ההודעה שלך- אצלנו יש את רוב החניכים, שמגיעים בין 1700[שעת התחלת הפעולה התיאורטית] עד ל1730 בערך. כי תמיד צריך להתקשר להזכיר לאנשים וזה. מה לעשות, למרות שמודיעים כ-ל הזמן, כאילו המק"קית פשוט; "היי אלונה, פעולה בחמש. מה שלומך?
" לא מזמן הייתה שיחה של מה-מצפים-שיהיה-בפעולות ולפי המק"קית היא הלכה טוב. [לא הייתה לי אפשרות להגיע לשיחה] אותי זה מעצבן כל העניין של האיחור, כי דוגרי, אומרים להגיע ב8, אני שם ב8 ואני זאת שמתייבשת שם חצי שעה.

פתחים לחוסר רצינות מביאים חורבן

צריכות להישאל כמה שאלות! חניכים שמגיעים באיחור, נכנסים לפעולה? במידה וכן (ולרוב התשובה תיהיה כן - אני גאה במי שיואמר לא!) - בסוף הפעולה אתם עושים איזו שיחת הבהרה עם המאחרים? התשובה בדרך כלל היא שמי שמאחר מצטרף תוך כדי. חמור מאוד! אנחנו (אני גם לצורך העיניין) נותנים חזות תנועתית של אירגון לא יציב, שאפשר לזלזל בו. אפקט כדור השלג:חניכים מאחרים בחצי שעה. החניכים שהגיעו בזמן מתייבשים חצי שעה בקן. לחניכים המאחרים לא מבהירים שום דבר, פשוט "מחליקים" את זה, ומבקשים מהם לבוא בזמן פעם הבאה. החניך המאחר קולט שזה היה בסדר ולא עשו לו שום דבר (יש חוסר רצינות בתנועה מותר לעשות מה שרוצים). החניך המאחר יאחר גם לפעולה הבאה. החניכים שמגיעים בזמן יתייבשו שוב בקן. החניכים שמגיעים בזמן יבינו שהפעולה לא מתחילה בזמן אלא חצי שעה אחרי ואז הם יאחרו חצי שעה. המאחרים הקבועים יאחרו יותר וככה יצרנו כדור שלג שגדל וגדל - "המעגל הזה חייב להישבר" (הדג נחש) בסופו של דבר החניכים יהיו מדריכים שיפעלו ככה גם. להלן הצעדים שצריך לנקוט: 1) מי שלא מגיע בזמן לא נכנס לפעולה בכלל, וצריך להגיע לשיחה עם המדריכים והמקקים/קומונרים שלו. (מי שמודיע מראש שהוא הולך לאחר מסיבה מוצדקת יוכל להיכנס) 2) מתוך סעיף 1 - אין דבר כזה לא להגיע לפעולה (במידה והודיעו מראש מסיבה מוצדקת שלא יוכלו להגיע אז זה בסדר) לא הודיעו? אומרים להם שהם לא באים לפעולה הבאה, ומזמנים אותם לשיחה! פתחים לחוסר רצינות יביאו עלינו חורבן נושא שני - חשוב מאד שהכעס על החניכים לא יתבטא אך ורק מצד המדריכים. החניכים שמחכים חצי שעה צריכים לדבר עם המאחרים ולא לפחד מזה - זה לרצות בטובת הקבוצה!! בניגוד לחשיבה שאומרת שזה להתנשא על חבר שלך לקבוצה, אתה הרבה יותר תעזור לו כשתדרוש ממנו כמו שהמדריך דורש ממנו - אחרת אתה גזרת עליו גזר דין של מאחר כרוני, ואתה, הקבוצה שלך והמדריך שלכם אשמים! מעצבן אותך כשאת מגיעה בזמן ואחרים מאחרים- מעולה!! אם לא היית מתעצבנת מצבך היה גרוע מאד. השאלה מה עושים עם העצבים האלה? - לרוב מעדיפים להשכיח אותם בבטן - הרבה יותר חשוב לבוא ולדבר עם המאחרים בלי לפחד להתפרש בעינייהם כ"בובות של המדריך" אלא כחברים שבאים לעזור לבן קבוצה שקשה לו. כעסת עליהם? הראת להם שאת מאוכזבת מהם? אם לא! הגיע הזמן! זה לטובתם!

יואל תעשה טובה

זה מה שנקרא לעשות מכל זבוב פיל.. תפסיק לדפוק נאומים ולהפלסף על כל דבר.. יש דברים יותר חשובים בחיים... לדוגמא איזה חולצה אני אלבש בבוקר- כזאת שאוהבת שמו"צ או כזאת שלא... מעניין...

steelwater

New member
נורא שמוצניקי

זה להתפלסף על כל דבר קטן! שלרוב אני חושבת שזה סבבה כי הדברים הקטנים לשובים, אבל יואל, הגזמת! תן קצת להשתחרר ולצחוק. כולנו מאד אוהביחם את התנועה ואני חושבת שהיא עשתה דברים ענקיים ומעולים אבל אפשר קצת לרדת על עצמו ולעשות את רשימת הדברים הרעים בלי שיהיה לזה יותר מידי כוונה...

jast

New member
אני לא כלכך מסכימה איתך..

"מאוד שמו"צניקי להגיד: שמאד שמו"צניקי זה לדבר הרבה ולא לעשות כלום" זה לא נכון.. לא לגבי מי שאני מכירה בכל מקרה...

נורא שמוצניקי

נורא שמוצניקי להתלונן נורא שמוצניקי להתלהב נורא שמוצניקי לעצבן אנשים שהם לא שמוצניקים נורא שמוצניקי להתכווח על כל דבר קטןובסוף לגלות שבעצם כולם חושבים אותו דבר נורא שמוצניקי לשנוא את המקקים כל השנה ואחרי שהם עוזבים לספר למקקים הנכנסים איך אלא שהיו שנה שעברה היו פשוט מעולים נורא שמוצניקי להתלונן מחנה שלם לחזור הביתה ולספר כמה היה מעולה נורא שמוצניקי לספור את הימים במחנה מתי חוזרים הביתה ואז ביום שחוזרים הביתה להגיד שאין בעיה להישאר עוד איזה כמה ימים ככה בכיף נורא שמוצניקי לאחר לכל מקום נורא שמוצניקי לצאת לי'ג סתם בשביל החבר'ה נורא שמוצניקי לאכול כל דבר שזז (בעצם זה רק מי שעושה י'ג) נורא שמוצניקי להפוך את מצב החסה בשטחים לנאום פוליטי מרגש ומלא בחזון נורא שמוצניקי לדבר ולא לעשות נורא שמוצניקי לבטל פגישה נורא שמוצניקי לעשות ולא לדבר נורא שמוצניקי לחקות את יניב שגיא נורא שמוצניקי לעמוד במפקד אש באמצע המדבר כשטמפרטורה היא 3- מעלות ולהקשיב לאורי אופיר/יניב שגיא/דרור פארקר מדבר על חזון נורא שמוצניקי לשנוא את שומריה (בעצם זה נורא הרי אפריימניק) נורא שומצניקי להתלונן על השמו"צ ולהנות מזה בטירוףףףףף!!!

פ ט רי ק

New member
נורא

נורא שמוצניקי להגיב בציניות וליגלוג כשביה"ס לוקח אותך ליוגה אבל אח"כ להנות מזה נורא; נורא שמוצניקי, שבזמן היוגה אתה לא באמת נרגע אלא חושב איך להעביר את התרגילים האלה לחניכים ולגו"ב לפני שיחות קן לחוצות במיוחד; נורא שמוצניקי להסתכל על האגודלים שלך בתדהמה ולא להבין איך הגיע כל הצבע הורוד הזה לידים שלך אחרי שבכלל לא צבעת איתו באולטרה- שפ"ק שהיה אתמול. נורא שמוצניקי לגלות שהמדריך שלך ביוגה היה קומונר בערד למרות שהוא בכלל נועל"ניק...ולא להבין מאיפה הוא ידע שאני שמוצניקית עד ששמים לב לחולצת שמוץ שהגעת איתה היום לביה"ס. הכי שמוצניקי זה להתכווץ בבהלה כשהבחור שואל בתמימות: "את יוצאת לגרעין?"... פשוט סיפור משעשע שקרה לי היום, ומתאים לי לכאן. ואולי לא...

הוו...

יואל צודק. שמעו אומנם הנושא הוא הומוריסטי, אבל יש את המשפט המעצבן- בכל צחוק יש קצת אמת. ופה זה הרבה אמת. וצריך באמת לשנות חלק מהדברים. והדברים האלה כן קשורים אלינו אל החניכים, אם אנחנו נדבר עם חברינו לקבוצה ונכריח אותם להגיע ב8 הפעולה תתחיל ב8 ולא ב8 וחצי. לפחות עם הקבוצה שלי זה עובד ככה, הם יודעים שהפעולה בארבע וחצי, הפעולה מתחילה בארבע וחצי. מי שמאחר חבל. ובגלל זה הם לא מאחרים. נורא שמוצניקי להיות מוזנח והמוזנחות קוסמת לך.

Kobi Guerrero

New member
אני אתן לך את הדוגמא של סיינפלד

שמסבירה איך המשפט "בכל צחוק יש קצת אמת" הוא משפט דפוק. יש בדיחה שהולכת ככה: איש אחד גדל בניו-יורק. הוא נהג ללכת עם אמא שלו כל יום לאותו בית קפה, ולאכול שם את אותה עוגת שוקולד מדהימה. הוא גדל, והפך לאיש עסקים. כחלק מעסקיו, הוא נאלץ לעבור לגור ביפן. יום אחד, הוא נתקף געגועים לעוגת השוקולד הזכורה לו מילדותו. הוא נסע במהירות לשדה התעופה הקרוב, וקנה את הכרטיס לטיסה הבאה לניו-יורק. הוא הגיע לניו-יורק, ונסע ישירות לבית הקפה הישן. הוא שאל את המוכר - "תגיד, יש לכם עוגת שוקולד?" המוכר ענה לו - "לא, מצטער, היא נגמרה. בשבוע הבא יבוא משלוח חדש". אז האיש ענה לו - "נו טוב, אז אני אקח קפה". אז תסבירי לי... איפה האמת כאן?!?!?

jast

New member
מי שהמציא את המשפט הזה..

היה פרנואיד... לפעמים מספרים בדיחות כי בדיוק ההפך... לא במקרה הזה.. אבל בכל מקרה אני חושבת ש"בכל צחוק יש קצת אמת" זה לא נכון.

TziMHoNoa

New member
נורא שמו"צניקי

לספר בדיחות שמו"צניקיות, מול אנשים לא שמו"צניקים, ולא להבין למה א]'חד לא צוחק. <וזה גם לא נעים.. מנסיון
>

jast

New member
בהחלט!

ולצחוק על הצופים ואז להתפלאות למה מרביצים לך...

yedo

New member
נורא שמוצניקי

נורא שמוצניקי לאהוב את הקומונרים שלך לבוא לכל הפעות ובזמן ושלשם מס קן

נורא שמו"צניקי

לקבוע שפ"ק ובסופו לראות שהקן עדיין לא מסודר. אה לא זה רק אצלנו?><

למעלה