השלכות על הסכם ממון

מצב
הנושא נעול.
השלכות על הסכם ממון

השלכות על הסכם ממון
היי
אני ובעלי מתכננים לרכוש דירה למגורים, עבור בעלי זו דירה ראשונה ועבורי שניה היות ויש בבעלותי דירה מלפני הנישואין (המוסדרת בהסכם ממון, כולל שכירות ממנה שנכנסת לחשבון בנק נפרד, וכמו כן איננו מתגוררים בה).
כרגע בשביל לקבל תנאים טובים יותר בריביות המשכנתא של הדירה הנרכשת חשבתי לקחת מימון משכנתא גם מהדירה הראשונה, האם צעד כזה, היות ואני משתמשת בנכס הפרטי לצורך רכישה של נכס משותף יחשב כשיתוף בעלות וכד של בעלי על הדירה הראשונה ( השלכות על מס רכישה, ובכלל השפעה על הנכתב בהסכם ממון) או לא.
תודה מראש

שילה1

New member
על מנת לקבל תשובה ברורה-שוחחתי עם עו"ד

השלכות על הסכם ממון
היי
אני ובעלי מתכננים לרכוש דירה למגורים, עבור בעלי זו דירה ראשונה ועבורי שניה היות ויש בבעלותי דירה מלפני הנישואין (המוסדרת בהסכם ממון, כולל שכירות ממנה שנכנסת לחשבון בנק נפרד, וכמו כן איננו מתגוררים בה).
כרגע בשביל לקבל תנאים טובים יותר בריביות המשכנתא של הדירה הנרכשת חשבתי לקחת מימון משכנתא גם מהדירה הראשונה, האם צעד כזה, היות ואני משתמשת בנכס הפרטי לצורך רכישה של נכס משותף יחשב כשיתוף בעלות וכד של בעלי על הדירה הראשונה ( השלכות על מס רכישה, ובכלל השפעה על הנכתב בהסכם ממון) או לא.
תודה מראש
על מנת לקבל תשובה ברורה-שוחחתי עם עו"ד
למקרקעין או משפחה.

האם לבעלי יהיו זכויות בדירתי מלפני הנישואין?

השלכות על הסכם ממון
היי
תודה מראש
האם לבעלי יהיו זכויות בדירתי מלפני הנישואין?
שלום נויה.
רישום משכנתא על דירתך מלפני הנישואין אינה אמורה להשפיע על מה שוודאי נקבע בהסכם הממון בינך לבעלך, שאין לו חלק בדירה זו.

שאלה לא ברורה

השלכות על הסכם ממון
היי
תודה מראש
שאלה לא ברורה
את מתכוונת לרשום משכנתה גם על הדירה שנרכשה לפני הנישואים?

מענה לשאלתך

שאלה לא ברורה
את מתכוונת לרשום משכנתה גם על הדירה שנרכשה לפני הנישואים?
מענה לשאלתך
כן. כדי לא למנף גבוה מידי את הדירה הנרכשת מה שיגרור תנאים נוקשים יותר בבנק, אני מעדיפה לקחת משכנתא נמוכה יותר על הדירה הנרכשת ואת השאר להשלים ממשכנתא על הדירה הראשונה שרק בבעלותי

על פניו התשובה שלילית

מענה לשאלתך
כן. כדי לא למנף גבוה מידי את הדירה הנרכשת מה שיגרור תנאים נוקשים יותר בבנק, אני מעדיפה לקחת משכנתא נמוכה יותר על הדירה הנרכשת ואת השאר להשלים ממשכנתא על הדירה הראשונה שרק בבעלותי
על פניו התשובה שלילית
ראשית, החוק קובע ששינוי של הסכם ממון חייב להעשות בדרך שבה ההסכם נעשה, היינו בכתב ולקבל אישור בימ"ש. שנית, לא נראה שיש כאן כוונה לשתף את הבעל בבעלות על הדירה שנרכשה לפני הנישואים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה