השלט..

Twistttttt

New member
השלט..

שלום, רציתי לדעת אם צריך להוריד את השלט של הנהג חדש כאשר ההורה נוהג.. או שזה אפשרי להשאיר אותו תלוי כל הזמן?

samata

New member
ועל סמך מה אתה מבסס את זה?

אני מעולם לא שמעתי על חוק שאומר שנהג ותיק אסור לו לנסוע עם השלט של 'נהג חדש' תלוי, ובטח ובטח שמעולם לא שמעתי על אדם שקיבל קנס על הדבר הזה. ויש כל יום אלפי נהגים ותיקים שנוסעים עם שלט של "נהג חדש" (מטעמי נוחות מובנים), ככה שלא חסר למשטרה אנשים שאפשר לתת להם קנס על זה.

Marble Arch

New member
כמה דברים:

א. זה שלא שמעת על חוק לא אומר שהוא לא קיים. ב. זה שלא שמעת על אדם שקיבל על זה קנס, לא אומר שלא מקבלים קנסות. ג. זה שיש אלפי אנשים שנוהגים עם השלט שלא בצדק- לא הופך את זה לבסדר. ד. זה שהמשטרה לא נותנת לכל האנשים האלה קנס- לא אומר שזה בסדר. באשר לקישור שאני מצרפת- למיטב ידיעתי הקנס על נהיגה של אדם שאינו נהג חדש עם שלט, הוא 100 ש"ח ולא 250. ובכל זאת.

samata

New member
כמה דברים

א. לא אמרתי שאם אני לא שמעתי על החוק הוא לא קיים. ב. מעניין אותי לדעת אם תוכלי להגיד לי בכנות ששמעת על מקרה כלשהו של אדם שקיבל על כך קנס. ולא, זה לא כדי להצדיק את מה שאמרתי מקודם (שמסתבר שהיה שגוי), אלא כדי לשמוע אם אשכרה מישהו אי פעם קיבל על זה קנס. ג. לא אמרתי שזה בסדר..מן הסתם כי עד לפני 15 דקות לא חשבתי שהחוק קיים. מה שכן, אם יש חוק כזה ושזה דבר שיותר מדי קל לאכוף (שלא כמו לתפוס נהג על מהירות מופרזת או על נסיעה בשמאל) - למה לא אוכפים אותו? בפעם האחרונה שבדקתי למשטרה לא היה עודף תקציבי, ומצד שני יש אלפי נהגים ותיקים שנוהגים כל יום עם השלט דבוק מאחורה...זה חוק שאפשר לאכוף בקלות. ד. לא יודע למה, אבל הקישור לא נפתח לי. אשמח אם תוכלי להעתיק את ההודעה של דרור.

MrJacKasS

New member
אחי

אני מציע לך לערוך חיפוש באתר משרד התחבורה על כמה מהעבירות שם אתה תהיה המום שקיימות בכלל עבירות כאלה אז נכון, המשטרה לא אוכפת עבירות קטנות כאלה, כי הן פשוט לא חשובות וסתם לפרוטוקול ראית פעם מישהו מקבל קנס על זה שהוא השתמש בפנס אחורי שלא לצורך (סתם לדוגמא) ?? גם עבירות כאלה של 100-200 שקל בלי נקודות ..לא שומעים עליהן כל כך הרבה ..אבל הן קיימות..רובן למען הפרוטוקול בלבד

Marble Arch

New member
תגובה:

ב. אני באופן אישי לא שמעתי על מקרה כזה. ג. קטונתי מקטון. ד. תריץ כאן חיפוש ב"סמל עבירה"- 06417.

MrJacKasS

New member
היא מבססת את זה

על זה: http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/3?PC_7_0_CT_subject=%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA_%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%93#7_0_CT יש מלא מלא תקנות שלי ולך אין מושג שהן קיימות אבל הן קיימות

MrJacKasS

New member
טוב לא יודע לא עובד

קיצור כנס לאתר משרד התחבורה וחפש תעבירה הזאת ..

Marble Arch

New member
נסיון:

הופ. אם הלינק לא יעבוד: חפש (סמאטה) ב"תקנות תעבורה- שיטת הניקוד" סמל עבירה: 06417

למעלה