אבל עם ה"רוע" נשאר בשפה
ומיועד לשימוש במקרים קיצוניים, ולא כלפי הילד שלי, הוא מבין שהוא לא "רע", אלא באופן חד פעמי כועס, מתוסכל, מכעיס, מתסכל וכדומה. וכאשר זה מלווה בהסבר מדוע, הילד מבין שהוא לא "ילד רע" (שזה מבחינתי נתינת חותם שלילי לילד) אלא ילד טוב שעשה מעשה כזה או אחר. אני גם חושבת שההתייחסות שלנו, ההורים אל הילד כאל ילד שבטבעו טוב, אבל מעד חד-פעמית - נותנת לנו הרגשה שהילד באמת טוב, בניגוד להרגשה שהילד רע כאשר אנחנו משתמשים בביטוי הזה. אני חושבת שהמושג "ילד רע" בא אלינו מהתרבות הפולנית, בה הילד עושה את המוות לאמא שלו, רשע כי הוא לא אוכל, שונא את אמא שלו כי הוא לא הולך עם סוודר וכו' וכו'. לא מזמן סבתא שלי אמרה לי בתוקף שילדים הם רשעים (מפני שהם עושים לאמא דווקא כשהיא מנסה לדחוף להם אוכל לפה). הרגשתי שאני נפגעת אישית, מפני שכילדה תמיד שאפתי לטוב, ותמיד ניסיתי לרצות את ההורים, ואף פעם לא התכוונתי להציק להם, גם אם זה יצא כך. הייתי ילדה טובה, גם אם לפעמים טעיתי. אני חושבת שבאופן בסיסי כל הילדים כך, שואפים לטוב ולרצות את ההורים. למה שלא ניתן להם את התחושה שהם מצליחים? שהם רצויים? שמעידה חד פעמית לא עושה מהם "רעים", אלא היא מעידה חד-פעמית? וזאת תשובה למי ששאל על הרוע (אני לא זוכרת מי זה היה).