השלג הירושלמי

מחופש

New member
השלג הירושלמי

מה עשיתי בשלג,?????? כמובן שצריך לזה רכב, אין לי 4/4 אבל הסתדרתי גם בלי זה, רק צריך שכל הרכב נסע כמו
נזהרתי בעליות לנסוע בלי לעצור ולעקוף את הנתקעים בכביש, זה היה בעליה בכביש רמות. אח"כ בכביש בגין הקטע היה לאכול ארוחת צהרים בשעה 2 בצהרים באמצע הכביש כמובן שאני לא מפריע לתנועה. וממשיכים בדרך ל... הדסה.שם קונים קפה חם מדברים פה ושם עם מי שרק מוצאים, השומר בכניסה, האחיות הנהדרות. כמה חולים, ומשם לוקחים טרמפיסטית לבית וגן. ושם, כמובן בחורי ישיבה שמחפשים הרבה הזדמנויות להתפרק מהלחץ שלהם, ואולי למזלם הטוב הראש ישיבה והמשגיח לא יכלו להגיע, וברור שחלק מהבחורים משתוללים בכבישים ברכב שלהם, אבל כשהראש ישיבה מתקשר אליהם הם אומרים לו, אל תשאל, נתקעתי ברכב שלי בכביש הרצל... נא אז מנצלים את היום הזה להתפרקות. זורקים אחד על השני קוביות קרח, בונים בובה
מצטלמים, צוחקים, ומה לא עושים בשלג, דוחפים מכוניות. ואח"כ שבוע אח"כ שוכבים במטה עם חום 40 מעלות ולוקחים
וככה השלג השתלם להם במלוא מובן המילה.
ונמשיך במסלול הלאה. נוסעים בכביש הרצוג לכיוון גילה, איזה יופי לראות את הר גילה. נזכרים במטווחי הירי כשיבנו בלילות להעביר את הזמן עד 4 לפנות בוקר לחכות שהפלסטינים ירחמו עלינו ויתחילו במטווח הירי, הקטעים שם עם הבנות, מה לא? והיום הכל לבן, יה נהדר נהנים מכל רגע. אל תשכחו לרגע שאני בתוך הרכב והחימום עובד נאן סטאפ (ללא הפסקה). עוד מעט כבר ערב. עושים הפסקה קטנה, כי השלג התחיל לההרס מהמכוניות, ממלאים דלק וכוח לסיבוב השני, בשלג הבא. ואכן לא איחר להגיע השלג. בלילה בשעה 11 מתחיל השלג להשתולל, וכמובן שגם אני. איפה נוסעים, רעיון לכיוון מרכז העיר, לראות את העיר מת לא מפיגועים, אלא מהש-ל-ג. ממש כך הכל מת. נחשו מי ומה כן עבד, הרי קר בחוץ איפה מתחממים. בדרך עצרו אותי שני בחורי י-ש-י-ב-ה אולי תקח אותנו לקנות סיגריות בעיר, אמרתי להם שגם באיזור גאולה יש מכונה. אמרו לי זה לא עובד. נא אמרתי אולי, בסדר לקחתי אותם אמרו לי תעצור לנו ברחוב הלל, בסדר אמרתי להם. אני שואל אותם איפה המכונה, אני יעצור לכם ליד המכונה, ואני גם יקח אותכם חזרה, אמרו לי תודה, אנחנו לא צריכים חזור, אנחנו כבר נסתדר, הדבר לא כל כך מצא חן בעיני, עצרתי אותם וירדו, ואני עצרתי בצד ומציץ אחריהם, ואיפה הלכו נחשו??? כן כן מי שמכיר ברחוב הלל מס' ... יש שם בקומה הרביעי משהו שמחמם ובליל חורפי וקר כזה בחורי הישיבה לא מוצאים את חבריהם לאהבה בישיבה כי כל אחד עסוק בשלו, ואין משמרת הצניעות בעיר, והמשגיח לא יחשוד, מוצאים את הזמן הכי מתאים להתחמם עם משהו ט-ו-ב. נא שיבושם להם. אבל למה לשקר, אני אין לי בעיה עם זה שיגידו אנחנו רוצים לרחוב הלל מס זה וזה שם יש בית... וזהו נגמר הסיפור. לא אמרתי שזה דבר רע בכלל...כמובן אם ימצאו שם משהו טוב ויפה. טוב לסיום החלק הראשון של השלג היפה אני אומר לכן צאו בחוץ ירושלמים וירושלמיות תהנו, כי מחר זה כבר לא יהיה, וכרגע אני יושב וכותב, ועוד מעט אצא להתחיל את היום השני של השלג ומי שרוצה להצטרף אלי למסע הארוך, שישאיר הודעה ואשמח לצרפו. ביי

למעלה