השלב הבא

השלב הבא ../images/Emo26.gif

טוב, כמו שאתם בטח יודעים, אני בחופשת מחלה ויש לי זמן לחשוב על המון דברים. וסתם, רציתי לשתף אתכם במקצת התהליכים שעברו עלי בחודשים האחרונים. ----- כשאני חושב על כמות ההחלטות הבוגרות והאחראיות שקיבלתי בשנה האחרונה, קצת מוזר לי. מוזר לי כי תמיד חשבתי שהדברים האלה רחוקים ממני, אבל מסתבר שהם כאן כבר המון זמן ואפילו לא שמתי לב. מימנתי לעצמי חופשה בחו"ל, עברתי טיפולי שיניים יקרים, אני מחזיק רכב - כולל דלק, תיקונים במוסך וביטוח חובה, אני תורם כלכלית בבית, יש לי פנקסי צ'קים, כרטיסי אשראי וחשבון בנק מאוזן יחסית. יש לי עבודה כבר שמונה חודשים (איך זה קרה?) ולמרות שאני לא אוהב אותה, בלשון המעטה, אני לא מתפטר כי יש לי אחריות כלכלית ואישית על המון דברים. עוד שעה יש לי פגישה עם היועצת של האונ' הפתוחה במודיעין ואם הכל ילך כשורה, אני אתחיל לקחת קורס או שניים השנה. בטווח הארוך יותר, החלטתי שאני עוזב את הבית בקרוב ושוכר דירה קטנה בת"א וכבר התחלתי לברר ולחשב איך בדיוק ניתן יהיה לעשות את זה. וזו לא רק פונקציה של כסף, מדובר על קבלת החלטות ומציאת פשרה בין המון דברים. תמיד חשבתי שהדברים האלה רחוקים ממני, שאף פעם לא יהיה לי כח נפשי לעשות אותם או לקום ולעזוב את הבית, אבל עכשיו זה נראה מאוד סביר. כשאני חושב על הדברים האלה אני מרגיש טוב. אני יודע שיש לי כח לעשות ולשנות, כח שאפילו לא ידעתי שיש לי
ועכשיו ההודעה הזו מזכירה לי את ההודעה של טאז מלפני כמה חודשים. אני מצטרף לשאלה שבה הוא חתם את ההודעה - מתי לעזאזל זה קרה? איפה אני הייתי?

dana2909

New member
יקירי, זה מה שלצערי נקרא להתבגר

וכל אחד צריך לעבור את זה בשלב מסוים. טוב שאתה מרגיש טוב לגבי עצמך, זה מגיע לך. זה בכלל לא קל מה שתיארת כאן. המחוייבות שלך כלפי עצמך והסביבה שלך מתבטאת בהתמדה שלך בעבודה שאתה לא אוהב (עד כמה שאני זוכרת זה יותר בגדר תיעוב..). אז צא לך לעיר הגדולה, אל תשכח להצטייד באטמי אוזניים, סבלנות של פיל והרבה מזל (תצטרך את זה)... לגבי האו"פ, זה חכם. להתחיל בקורס או שניים בלי להתחייב עדיין על מסלול כדי לראות אם זה מתאים לך. תיקח רק בחשבון שתואר בפתוחה לוקח יותר זמן מתואר רגיל, כי אתה לא יכול לקחת 8 קורסים בסמסטר. יופי לראות אותך ככה, תמשיך ככה! ואם אנחנו הולכים להיות שכנים, תכין כבר מעכשיו כוס סוכר...

אוי, הילדים גדלו,

דמעות חונקות את גרוני.... אם יורשה לי לציין, העובדה שיש נוער בישראל (נוער זה עדיין כל מי שצעיר ממני) שיש להם ראש על הכתפיים, מודעות לערך הכסף וחסכונו, ואג'נדה יחסית סדורה לחיים - זה באמת מחמם לי את הלב. אתם כל הזמן צוחקים עלינו (על אגף הגריאטריה), שאנחנו יודעים שזה יקרה, ורק יושבים ומחככים ידיים בהמתנה והנאה. אבל מה ל'שות? לכולנו זה קרה, לכולנו זה עדיין קורה, וזה בכלל בכלל בכלל (כמו שאמרנו אז לטאז) לא הופך אותך למבוגר או כבד. זה פשוט עוזר לך להסתכל יותר נכון על החיים שלך וקצת לעשות סדר בבלגן שתמיד קורה אחרי הצבא, או אחרי סיום הלימודים בבית הספר. לפי מה שאתה כותב, הראש שלך עובד בצורה הנכונה, אתה פחות או יותר תופס כיוון, וזה אפילו עושה לך די טוב. ולצערי, והרי זו מטרת הפורום, אין לך בעיה. בכלל. כלום. נאדה. גורנישט. לך להסתפר. זו העצה שלי.

נשבעתי שאני לא מסתפר לעולם

(אחרי ששלוש שנים בצבא נאלצתי לגזוז את מחלפות ראשי היקרות) סדר בבלאגן זה טוב, ואני בהחלט מרגיש שאני בכיוון הנכון. נרשמתי לקורס 'ניהול השיווק' בתור התחלה (6 נק'). נראה מה יהיה בהמשך.
בנות. נחמד שהאגף הגריאטרי דואג גם לצעירים שביננו
(דנה, את גדולה ממני, ואפילו ביום, ואת שייכת לאגף הגריאטרי. מצטער)

יסמין43

New member
אם לילד שלי היה פנקס צ'קים

לא הייתי נותנת לו לעזוב את הבית. דווקא כשהוא נהיה רווחי?!

למעלה