השכרת רכב

צלמת7

New member
השכרת רכב

שאלה לי
כשמחזירים רכב מהשכרה לחברת השכרה ...האם חברת השכרה יכולה לתבוע את המשכיר בעצם על כל דבר שבא לה? למשל שחיקת צמיגים וכל מיני כאלה שאין אפשרות להוכיח שלא היה ולא נברא?
מה ניתן לעשות במקרה ומחייבים על דבר שקר כלשהוא?
האם הם חייבים להציג מסמך עם הבעיות שהם טוענים?

צלמת7

New member
מי משלם על בלאי של צמיג למשל?

האם החברה או השוכר?
למי שיודע ושכר לטווח זמן

enigo

New member
תביעות מהסוג הזה הן בהחלט מקור הכנסה מכובד לחברות ההשכרה

גם אני נפלתי בזה פעם, ואם לא תיעדת בקפדנות כל שריטה ושפשוף ברכב ברגע הקבלה - אין כל כך מה לעשות נגד זה.
לגבי בלאי צמיגים - מטבע הדברים צמיגים מתבלים כשנוסעים, הם יכולים לטעון שהבלאי חריג ביחס לתקופה/נסועה או שנגרם נזק לצמיג שפוסל אותו לשימוש.
ולא, גם נגד זה אין כל כך מה לעשות - והיופי הוא שהם מתקינים צמיג זבל סיני שעולה להם 100 שקלים, וגובים מהלקוח כאילו התקינו צמיג מישלן עשוי מסיבי טיטניום עטופים בגומי שהופק ידנית על ידי בתולות אינדונזיות...
כנ"ל לגבי פגיעות מרכב - גובים על כל שריטה סכום שבו הם צובעים חצי אוטו, וכמובן לא טורחים לתקן עד שהרכב יוצא למכירה (ואז צובעים פעם אחת את כל האוטו ב-2000 שקלים, גג).

אלעד.

New member
עשי ביטוח ביטול השתתפות עצמית והסירי את כל (רוב) דאגותייך

החזרתי רכב בברלין, טענו שיש סריטות ושפשופים בגחון, רצו סכום מטורף. פתאום אחת הנציגות שם אמרה לי "אבל יש לך ביטוח ביטול השתתפות עצמית - סע לשלום".

בארץ אני שוכר 2-3 פעמים בשנה, גם עם ביטול השתתפות עצמית. זה חוסך המון כאב ראש, ואין צורך לבדוק את הרכב עם זכוכית מגדלת בעת קבלתו.

צלמת7

New member
בהחלט חכם

אני עשיתי בביטוח שלי ביטול השתתפות עצמית שגם עלה לי נורא זול לשנה. משהו בדיחה .

הטענה לבלאי וכו. יש לציין שהייתי הכי בסדר אתם. אמרתי להם שיש נורה מהבהבת על צמיגים מרגע שקיבלתי את הרכב ואמרו לי שאין בעיה. שיש בעיה ברכבים עם הנורה הזאת. גם באתי פעם כדאי שיבדקו את האוויר ואמרו שהכל בסדר. כמובן שזה לא מתועד.

צילמתי כשהחזרתי את הרכב אבל לא לרואים ברמה מיקרוסקופית. ועכשיו אני מגלה במקרה שיחייבו אותי ומאז מעבירים אותי מאחד לשני . אפילו את המסמך על הבלאי והקשקושים לא ראיתי . משהו דוחה.
אפנה לבימ"ש אם ימשיך ככה.

WarDog

New member
תלוי בחברה וההזמנה

לפני 3 שנים עלה לי משהו כמו 300 שקל לשבוע שלום (עבור השכרה של אופל אסטרה), שווה כל אגורה.

צלמת7

New member
1200 שח לחודש??

לא שווה בעיני את הכסף לעשות כזה דבר ..בטח בהשכרה לתקופה ארוכה

WarDog

New member
אני בטוח שלתקופות ארוכות יש חישוב שונה

בהתחשב ש"השתתפות עצמית" זה בערך 2000 שקל, אז אפילו לחודש וחצי זה משתלם (בטוח לשבוע-שבועיים).

enigo

New member
אבל לא על כל פגיעה גובים

את מלוא ההשתתפות העצמית.
ויש חברות השכרה שבהן ביטוח צמיגים וזכוכיות (מראות ושמשות) הוא נפרד לחלוטין מהביטוח הרגיל, ולכן גם לא מכוסה על ידי ביטול ההשתתפות העצמית.

WarDog

New member
בכל חברה שהשכרתי דרכה הביטול השתתפות כלל גם שמשות וצמיגים*

*לא כולל פאנצ'רים

enigo

New member
מה שכתבתי מתבסס על ניסיון אישי בחו"ל לפני כמה שנים

לא זוכר איזו חברה, אבל אחת הגדולות (יורופקאר, הרץ... משהו בקנה מידה הזה). שמשה נפגעה מאבן שעפה מגלגל של משאית שנסעה לפני. למרות שהיה לי ביטול השתתפות עצמית הם התעקשו שזה לא מכוסה ורצו לגבות סכום נאה מאוד. מזל שרגע לפני שנתתי להם את כרטיס האשראי עברתי שוב על מסמכי ההשכרה וגיליתי ששילמתי גם ביטוח שמשות וצמיגים...

צלמת7

New member
אני מדברת על סכום של כמה מאות

אבל בכל מקרה, סכום שאין לו כל סיבה.
צריך להתעקש לא לשלם על משהו שאין לך קשר אליו ולתעד הכל

חן 1111

Active member
פה בארץ בחיים לא חייבו אותי על שום נזק

(לא שהיה לי פעם נזק משמעותי).
שחיקת צמיגים זה טבעי. אי אפשר לתבוע על זה נזק, אבל אם הצמיג נקרע בגלל נסיעה בשטח וכדומה, כמובן שהשוכר צריך לשלם וזה גם כתוב בחוזה.
הבעיה היא יותר בהשכרת רכב בחו"ל. את מקבלת את החיוב כשאת כבר בארץ, ואין דרך לבדוק את זה. אבל אני לא מכיר הרבה מקרים כאלה.
&nbsp

חן 1111

Active member
מה שחשוב זה לוודא שהרכב חוזר באותו מצב שקיבלת אותו.

בדרך כלל במסירה מסמנים את הנזקים וצריך לוודא שמסמנים כל שריטה קטנה.
ולהחזיר עם מיכל דלק מלא כי אם חסר הם מחייבים הרבה יותר מעלות הדלק. גם על דוחות הם גובים את הקנס בתוספת עמלה.

למעלה