השכרת רכב בישראל

השכרת רכב בישראל

נדמה לי שדנו פה פעם בנושא אז אני מנסה לשאוב מידע. אני עומדת להזמין רכב לשבוע של ליל הסדר בישראל. יש לי נסיון מר מאד עם השכרת רכבים בישראל. האחרון והגרוע מכולם היה עם שלמה השכרת רכב. שירות גרוע, רכבים דפוקים ומלוכלכים, טעויות בחיוב ועוד הפתעות. יש למישהו המלצה לחברה טובה להשכרת רכב? ועוד דבר, מחיפוש שעשיתי עכשיו באינטרנט ראיתי שהמחירים דרך האתר הישראלי של חברת השכרה מסויימת והאתר החו״לי שלה שונים. המחירים בחו״לי היו נמוכים יותר. האם זה הגיוני והאם לא יעשו לי בעיות בארץ אם אזמין דרך האתר הלא ישראלי? תודה!

R750-Girl

New member
העצה היחידה שאני כולה לתת לך

היא להימנע מלקחת רכב בשדה התעופה. העמלות השערורייתיות שהם גובים שם לא שוות את זה - במיוחד לא לאור השירות המזעזע שאת מקבלת בתמורה. אם יש לך איך להגיע מהשדה ליעד הראשוני, ולחפש שם באזור חברה מקומית. לנו בארץ יש ניסיון יותר ממוצלח עם חברת קל אוטו (עם סניף ספציפי שלא בטוחה שעדיין קיים - סניף קרית ביאליק)

R750-Girl

New member
פעמיים לקחנו רכב מהסניף הנ"ל (אחרי הקריון

ממשיכים לכיוון עכו, אחרי 3 דקות בתחנת פז מצד ימין היה לה סניף). מחירים משובחים, אין חיוב לנהג נוסף (כלמור רק צריך צילום רישיון לביטוח אבל אין תשלום על כל נהג נוסף). גמישים בשעות הקבלה וההחזרה ולא ממציאים שום "תקלות / שריטות " או אי אלו שיגיונות דומים. באתר שלהם עכשיו מוזכר רק סניף בצ'ק פוסט. http://www.calauto.co.il/content.php?id=234 אטרקטיבי מספיק בשבילנו, בפעם הבאה שאנחנו בקריות. אני רואה גם שיש להם סניף בנתב"ג, אבל כל המיסים המיותרים האלו רק בגלל שזה בנתב"ג - מעדיפה רכבת או לבקש שיבואו לאסוף אותי (לא עולה על מונית בארץ גם אם זה אומר ללכת ברגל 3 ימים רצוף)

een ogenblik

New member
טוב, כבר אין לנו נציגות משפחתית בקריית ביאליק

למרות שזה כור מחצבתי. במילא קל יחסית להגיע מביתם של הורי בקריית חיים לצ'ק פוסט. נוסעים בדרכים פנמיות לחוצות המפרץ, וחוסכים די הרבה זמן פקקים. לעבור את הקריון, לעומת זאת, אין דרכי קיצור מוצלחות במיוחד. *מה זה השלג הזה??????????

R750-Girl

New member
בוודאי, מקרית חיים הרבה יותר נוח

גם אצלינו ירד אתמול שלג, התחיל פתאום, משום מקום - ולא נערם כי היו 10 מעלות שלמות בחוץ!

een ogenblik

New member
האוויר לבן!

על המכוניות הכונות ועל המדשאה מצטבר מעט לבן. המדשאה נראית קצת כמו דיונה עכשיו. אני מתארת לעצמי שעם טמפמפרטורות מעל האפס זה לא ישאר במיוחד, אבל רק על עצמי לספר ידעתי, ולי לא אכפת מהשלג שלא יצטבר, אלא מכך שאי אפשר לחפות את הבית בקרפי ככה, מה שמעכב שוב את העבודות, ויש לנו רק עוד 12 יום לסיום החיפויים, הצביעה וסילוק הפיגומים. גם ככה, לאור פגיעות גופניות, ויתרתי על צביעת תקרות וחדר האורחים בקומה העליונה, כאשר צביעת קומת הקרקע בכלל לא נשקלה. מרגע לרגע פחות דברים יהיו מוכנים לפני הביקור.

TrigATUSA

New member
מה בא לך ברע ממוניות?

איפה בעולם הייתי מוצע מונית משדה תעופה הבייתה ב $30 ? רק בישראל אני מרגיש עשיר

R750-Girl

New member
בהחלט זו הייתי כוונתי

להימנע מלקחת ו/או להחזיר בנתב"ג. פויה.

smaak

New member
יש לי עוד דיס-המלצה

אל תזמיני בבאדג'ט, בטח שלא מהשדה. ולגבי המחירים, כשמדובר בנהג ראשי על הרכב שאין לו דרכון ישראלי, זה עולה פחות בגלל המע"מ. אז עדיף לרשום את ההזמנה על שם בן הזוג, ולרשום אותך כנהגת נוספת. אצלי באדג'ט דרשו לקחת קוד אישור על סכום שהיה גבוה פי שלוש ממחיר השכירות, וזה גרם לנו בעיות אחר כך. בגלל שאנחנו כמעט ולא משתמשים בכרטיס אשראי, אנחנו מעדיפים להחזיק תקרת אשראי נמוכה, וכשרציתי אחר כך לשלם בכרטיס אשראי בישראל- פשוט לא יכולתי. מזל שהיה לנו מספיק מזומן. ואם אפשר שלא להזמין את הרכב בשדה, עדיף. לפעמים המחירים נמוכים יותר. השירות בהחלט יותר טוב. אני זוכרת שההורים שלך גרים באיזור חולון. לא רחוק מאיפה שהיתה מאפיית לחם הארץ (אני חושבת שזה רחוב סוקולוב) יש השכרות רכב שהשתמשנו בהן כמה פעמים והיינו מרוצים. מאוויס היינו מרוצים מאוד. מעבר לזה, עדיף להוסיף כסף ולקחת את הביטוח שמכסה הכל. אחרת ינסו לחייב אותך על כל שריטה מסכנה.

Nobilis

New member
לגבי המחירים

אני מנחש שהאתר החו"לי לא כולל מע"מ במחיר שלך. כשתגיעי לקחת את הרכב יוסיפו לך מע"מ ברגע שיבינו שאת ישראלית. תיירים (שאינם ישראלים) לא משלמים מע"מ (קרי - אם את מגיעה עם בן זוג שאינו ישראלי תני לו לשכור את הרכב).

R750-Girl

New member
הרבה חברות לא עובדות ככה

ברגע שאי אלו מהנהגים (ראשי או נוסף) ישראלי - הם מחייבים מע"מ. ככה קרה לנו בכל הסניפים הגדולים. הקטנים - כמו שהמלצתי מקודם - הרבה יותר גמישים. גם במחירים, גם בהתנהגות הכללית

een ogenblik

New member
לשם שינוי יש לי מעין המלצה

בביקור האחרון בישראל שכרנו מכונית דרך ת.י.ר. את ההזמנה עשיתי עוד מבלגיה באתר האינטרנט שלהם, אבל משום מה התברר שהיה בלבול באתרי האיסוף וההחזרה. הודעתי להם בנפרד מן ההזמנה, וכמעט מייד קיבלתי אימייל המתקן את ההזמנה. הם גם החזירו טלפון לאנשי הקשר שלי בישראל. אבל אני לא דוגמא. שכרתי רכב מבאדג'ט בפעם הקודמת. שדרגו לנו רכב על חשבונם, והתעלמו לחלוטין מפגיעה בפגוש. אולי הסוכנויות בצ'ק-פוסט חביבות יותר לקהל?

עזרתם לי

תודה על התזכורת שלא לשכור את הרכב בשדה. קראתי על זה פעם ושכחתי לגמרי. אכן יש מי שיאסוף ויחזיר אותנו כך שניתן לשכור את הרכב בסניפים אחרים. לגבי המע״מ, תודה על ההסבר. אני מניחה שעם המזל הנאחס שלי בהשכרת רכב יחייבו אותי על מע״מ בכל מקרה. שוב תודה, נבדוק את האופציות ונחליט

לגביי המע"מ

בגיחה האחרונה לקחנו רכב מאוויס, הזמנו באתר הגרמני וקיבלנו מחיר נמוך משמעותית מהמחיא באתר הישראלי. כשאספנו את הרכב בשדה בעלי הציג את הדרכון הישראלי ואכן חייבו אותנו במע"מ. כשחזרנו לגרמניה כתבנו מכתב לאוויס גרמניה ותוך כמה ימים זיכו אותנו על מלוא סכום המע"מ בלי שום בעיה.

אבל אנחנו לא תושבי ישראל....

פשוט כתבנו שלהפתעתנו בישראל גבו מאיתנו תוספת מע"מ על הסכום אותו שילמנו מראש ושאנחנו תושבי גרמניה, זה הספיק.

odansky

New member
לנו היה את אותו סיפור

הזמנו מאיזי ג'ט (EUROPE CAR).
שהגענו לארץ בסניף אמרו לנו שאנחנו צריכים לשלם עוד 16.5 אחוז בגלל שאנחנו בעלי תעודת זהות ישראלית.

התקשרתי לחברה ודיברתי איתם באותו מעמד. הם אמרו לי שהם יחזירו לי את הסכום של מע"מ לכרטיס האנגלי שלי.

בסופו של דבר - זיכו אותנו את מחיר המע"מ + משהו קטן על עוגמת הנפש.

את הנסיעה הקרובה הזמנתי דרך הארץ (שלמה סיקס) - אחי מטפל בכל הדברים. האוטו יאסף מהשדה (איך אני אמור להגיע לסניף אחר ביום שישי)?

בהצלחה,
עמרUK

למעלה