השכרת דירה

capuni

New member
השכרת דירה

הנדון: השכרת דירה
בדצמבר 2012 נסעתי לבתי המתגוררת בארה"ב לתקופה בלתי מוגבלת, היות ובתי הייתה בהריון מתקדם, נסעתי במטרה לסייע לה בתקופת ההיריון והלידה.
חתמתי חוזה עם הדיירים למשך שנה למרות שנאמר לי בעל פה שהם צריכים את הדירה לתקופה של כ 4 חודשים, והם יפנו אותה ברגע שאחזור.
באפריל 2013 חזרתי ארצה הם לא רצו לפנות את הדירה ואני מצדי הסכמתי, ומצאתי לי סידור מגורים זמני, עד לסיום החוזה שאמור להיות בסוף חודש דצמבר 2013.
לפני כ 3 שבועות קיבלתי פניה מהדירים שיש מכת דבורים. הדירים הלינו על כך שהדבורים נכנסים לדירה ומטרידים את מנוחתם. הזמנתי מדביר ובמקביל הזמנתי גנן שיטפל בגיזום עצים בחצר, בשותפות עם שאר הדיירים בבנין.
המדביר והגנן הגיעו טיפלו בבעיה, והמדביר הסביר לי שמדובר בתופעה שלוקחת מעט זמן מאחר והדבורים צריכים להתרגל שהמלכה מתה, ולחפש מקום קינון חדש.
הסברתי זאת לדיירים והם מצידם אמרו שהם נוסעים למשפחה בתקופת החגים, וזו בדיוק תקופת הזמן שלוקח לדבורים להיעלם.
התקשרתי לברר מה קורה, ואז פנו אלי הדיירים בדרישה לפצות אותם על התקופה שהם לא היו בבית, לדבריהם בגלל הדבורים.
ראשית אציין כי קן הדבורים היה מחוץ לבית ולא בתוך הבית. אכן הדבורים נכנסו ודאגתי לטפל במטרד מיידית. המדביר שם פיתיון ולדבריו הפיתיון פעל, וכל דבור שבא "מתאבד” כי לא מוצא את המלכה.
אני מצדי הסכמתי לבוא לקראת הדיירים ואמרתי להם כי למרות שיש לי סידור עד דצמבר, אם הם מפנים את הדירה אחזיר להם את הצ'קים עד ליום העזיבה. עוד אוסיף כי לא גביתי מהם תשלום עבור 11 ימים בתחילת תקופת השכירות: מ 20.12.12 עד 31.12.12.
הדיירים באו בדרישות מוגזמות לדעתי שאפצה אותם בתשלום עבור לינה בבית מלון.
אבקש לדעת מה עומד לזכותי בסיטואציה זו? האם לא מדובר בתופעת טבע שאינה בשליטתי ולא תלויה כלל בדירה?
תודה!

מה פתאום לפצות?

זה לא משהו שקשור לדירה או נובע ממנה (למיטב הבנתי).
אני מציעה שתפסיקי להיות כל כך נחמדה אתם כי אני מתרשמת שהם מנסים לנצל את זה לרעה.

למעלה