השכרת דירה

שושה51

New member
השכרת דירה

שלום פלורי... אודה על עזרתך דירה אשר ברשותי הושכרה על ידי למשפחה. על פניו הכל היה נראה תקין עד שהתברר כי אותה משפחה הינה בעייתית (החוזה הינו סטנדרטי . כאשר הסעיפים העיקריים החשובים מבחינת שאלתי הם : 1. אם המשכיר עוזב את הדירה לפני תום תקופת השכירות – עליו לשלם פיצוי למשכיר . מבחינת המשכיר לא רשום דבר (אין לי בעיה שהמשכירים יתפנו מבלי לשלם לי פיצוי). 2. המשכיר יכול להראות את הדירה, בתיאום עם הדיירים הנוכחים, לשוכרים או לקונים פוטנציאליים חודשיים לפני תום השכירות. לא נרשם בחוזה דבר על הפרת תנאים מהותיים. מתוך מחשבה שלי, בתור משכירה, כי ברור שאם התשלומים והחשבונות לא ישולמו – מדובר בהפרה. שאלתי: - כיצד אני יכולה לצאת (ביטול החוזה), אם בכלל, מהפלונטר שאולי נכנסתי אליו מבלי להינזק יותר מידי? - במידה ואותה משפחה לא תעמוד בתשלומים השונים, באיזה שלב עלי להתחיל לפעול וכיצד? - במידה והנושא יגיע לממדים שמהם אני למעשה מפחדת, וחששותי מבוססים, כיצד מפנה את אותם דיירים? תודה

תשובות

כל עוד השוכרים עומדים בהתחייבויות שלהם, אין אפשרות לבטל את ההסכם. אם השוכר לא עומד בהתחייבויות דרך הפעולה והעיתוי תלויים במהות ההפרה ובמשך שלה: יש הבדל בין שוכר שלא שילם חודש את ועד הבית לבין שוכר שלא משלם שכר דירה 3 חודשים. פינוי שוכר - רק באמצעות הליך משפטי של תביעה לפינוי + תביעה כספית.

שושה51

New member
התחייבות השוכרים

פלורי תודה על היענותך המהירה. כפי שציינתי חששותי מבוססים כי מדובר על דיירים בעייתיים (נוכלים) וכבר בשלב זה ברצוני לדעת כיצד אוכל לבטל החוזה. בנוסף, את הערבות הבנקאית שסוכמה שנקבל, טרם קיבלנו לאחר בקשות חוזרות ונשנות הועברה לידינו המחאה ע"ש מישהו (שלאחר בירור התברר שמדובר גם בנוכל) כפי שהדברים נראים כרגע, כבר בהתחלה הדיירים לא עומדים בהסכם. האם יש כבר עכשיו עילה לבטל העיסקה ? מיותר לציין כי אנו חוששים מפניהם בגלל הרקע ממנו מגיעים. תודה רבה

אם הוסכם בהסכם שעליהם לתת ערבות בנקאית

וזו לא הומצאה, אפשר להתריע בפניהם במכתב רשום שאם הערבות לא תומצא תוך 7 ימים יחשב הדבר כהפרה יסודית המקנה לכם עילה לביטול ההסכם. יש לקחת בחשבון שאם השוכר לא יתפנה בעקבות כך עדיין יהיה צורך בהגשת תביעה.

למעלה