השכרת דירה בברלין

Dror Fuchs

New member
השכרת דירה בברלין

בתוך מספר חודשים אם לא יצוצו בעיות מיוחדות אני אמור לקבל פספורט רומני.

לפני שאני קונה בברלין דירה, לפני שאני מנסה לעבור לאירופה לתמיד, אני רוצה לגור איזה שנה בברלין ולשכור דירה.

יש לי חבר שעבר לשם ונתקל קצת בבעיות בהתחלה עם השכרת דירה, מסתבר שלא היו באמת הרבה דירות, הרבה בירוקרטיה, והרבה מבקשים לכל דירה.

השאלה שלי היא באיזה דרך אני יכול לסדר את הנושא של הדירה לפני שאני מגיע לשם? יש למישהו המלצות?

וגם... מה אני צריך לתכנן ו"לסדר" לפני מעבר של שנה? ביטוח רפואי?

למעונייים הסיבה לבחירה בברלין היא המחייה הזולה שם...

תודה!@

forglemmigej

New member
האשה עם הביצים סיפור של הכ אנדרסן

אשה אחת חיה בכפר והיתה לה תרנגולת שמלאה אותה הרבה גאוה, התרנגולת הטילה ביצה כל יום ויום אחד היא הטילה שתי ביצים.
האשה הנרגשת לקחה את שתי הביצים ובעדינות הניחה אותם בסל ואותו נשאה על ראשה וצעדה לעיר הסמוכה במהירות.
בעודה צועדת בשביל חשבה בליבה : אקבל סכום יפה עבור הביצים.
אוכל לקנות עוד שתי תרנגולות
שתיהן יטילו ביצים יום יום ואוכל שוב למכור ולקנות עוד שלוש תרנגולות
ואחרי כן עוד שש
ובכסף שאשיג מהביצים שכל התרנגולות יטילו
אבנה לי לול עצום
והכסף שאקבל מכל הביצים שיטילו התרנגות בלול יגדל ויגדל ויגדל
ואז אקנה שני אווזים וגם כבשה אחת
ויהיה לי עסק ממש גדול של תרנגולות וביצים
ונוצות אווז וצמר כבשים
ואז אקנה לי פרה אולי שתיים
וגם חזיר
כל אלו יעשו המון כסף ובתום שנה תהיה לי חווה
וגם הרבה עדרי בקר
ואז יבוא המחזר והוא ינשק את ידי ויהפכני לאשתו
ולמחזר יש חווה יותר ענקית משלי ואני אהפך לאשה, הו ,כה מכובדת
ולא אתן לאיש לזלזל בי ואסב את ראשי כשיביטו בי כל פשוטי העם
וכמו שחשבה כך עשתה
והביצים נפלו והתנפצו לרצפה

התרגום די חופשי, נדמה לי לא תרגמו את הסיפור הזה לעברית..

גוזליה

New member
היי דרור

ממליצה להתחיל בחיפוש בפורום (למשל עם מילת החיפוש "שכירות ברלין" או הודעותיה המצויינות והמפורטות של תמרגבלינגר)- יש המון המון הודעות מפורטות על עבודה, מחיה, שכירות וכיוב' שיכולות לעזור לך.

למשל, סתם דוגמא שקפצה בין הראשונות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1588&messageid=131323140

ממליצה גם לנסות בפורום גרמנית ותרבות גרמניה.
בהצלחה!

hadasa81

New member
דווקט כשאני הייתי ב2008

שמעתי מהרבה אנשים שיש המון דירות במיוחד במזרח העיר שהייתה מופרדת פעם ולכן המחייה זולה
אולי הבירוקרטיה נראית מתישה ביחס לארץ או משהו

elley

New member
תלוי איזו דירה

גם תלוי כמה כסף יש לך (או אין), ואם אתה בכלל רוצה לסגור על משהו בלי שבכלל ראית אותו (רמז: לא מומלץ).
הבירוקרטיה אכן רבה, ויש הרבה מבקשים. לכן אתה צריך להיות מאד מסודר, ואם יש לך כסף (וגם הוכחה עליו) עוד יותר טוב. בלי הכנסה קבועה הסיכויים שלך נמוכים (אבל זה נכון לכל מקום, לא רק ברלין).

ומעבר לזה: היית כבר בברלין? אתה יודע באילו חלקים של העיר אתה מעדיף לגור? יש לך הכנסה? אתה דובר את השפה? כי בלי ידיעת השפה אי אפשר לעשות כלום בערך בברלין, מבחינת מציאת עבודה בטח.

אני מציעה שקודם תגור במקום מסוים תקופה ארוכה לפני שאתה קונה בו נכס. לבקר בברלין ולגור בה הם שני דברים שונים בתכלית, ולוקח זמן להכיר את העיר ואת החלקים השונים שבה, להגיע לרמה סבירה של ידיעת השפה, מציאת חברים ועבודה.

אני ממליצה להתקדם לאט. תמצא דירה בסבלט (שכירות משנה) לכמה שבועות, תסתובב בעיר, תכיר אותה. אחרי זה תחפש דירה לתקופה יותר ארוכה, ורק בסוף תחליט אם בכלל בא לך להשאר. השפה היא כאב ראש רציני, ואתה חייב לקחת אותה בחשבון.

בהצלחה

TheSimon

New member
לא מניסיון אישי

אבל לפני כמה ימים נתקלתי בפוסט/בלוג (ראה למטה) שמתייחס בדיוק לימים הראשונים בברלין וכל הבירוקרטיה.

חשוב שתדע כי יש מגבלות על מחזיקי דרונים רומניים (כמוך) ובולגריים (כמוני) בכל מה שנוגע לעבודה. בגדול אתה צריך להוציא אשרת עבודה כמו אזרח לא אירופי רק שאתה מקבל עדיפות על פני אזרחים לא אירופיים. לכלל הזה יש כמה יוצאי דופן - אחד מהם הוא אם יש לך תואר אקדמי ואתה עוסק בתחום ההתמחות שלך. (ראה לינק לאתר של EURES למטה) מגבלה זו אמורה לרדת בסוף 2013, פרטים נוספים תמצא בלינקים למטה, שמתי גם את הציטוט העיקרים מתוך האתר arbeitsagentur (לינק ל-PDF המלא - למטה)

This is amended as of January 1, 2012
With the beginning of the calendar year, work permits are no longer required for
1. University graduates for employment corresponding to their qualifications, or their family
members
2. Trainees entering a qaulified in-company training program
Work permits are not required for Bulgarian an Rumanian employees who have continuously
resided in Germany for the past three years. A stay for studies of maximum two years can be approved.
The following information outlines the essental requirements for obtaining an EU work
permit and the documents required for a decision to be made.
1. General remarks
Bulgarian and Romanian EU citizens may only have recourse to the basic European principle
of freedom of movement for workers after a transitional period. During this transitional
period – up to 31 December 2013 at the latest – Bulgarian and Romanian workers
may only engage in employment if they hold a permit from the Federal Employment
Agency and likewise, employers may only hire those in posession of such a permit. This
is outlined in Section 284 of the Social Code, Volume III (SGB III)
This permit may be issued either as a full EU work permit or as a restricted EU work permit.

למעלה