השכרת דירה בבריסל

קרן3011

New member
השכרת דירה בבריסל

שלום לכולם, אשמח לכל טיפ בנושא השכרת דירה בבריסל. איך מחושבים מספר החדרים- האם זה כמו בארץ? איזה סכום נחשב סביר פר חודש עבור משפחה בת 4 נפשות? אזורים מועדפים? עם ישראלים, בלי ישראלים? אנחנו צפויים לעבור בקיץ הקרוב, ואין לנו מושג מה נחשב טוב. טיפ קטן- יכול להיות שהבנות שלנו ילמדו בבית ספר הבינלאומי בבריסל- האם יש עדיפות למיקום קרוב ליד בית הספר? נשמח לכל טיפ בנושא, כמו גם לגבי נושא חשבונות חודשיים. הרבה תודה מראש ושבת שלום.

smaak

New member
בריסל

קודם כל, כנסי לאתר ISRABEL, תוכלי לקבל שם מידע כללי על בלגיה. http://www.israbel.be/ באופן כללי, לא סופרים את הסלון כחדר, כפי שנעשה בארץ. שלושה חדרים פירושו- שלושה חדרי שינה פלוס סלון. איזה סכום נחשב סביר? תלוי בגודל הדירה.. כנסו לאתר הזה, יש גם גירסה באנגלית, ותקבלו מושג על המחירים. אם אתם לא מכירים את האיזורים, עדיף לא לחפש לבד, גם כך רוב ההשכרות מתבצעות דרך תיווך. לגבי מחירים ספציפיים אין לי מושג, לא גרתי בבריסל (ועל גופתי המתה לגור שם בעתיד). http://www.immoweb.be/nl/ איזורים לא מומלצים- schaarbeek, איזורים הקרובים לתחנות הרכבת. האיזור הנחשב ביותר ליד בית הספר הוא Ukkel או Uccle בצרפתית. אבל מחירי השכירות שם גבוהים מאוד. בית הספר נמצא בWatermael Boitsfort. איזור נוסף שנחשב טוב הוא Ixelles. שוב, האיזורים הקרובים לבית הספר מתאפיינים במחירי שכירות גבוהים. לא ממש מכירה את האיזורים שבהם מתגוררים ישראלים. בלינק של ישרא-בל יש גם טיפים בנושאי מחייה. את יכולה גם לבדוק אם הבית הישראלי מעניין אותך, לינק לעמוד הפייסבוק שלהם: http://www.facebook.com/pages/Bait-Israeli-Belgium/180903685277059

קרן3011

New member
תודה ושאלה

תודה לך על כל האינפורמציה. שאלה: האם את גרה היום בבלגיה? ולמה זה כל כך נורא לגור בבריסל? בהחלט עוזרים כל הטיפים. אם יש לך עוד טיפים "לא חיוביים" על בלגיה ובריסל בפרט, אשמח לדעת. שוב תודה.

een ogenblik

New member
כמו כל עיר גדולה

יש מי שירצו לגור רק בה, ויש מי שלא יתקרבו אליה. סמאק ואני שייכות לאלו שלא תתקרבנה לבריסל. זה לא אומר דבר על מה שלכם טוב או לא טוב בה. תנסי לשאול שאלות על תחומים המעניינים אותך, ואפשר יהיה להגיב לזה. טיפים חיוביים או לא חיוביים תלויים בנסיבות ותחושות אישיות, וככאלה אינם בהכרח רלוונטים למישהו אחר. (סמאק מאשרת את דבריי. היא בדרכה לישראל עוד שעות מספר, ובאה להתעלק.)

בקר12

New member
בכל זאת

למה את וסמאק לא תתקרבנה לבריסל. זה העלות או האופי ה"עירוני"? אני שואל וזה מעניין כי בלונדו, למשל,ן יש המן אזורים "כפריים" יותר באופיים.

een ogenblik

New member
בריסל

היא לכאורה דו-לשונית, אבל רק לכאורה. - למי שהאורנטצייה היא פלמית, קשה מאוד לחיות בה, מכיוון שבפועל החיים מתנהלים בה בצרפתית. - לאלו שהאורנטציה היא בצרפתית דווקא, לא קל לחיות בה, מכיוון שהפלמים מנהלים מאבק קבע לא לאבד את חלקם בעיר, וכל דבר הוא מאבק. אם הם רוצים לצאת לחיות בשכונה שני מטר החוצה, כי הא זולה יותר/ירוקה יותר/ או סתם משהו יותר, הם בכלל לא בבריסל אלא בפלנדריה, ובאזורי הגבול הרגישות לשפה היא פשוט בלתי נסבלת. כל זה נכון לא לזרים הבאים לשנה-שנתיים-שלוש, אלא לכאלו החיים בה באופן קבוע, ורואים עצמם חלק אינטגרלי מבלגיה. כי בריסלאים הם הבלגים היחידים. הם אינם וולונים, הם אינם פלמים, הם בריסלאים. זרים החיים בה אינם מרגישים בזה במיוחד. במילא הרוב מתרחש עבורם באנגלית, והם בוחרים באורנטציה שפתית שהכי מקלה עליהם, ואת קשיי השפה הם מייחסים להרבה דברים, אך לא תמיד לסיבות הנכונות. הם רואים את מאבקי השפה, אם הם טורחים, החיצוניים, אך לא את העמוקים. זה מעבר לכך שבריסל היא בירת האיחוד האירופאי. כבירה של משהו מעבר למדינה, קיימים בה המוני דקויות שאינן קשורות בכלל לבלגיה. למי שמתאקלם במדינה, לחיות בטריטוריה מנותקת מן המדינה, אינה הדבר מומלץ. בבריסל קל להשאר זר לנצח. אפשר לקבל את כל מה שרוצים בשלל שפות, ולא לדעת מה באמת הלך הרוח בבלגיה.הבעיה היא שדווקא משוכנעים שכן יודעים, כי שומעים גם הרבה הסברים מלומדים, ממי שבעצמו לא מכיר את בלגיה שלא דרך מתווכים.

noa scotland

New member
זאת היתה תגובה

ששמחתי לקרוא (למרות שאין לי כל כוונות מעבר לבלגיה). מאד מענין. תודה.

בקר12

New member
בהחלט מעניין

בירת האיחוד האירופי נשמעת כמו ירושלים או בלפאסט

een ogenblik

New member
ולזה בדיוק התכוונתי

כאשר ציינתי את חוסר ההבנה מבחוץ. כי תיאור כפי שתיארתי מייד מתורגם במחשבה הישראלית (ולא רק ישראלית) לסוג מסויים של מאבק, רק שביטויי המאבק שונים לגמרי. קל מאוד לחיות בבריסל ולא לראות אפילו שמץ ממנו. צריך להכיר את השיח הפנים בלגי כדי להבין, וכדי לא להגזים לאחד הכיוונים. שום דבר ממה שכתבתי אינו רלוונטי עבור מי שבא לחיות בבריסל כזר, וכן התשובה אינה רלוונטית לפותחת ההודעה.

בקר12

New member
כל המשפחות המאושרות דומות

רק האומללות, אומללות כל אחת בדרכה (או משהו כזה) - כבר טולסטוי כתב- לא?

מלפפiן

New member
פעם לפני הרבה שנים, היינו

סופשבוע בבריסל. אף אחד, בשום מקום לא הסכים לדבר איתנו הולנדית, כל מלצר/מוכר/נותן שירות אחר העמיד פנים שזו פעם ראשונה בחים שהוא שומע את השפה הזאת. אז בלית ברירה עברנו לאנגלית. חשבתי שאולי זה מן קטע בלגי לעשות דווקא להולנדים, אבל אני מבינה ממה שכתבת שזה פשוט נגד השפה עצמה...

een ogenblik

New member
אה, לאו דווקא

זה דווקא יכול להיות באמת נגד הולנדית "הולנדית". הפלמים, עם כל חוסר חיבתם לוולונים, עדין מעדיפים אותם על פני ההולנדים, גם אם נתקלתם בדובר פלמית, יכול להיות שהוא העדיף להעמיד פני מטומטם, ולא להבין אתכם.

מלפפiן

New member
אה, אז לא התבדיתי, נו זה בסדר,

הם זוכים בדר״כ לאותו יחס כשהם עולים על טריטוריה הולנדית....

smaak

New member
אצלי הסיבות

מגוונות. לא כולן הגיוניות. נוחות- לנהוג בתוך בריסל זה זוועת עולם. נהגתי בכמה מקומות עמוסים בחיי, כולל תל אביב, אבל בריסל לוקחת את כולם בזחילה. לא נוח לנווט בה, וגם עם ג'י פי אס קל מאוד מאוד להתבלבל. יש איזורים פחות עמוסים לכאורה. האיזור שבו נמצאת השגרירות למשל הוא מאוד נחמד, ויש בתי קפה, ואנשים נחמדים אליך בבית הקפה.. אבל עדיין, לעבור מרחק של שלושה קילומטרים יכול לקחת גם חצי שעה. שנית, כי בריסל היא לא בלגיה. לא ממש יודעת להסביר את זה. היא לא פלנדריה בכלל, אבל היא גם לא וואלוניה למרות שהצרפתית שולטת בה. כי למרות שהיא עיר בירה, ובירת האיחוד, היא רחוקה מלהציע את מה שעיר במעמדה אמורה להציע. תרבותית, קולינרית, תיירותית, ולמעט איזורים מאוד ספציפיים, היא לא יפה במיוחד (מה שאי אפשר למשל לומר על פריז או אמסטרדם למשל). ובוא נאמר ככה, לא חסרים מקומות שאפשר להרים בקלות, כדי להפוך אותך לפנינה, וכאן לא ממש יודעים לעשות את זה. כי בן הזוג שלי שונא אותה.. והוא הדביק גם אותי.. כי אני טיפוס כפרי יותר באופי שלי, ולמרות שכיף לי בעיר, בסופו של יום אני מעדיפה לחזור לכפר.

een ogenblik

New member
למה הכוונה

"בבית ספר הבינלאומי בבריסל"? סמאק התייחסה לביה"ס היהודי, והוא באוקלה. יש ביה"ס בריטי, והוא בכלל בטרוורן, שאינה בריסל, למרות שהשם כולל את המילה בריסל בתוכו. סביר להניח שיש עוד בתי ספר שאינם מוכרים לנו. למה הכוונה בכלל?

קרן3011

New member
ממש מאיר עיניים

ראשית, תודה על השיעור הקצר ומאיר העיניים, אכן מעניין וחומר למחשבה כאשר נבוא בין הבלגים. לגבי בית הספר, יש בית ספר בינלאומי שכנראה נמצא בבריסל רבתי ולא בבריסל פנימה. לפי המידע שקיבלתי כאן הוא נמצא באזור Watermael Boitsfort. אני עוד צריכה ללמוד את כל האזורים, אך לשם אנחנו מכוונים.

למעלה